259

преди 15 години

Мите, аз не деля хората на граждани и селяни по географски признак, а според манталитета и умствения ми багаж. Във ветеринарните аптеки наистина се продават препарати за по максимум 6 лева, които се разреждат с огромно количество вода и ще ви стигнат за целия блок, че и за около него. И сега идва най-хубавото. Те НЕ СА вредни за хора и топлокръвни животни, каквито са котките и кучетата. Моля Ви хора четете и мислете преди да пишете глупости и да параноясвате за щяло и нещяло! Сами си правите живота кофти!

258

Сретко

преди 15 години

Статията е от днес.бг но по някаква причина то не излиза.

257

Сретко

преди 15 години

Я, тука някой от адвокатите по животинските въпроси да ми обясни, как няма да се колят прасета или кокошки. Я питайте бабите и дядовците ви дали не е хуманно. Прочетете някоя книга например, за етнографията на България, не е ли всеки празник свързан с коленето на животно. Идете на един поне народен събор да видиш, как не се колят животни. *** на песпонеделник ж странджа да видиш, как дедите ти са бесели кучета да гонят злото. И това ли да забранят. Да забранят българските обичай, да затрият цялото ни наследство за което са умирали и вашите прародители. Как не ви е срам да потъпквате българщината за сметка на някви евро директиви. А за кучетата да, има си и кучета и кучета, но до тук не видях никои който да разбира от кинология например, а само псевдо защитници на улични ***. А утре като вашето дето бъде нахапано от въпросните, ще почнете да мрънкате , Бойко Борисов виновен, държава за нищо не става. Вие за нищо не ставате, защотъо като тръгнат да ги събират лично съм виждал как се стига до бой между такива като вас и служители на общината, в защита на помиарите.

256

Tina

преди 15 години

Описаните в материала жестокости към животни са дело на болни мозъци. Категорично против това съм. Трябва да има закони защитаващи животните от подобни неща и да се изградят приюти, където да се грижат за тях.Има и друг факт - нападнатите и разкъсани до смърт деца и възрастни от бездомни кучета. Тези организации имат ли ясна позиция по този въпрос? Аз имам - приюти. Да се прибират кучетата, където ще се грижат за тях. Да не им позволяват да се движат на глутници, защото става страшно. Там където живея има много деца и лятото всички играят навън. Направо е опасно, особено когато се разгонят са истинска заплаха. Какво предложение имат за този проблем?

255

селянин от варна

преди 15 години

да имаш право и за това, имам идея ако ме подкрепите тук - във всяка ловна дружинка на всеки 10 ловци задължително да има и един природозащитник за да съблюдава спазването на закона.

254

преди 15 години

Абе дали популацията е намалена от ловците не знам , но аз лично видях на Витоша как 2 кучета гонеха сърна .

253

mitaka

преди 15 години

Абе пич горски. За твое сведение съм кореняк софиянец и не съм от някакво село, откъдето предплагам че си. По въпроса за препаратите за бълхи ти светам лампата, че фирма взема между 80 и 100 лева за еднократно третиране. И така всеки 3 месеца. Те ги трепят бълхите, а гадинките си се въдят. А ако минат на други препарати те са отровни и за живеещите в кооперацията. Ами що не пискаш тогава за бълхите бе тарикат ? Що не си ги гледаш и тях в апартамента /ако разбира се не живееш в колиба/ ? Единстения читав във форума е тоя пич Сретко и ако го видя ще му стисна ръката - много е прав ! А куче и коткозащитниците мога само да обява, че са с болни мозъци. И да не оставате с погрешно впечатление - аз също обичам животните. Но съм против безразборното им развъждане - в противоречие с природните закони.

252

преди 15 години

А дали популацията им не е застрашена, защото вече куцо и сакато в България е ловец, а както и за всичко останало и тук правилата се спазват през пръсти и веднъж на високосна година?

251

bg

преди 15 години

Нямам нищо против да се защитават животните - но когато им дойде времето. За какви приюти говорите бе откачалки - то за хората нищо не е направено ние животните мислим. Приютите и домовете в България са в окаяно състояние - (ако има приюти), бездомници и клошари навсякъде, децата от домове няма къде да живеят ,а вие кучета.Трябва драстично да се намали броя на бездомните животни- като се избият, другите варианти са налудничаво скъпи за да се реализират. Много данни са поместени в материала но аз ще ви дам други: - най малкото дете оперирано от ехинокок е на 8 месеца- заразоносителите (хора) за миналата година са хиляди- хиляди са и носителите на токсоплазмоза- рецидивите след операция от ехинококова киста са 90%- след прием на очистително животното изхвърля паразита но не мъртъв, заразното начало остава в почвата, в градинките, парковете, пясъчниците,където им падне да ***. До сега не съм видял някой да почисти на домашния си любимец след като се изсере.От Плевен съм и сутрин на път за работа съм като на слалум - *** навсякъде - по тротоари, стълбища, детски площадки. Нямам намерение да се съобразявам с *** и кучкарите и техните защитници, след като не са създадени условия за отглеждането и приютяването им - строго да се редуцира броят им.

250

селянин от варна

преди 15 години

от когато се помня тази страна е пълна само с хора на крайностите. защо в тази дискусия на всички им убягват добрите предложения, добрите мнения и се обърна на дискусия на двете крайности. първо от недорасли природозащитници ми е до гуша вече, преди няколко дни служител на админисрацията във варна при опит да прибере в приюта безстопанствено куче беше пребит от природозащитник. какво да кажем повече? къде е природата в града и кое защитава природозащитника? мястото на кучетата не е там, в града до кофите за смет. проблема не може да се реши и с кастрация, защото същите тия възрастни хора, който ги хранят по улиците най-често са и причината за самия проблем. те са тези, които лятото ги използват за пазачи по лозя и вили а зимата ги пускат за да не ги хранят да скитат. дори и да се кастрират то винаги има ново"освободени" по улиците. решението е наистина поставянето на чипове и много много строги глоби за псунато куче. но такава мяврка би работила в дълъг период а за решаването на проблема сега има само един изход и това е умъртвяването им, най-добре от съответни органи. залавят се всички кучета и до 2 седмици ако не ги осинови някои се умъртвяват, това е правилото. тогава който иска нека си вземе куче а природозащитниците нека си вземат по 10, защото градската среда не е естествен ареал за тях и тук няма нищо естествено и природно. естествено задължително сп оставен чип. аз не съм природозащитник, аз съм ловец. но като такъв закона а и личните убеждения ме наставляват да пазя природата и биологичното разнообразие. искам да помоля всички тия, които се пишат природозащитници и любители такива да излязат от соите ареалии-апартаменти и да отидат и както ние правим убийците на невинни животинки да направят хранилки, да проведат мероприятия по поддържането и развитието на биологичния фонд на страната, да развъдят и заселят малко животинки но в естествените им местообиталища, че да видят какво е наистина. заради тия глутници кучета популацията на животинки като зайци, яребици, кеклици, фазани почти е на изчезване в българия, защото кучето по своята природа е вълк и като се събере на глутница започва да ловува. затова и нападат хора в градовете - пазарят ловни територии а в някои случаи и ловуват. като добавим и проблема с паразитие дето изхвърлят става вече недопустимо. едно обезпаразитяване *** ефект само няколко месеца. животните пак се заразяват и вашите и моите деца като играя по детските площадки се заразявват. няма да ви казвам какво е лечението за тения или опасностите от кърлежите. същото е и при котките, с разликата разбира се, че те не правят глутници. не ме разбирате погрешно, аз самия имам две котки и две кучета, но си нося отговорността за тях. щом администрацията не може да се справи с тях, а да кажа тук, че отговорността за бездомните учета е на общината, то тогава хората следва да вземат инициативата. аз също съм един от тези хора. но извращенията описани в статията са недопустими. ако ще се убива едно животно задължително се п

249

преди 15 години

А измъчваш ли ги? А иначе за извратената ти душа опасност има, но на никой не му е жал за теб, освен на твоите със спермата и яйцеклетката, така че опасността действително е минимална:-)

248

Гражданин

преди 15 години

Бездомните кучета и котки трябва да се избият, а не да ходят по улиците, да разнасят болести.Така е във всички бели държави, няма като у нас бездомни кучета.Който иска да си ги гледа, да си ги прибере у тях, останалите се избиват .Така пише в закона и така е навсякъде по света.

247

met

преди 15 години

бездомните кучета ги убиваме, за да се оттървем от вредни и опасни ***. За извратените ни души няма опастност X-D

246

преди 15 години

Пилетата ги убиваме за да се храним с тях, а не да ги измъчваме за удоволствие - хващаш ли разликата? Гледайте "Земляни"... почти за никой човек не ме е грижа вече... извратените ви души има да гният в ада толкова, че и киселина, и запалка ще минете:-) А нещастните ви отрочета ще продължат да плащат грешките ви. Това е неизбежно. Ако не сте го разбрали, значи предстои!:-)

245

преди 15 години

241 не схващаш логиката щото няма такава :)Автора типично по женски е скаран с логиката :)

244

преди 15 години

Във вашето село още ли не сте чували за препарати за борба с бълхите?! Струват няколко лева и стигат за месеци напред. А тения можеш да хванеш и от други места. Ако дай Боже те хване се самоубий! Така с едно действие от лицето на земята ще изчезнат два *** и посредствени паразита. Да не пропуснеш и диетитУ, че и то вероятно е бащичко ;)

243

813

преди 15 години

"Всеки, който прескочи бариерата и убие каквото и да било за първи път, обикновено не спира до там..." Пак празни приказки... Кой не е убивал комар и муха? А ***? А риба? А баба ми като си колеше кокошки, значи че е била половин убиец, така ли? дрън-дрън

242

преди 15 години

Добра идея . Що да мъчим животинките ? Ама откъде да се вземе този цинков фосфид ?

241

Наблюдател

преди 15 години

Прочетох статията и коментарите, но не разбрах някои неща, ако може да ми отговори някой.Значи заклано пиле или прасе няма проблем да се изложи на витрината, не е престъпление.Ноо...заклано куче или котка е престъпление ....така ли?Каква е разликата, нали е все животно.Наистина не схващам логиката на автора на тази статия.

240

преди 15 години

Що ли ви чета простотиите-става дума за кучелюбците,ми не взема да отида да поръся малко салам с цинков фосфид...За тези,които ще се разпищят-не поощрявам жестокостта към животните,но с кеф унищожавам безстопанствените кучета-когато държавата не си върши работата,гражданите вземат нещата в свои ръце.