130

Фют

преди 1 месец

До Анонимен 135. Манифеста, с който е обявена независимостта на България е подписан от цар Фердинанд. Намира се в национално историческия музеа в София. Според копейките, вероятно трябва да се отречем и от това :))))))))

129

Анонимен

преди 1 месец

Аз да съм и аз така ще направя! Целия род погребан на едно място! А за цар Фердинанд ,България е бил втори дом преди всичко! Хубав,лош,него са го избрали тогавашните властващи! Специално са изпратили делегация във Виена да търсят цар за българите след Освобождението! А на тоя ахмак,където пише глупост,след глупост искам да кажа и подчертая ! Цар на българите,не просто Фердинанд!

128

Анонимен

преди 1 месец

A защо си правим скандали от глупости? Айде разбирам днес да се дърлим за войната в Украйна, че дори и за комунизма, тъй като доста от нас са родени и живели през него, но трябва ли да се отдава такова значение на събития станали преди 1 век? Няма ли по-належащи и важни проблеми?

127

Няма оправия

преди 1 месец

Единственото време, в което България е имала някаква самостоятелност е било царско. Тогава и София от османско поселище с куп джамии и минарета заприличва на нещо. После попадаме под зоната на влияние на ссср и руснаците ни хранят, но за независимост не може да става дума. Дори на няколко пъти сами се предлагаме за реСпублика. Но както се вижда, царска България още е трън в очите на много. Май най-добре или да сме кютали под ехото на ходжата, или наистина да бяха ни направили съветска реСпублика

126

Фют

преди 1 месец

До Анонимен 133. От 7 юли 1887 до 22 септември 1908 година е княз на България. От 22 септември 1908 до 3 октомври 1918 година - цар на България. Други въпроси?

125

Анонимен

преди 1 месец

Ами Фединанд има портрет и в Историческия музей от много години! Що не лаеш да го махнат,бе ***?

124

До 121

преди 1 месец

За да има уважение към покойниците и техните останки, то същите следва да си стоят на мястото в което са били толкова години, а не да се разпалват мераци от нейде си, останките да променя местонахождението си! Само така те могат да получат почит и преклонение и то от роднини, близки и приятели на кобурготската династия.

123

Анонимен

преди 1 месец

До Фют Фердинанд е управлявал само неколко години, кехлибар си е падал чиляка, от къде ги взе тези 31 години комрад :)))

122

Анонимен

преди 1 месец

Скандал има само в Днес!. В празните кратуни на псевдобългари!

121

Анонимен

преди 1 месец

Този който хвърли България в Междусъюзническата война няма място тук!

120

Проблемът

преди 1 месец

Не е в това, че теменните му останки ще бъдат върнати! Това е желанието на един починал човек! Ще го положат в частна гробница! Проблемът е, че ще трябва да му отдадат почит нА държавно ниво! Ако не ги направят, влизаме в новините! Ако го направят, историците ще откачат! Няма правилен ход!

119

Фют

преди 1 месец

Монарх, който е управлявал България 31 години, мястото му е в България. Альоша, който дори не знаете от коя част на Русия е и няма нищо общо с България, мястото му е за скрап. Почитайте историята си, копейки.

118

Анонимен

преди 1 месец

Фердинанд го абдикираха набързо, не беше в час човека с българската реалност, виж за Батенберг и Борис е друга работа :)))

117

Тия нагледци

преди 1 месец

Нямат място в България! Нито живи, нито умрели! Тази фамилия е кърлеж за българите!Този път ще бъдат изритани, както им се полага!

116

Анонимен

преди 1 месец

Кой си ти за да определяш кой има и кой няма място на гробището!

115

?!?

преди 1 месец

Тоя дето я е писал тази партенка горе нека има в предвид. В българската земя лежат много герой, но и много предатели. Като Г. Димитров, убийците на Вапцаров . Има и спорни фигури като ген. Луков. А общото е, че за всички има място в българската земя. И тоя умник да го попитам като не ще цар Фердинанд да е погребан в семенйата им ложа. Да вземем да изкопаем и другите дето не ги харесва и да ги метнем в океана? То бива проссттоията ни , ама стига.

114

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 121 Вучилище какво може да научиш мен, освен глупави соц лозунги :)))

113

Фердинанд е

преди 1 месец

повече българин от всички тук и в България ! Колко е българин Тиквун бе "героични" копейкаджии", ЧАЛГАРИ и други там симпатизанти на шайки, а колко е българин Копейки рсзвяващ постоянно руският ***, ами онова свинче което е в списък на САЩ, а колко са българи политиците които ви докараха до най-бедни в ЕС ? Разиграват ви циркове днес за да ви отвлекат вниманието от парите които пристигат от ЕС за да ги откраднат и да станете още по-бедни в живота, защото се знае, че сте най-бедни и в главите

112

Анонимен

преди 1 месец

Не разбирам изкуствено създадената дискусия. Историята се учи в училище . Интернет е глупаво място за наука. Така че съвет към интернет учителите и интернет историците! Историята на България е писана,написана и публикувана достатъчно сериозно и подробно! Панелните дядовци и недоучени партийци е по хубаво да млъкнат и да имат уважение към костите на починалите!

111

игрички

преди 1 месец

Дедото на Хасанчо опитва почвата дали ще мине!:)))