72

Автомобилист

преди 12 години

Обърнете внимание "... да шофират с придружител до навършване на пълнолетие". Младите водачи за които говорите обикновено шофират БЕЗ придружител и за това правят бели. Аз смятам, че идеята е добра за да могат младежите да натрупат опит докато шофират придружени от по-опитни шофьори, а не да седнат сами веднага след изкарване на книжката защото вече били пълнолетни.

71

Магистрали

преди 12 години

Оправете пътищата и всичко ще се оправи!

70

Анонимен

преди 12 години

Безумие! Идеята на пълнолетието е, че децата са достатъчно големи да бъдат независими от родителите - учат, работят, грижат се за себе си...Каква зрялост и независимост на 16!Нали ако има кой да закара децата от точка А до точка В, няма нужда самите те да са шофьори! А и там където се взема книжка на 16, няма ситуация при която и пешеходец и автомобилист да са на зелено ЕДНОРВЕМЕННО!!!!! Самите "придружители" не спазват правилата - това ли ще покажат като пример!!!

69

Анонимен

преди 12 години

Май прочистването на генофонда ще започне от рано...

68

уф

преди 12 години

те и сега се пребиват с придружителите си заедно... да е официално ли целим ?

67

Анонимен

преди 12 години

Бих приел варианта въпросното удостоверение да се издава на 18 години,книжка да се взема на 21.

66

Фен от Село

преди 12 години

А защо се смята ,че непълнолетните ще свалят с 40% брона убитите ??? Кой го казва това???Смъртността е нещо като естествен подбор ...страничен ефект са невинните жертви които те взимат със себе си !

65

Wait

преди 12 години

Това е само проект още, не е гласувано ...

64

Килъра

преди 12 години

Еми какво се учудвате бе ние сме си американска колония и е нормално да е така, нищо чудно да имаме скроро и *** президент!

63

фффф

преди 12 години

Тези съвсем откачиха .. те на 16 не знаят къде се намират .. а кола ще им дават.

62

Родител

преди 12 години

За първи път някакво умно решение да предложи това правителство. В цял свят има подобни закони.Идеята е НЕ да се даде на младите луди глави да се правят на джигити по улиците,а да се узакони децата ни да могат в продължение на поне две години легално да карат кола в присъствието на родител или сериозен шофьор. Така когато станат на 18 не да ги хвърлим на улицата да си трошат главите (а и главите на околните) а да имат вече 2 годишен опит и увереност.Чакам да се разреши и родителите да обучават.

61

Анонимен

преди 12 години

Ужас! Те на 20 нямат акъл и карат като бесни и се трепят, пък на 16... представям си какво ще става в петък и в събота вечер когато цялата тълпа пияни тийнове тръгне да се прибира от чалготеката със старите таратайки на родителите си! Бледна ви е фантазията както казва Сан Антонио!

60

mrazq_da_mrazq

преди 12 години

Американец, пропускаш едно голямо "НО" тук не е Америка и манталитета ни е много различен!

59

Аз пък .. N : 39

преди 12 години

Аз пък ще кажа ...Тук вярно всичко само бучи без да се мисли :( Проблема не в това че не могат .. 16 год е добре .Проблема е че се пускат неподготвени ,корупция ,знаем пътищата ,знаем всичко .. да не говорим за възпитанието.Просто не сме дорасли ..аз казвам че по принцип е добре :) Технически ако си спомняте повечето от вас са карали колите си на 16 год на родителите си.Така че какво бучите ?

58

Анонимен

преди 12 години

Безотговорната държава сътворява нова глупост,сега да видим колко отговорни са родителите.Колко родители ще позволят на 16 годишен да управлява автомобил,ще му връчат ли ключовете на колата ,и ще легнат ли спокойно да спят.

57

crus

преди 12 години

направо ви се чудя на вас които подкрепяте тази идея ...или не шофирате или *** знам .... тук идеята щеша да е ок ако имаше ред,правила и съзнание... пак питам 16 годишните какви наказания ще понасят и на кои *** чиновник му се иска дете то му да кара на 16 ????????????

56

Анонимен

преди 12 години

айде пъпчивите пубери да ни газят.

55

???

преди 12 години

Аз няма да платя книжка на дъщеря си на 16, ама знам ли дали няма да се вози в кола с толкова 'правоспособен' водач на МПС

54

Анонимен

преди 12 години

Е най го обичам е такива, като 49...Човеко, стой си в Калифорния и за там давай акъл... Остави на нас да решаваме съдбата си- ок?

53

steve

преди 12 години

В статията има грешка Амбицията на стратегията е през следващите 10 години броят на убитите при пътни произшествия да СЕ УВЕЛИЧИ, а не да намалее с 40%, а на ранените - поне с 20%.Като приемат такива глупости това ще стане