60

Действителността!

преди 13 години

Гърците живеят с по-високи доходи, а българите с ... "вяра в утрешния ден"!Въпросът е кой живее по-добре!

59

Кир Ристакиос

преди 13 години

Летните почивки на гърците са от 2 седмици нагоре, всяко семейство има поне по 2 автомобила, магистралите и пътищата им само можем да ги сънуваме, по Великден се плаща 13 заплата и пенсия, а на Коледа 14-та, домовете им са подържяни и всяка година 17.5 милиона туристи почиват в Гърция и вкарват милиарди в икономиката им.....та мисълта ми е, че колкото и да са зле пак ще са по-добре от нас...Тука народа само се диви на празни обещания за светло бъдеще и тъне в мизерия, там си живеят живота...

58

Анонимен

преди 13 години

#51, затова долара ще поевтинява до 5-6 години$1 смятам, че ще стане левче, 1 паунд - 1 Евроили до 10 години 1 долар = 0.80 лв1 паунд = 0.80 Евро :)

57

222

преди 13 години

България е с един висок рейтинг да има къорави да гледат. С тази корупция по високите етажи хората бягат от нас като дявол от тамян.

56

Действителността!

преди 13 години

България ще изпревари Гърция по брутен вътрешен продукт на глава от населението след 10-15 години Те за това става дума - за тези 10-15 г.!

55

до стачка от 27

преди 13 години

Никак не са чудесни мили съседи,ама и ние сме цъфнали и вързали.Мегаломанията им не подлежи на коментар.Аз само си задавам въпроса защо ние им работим евтинко?Мазохисти ли сме?И защо се изнася първо утайката,която ни създава почвата за да ни мразят?

54

ТЪПИ БЪЛГАРИ

преди 13 години

ЗАТОВА СТЕ В ***!!!!ШОПСКИ ***---ПО СИБИРСКИ МОДЕЛ!ДА ВИ Е ЗДРАВЕ...ХА,ХА,ХАААА...

53

Анонимен

преди 13 години

110 млрд. евро ... тези са луди ако им ги отпуснат ... да разпродават каквото имат, да свиват разходите и да орязват привилегиите им! И като върнат сегашния заем да ги изпъдят от евро зоната, за да не я дърпат надолу ;) Да печатат драхми с много нули и да си живуркат

52

До 47

преди 13 години

По прогноза на Световната банка България ще изпревари Гърция по брутен вътрешен продукт на глава от населението след 10-15 години дори при минимален икономически растеж на българската икономика!

51

БЪЛГАРИН

преди 13 години

ДО 43СЕГА ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е АКТУАЛНО.КАК ЩЕ ГИ ПЛАЩА ТИЯ РАБОТИ. АКО НЕ МУ ПОМОГНАТ ЕС , МВФ, И СБ. ЩЕ СИ МЕЧТАЕ ЗА НАШИТЕ ЗАПЛАТИ.НЯМА ЧАСТНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА СВЕТА ,КОЯТО ДА ДАДЕ 1 ЛЕВ ЗАЕМ НА ГЪРЦИЯ

50

xax

преди 13 години

Ми то неможе само хубаво,трябва да поработят малко сега не само на готово.С пари всеки може.

49

......!

преди 13 години

Да бе Гърция била.... - САЩ да не си плащат задълженията към другите.......!

48

Анонимен

преди 13 години

Взимат пари дето не ги изкарват, оттам идва проблемът им. И сега Европа да им плаща. Гърция НИКОГА не е била богата държава. Краят на 80 и 90 си повярваха, че с маслини, портокали и туризъм могат да си позволят да са богати и можеха, но спряха да работят, а правителствата им затъваха все повече, а нашите емигранти там са най-зле от всички емигранти в която и да е друга държава. Тук се подвизават доста гърци, които възхваляват родината си, нормално, но да слязат на земята, само това е изходът.

47

до 40

преди 13 години

Постой един ден на централна автогара и ще видиш че автобусите за Атина са пълни.Попитай се колко хора отиват само на разходка.Бюрата за търсене на работа в центъра на Атина са пълни с българи търсещи работа,80% от тях идват за пръв път.За твоите познати не зная,но над 250 000 българи поне засега нямат намерение да тръгват обратно.Пенсии и надбавки не се бавят,само за детски се чува.Ама знаеш ли че там детски се плащат на многодетни майки до навършване на 24 годишна възраст на последното дете?

46

до 27 (от ...стачка)

преди 13 години

цитирам, не- цитирам- гърците ни мразят и използват... а те са СВЕТ, ЧУДНИ са... направо са чудесни мили съседи... Вземи за пример Олимпиадата, която направиха- изхвърлиха се финансово, а после ?!? Е такава им е цялата работа на тях. Прилича много на една част от подрастващите: пари имат само за дрехи и дискотеки, а после стоят гладни, защото лъскавия им *** струва ХХХ лв.Ама и те затова само стачкуват.... защото има кой (ние за съжаление) да им работим евтинко във великата им държава...

45

Действителността!

преди 13 години

Днес, сега, в момента, българите са неколкократно по-бедни от гърците!Какво ще стане през "светлото бъдеще" е друг въпрос! Има едно "ЩЕ"!Колко години гърците ще трябва да обедняват, а българите да забогатяват, за да се изравни стандарта?

44

До 35

преди 13 години

Виж какво бе селтик ефекта от фалита на Гърция върху гражданите й няма да се усети мигновенно, а постепенно, но само в една в една посока - стремглаво намаление на реалните доходи! България в сравнение с Гърция има сигнално розово бъдеще.

43

Анонимен

преди 13 години

И кво от това?В момента са в пъти по-добре от нас! Каквото и да става с Гърция техните деца и внуци ще са с по-добър жизнен стандарт от нашите! Ако след 100 години ги задминем по стандарт, нас сега кво ни грее ???

42

Бай Ристакиос

преди 13 години

Не ги мислете гърците толкова- имат над 300 милиарда евро в банките, заплатите са им около 4 пъти по-високи от нашите, градовете са им уредени и чисто, а здравеопазването им е без пари......В крайна сметка българи ходят да берат маслини и да пасат овце в Гърция, а не обратното...Докато е така няма кво да говорим. Те си мислят, че са зле защото не са преживели геноцида който ние търпим 20 години...да им имахме кризата само...

41

Paste

преди 13 години

Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България:Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50 100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и ***, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим