74

четете, копейки

преди 3 месеца

"Царското правителство на Русия преследваше във войната с Турция завоевателни цели и използваше лозунга на една освободителна война" - 1954 г., "История на България" том I, стр. 308 - който може да чете, отива в библиотеката и чете. Копейките не могат да четат, така че може да не се насилват - на тях си им е добре в кукуленд.

73

до видинлиика

преди 3 месеца

"""И кой е виновен за това пак ли Копейките"""" ----- Оцеляхме през многото тежки "бури", които ни поднесе съдбата.., бяхме почти Два Века под владичеството на Византия, Пет Века под Я/тагана на Османското Робство, Чужди Монарси - Фердинанд и Борис, Две нацианални катастрофи - след Междусъюзническата вона и ПСВ, Комунистическата идеология, Социализма, през който Бг се превърна в Индустриална държава на 27 място в света с почти 10 Мил. население, но днес, Центъджиите ще ни довършат!!!

72

Анонимен

преди 3 месеца

"Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове [...] да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни (развратници) в България, а законните власти, в това число и В.Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ..." - писано преди век и половина по адрес на рашистанската смрад. Нищо не се е променило от тогава.

71

Анонимен

преди 3 месеца

Следва руско турската война и освобождението на България. Кой какво се е опасявал преди това сега се използва са насаждане на омраза и подмяна на факта че е Русия е освободила България, докато Наполеон преди това напада Русия , а даже стреля с топ по сфинкса в Египет и не му дреме за българите. Освен това османлиите получават заем от Франция с който се въоръжават с нови пушки. Израза "треперят му мартинките", пушките на османлиите. Така треперят и опорките на "атлантиците". Честит празник!

70

ъъъ

преди 3 месеца

Тръгнали руснаците да завладеят Босфора не могли и отмъкнали 32 тона злато от Българите

69

Анонимен

преди 3 месеца

До Врагове Русохилските тъпппанари пак искараха тяхната си теория на заговора съчинена на ул. Лубянка Москва Ран-ът.

68

дедо ви

преди 3 месеца

след като продължава да се насажна на българина че ссср ни е освободил , или че русия ни е освободила за ква националната историческа памет говорим ?! две империи водят битка за надмощие и ние се оказваме бойно поле а не че руснаците са дошли да ни освобождават.ВСВ , от какво ни е освободил ссср , от кмета и попа ? та тук немци и червената армия битки не са водили , тук немска войски не е имало . пропагандата продължава !

67

Анонимен

преди 3 месеца

До Врагове - крий се бързо, че врагът дебне от гардероба и ще те направи я гей, я сатанист, я атеист, я свободомислещ. Ще ти замине робския манталитет, а теб от това най-много те е страх - да трябва да поемаш отговорност за действията си. Я си помисли дали не ти липсват родителски грижи (главно от баща ти) и затова да търсиш деспотични фигури като кремълското джудже, на които да се възхищаваш и да те "защитават".

66

За опоркаджията

преди 3 месеца

Западняците разделят България на Берлинският конгрес , а не Русия. По същият начин Англия и Франция участват срещу Русия в Кримската война. Франция иска да си върне заема който е дала на Османската империя, за целта Османската империя трябва да съществува.

65

Анонимен

преди 3 месеца

През 1862 г. Средоточно българско попечителство Епитропия се конструира в Благотворително дружество Основатели са Евлоги и Христо Георгиеви, Георги Атанасович, Маринчо Бенли, Иван Бакалоглу и др. Организирано българско русофилско общество в Букурещ е създадено през 1853 г. и е официално учредено на 9 март 1854 г. под името Средоточно българско попечителство Епитропия от представители на заможните слоеве на българската емиграция във Влашко въз основа на съществуващия временен комитет Епитропия.

64

Врагове

преди 3 месеца

Точно както е по стратегията на САЩ за България "Ран - Ът"

63

Анонимен

преди 3 месеца

"Демокрация" правена от ченгета, мутри и комунисти нямаше как да не прогони младите българи. А защо са избрали Запада пред Русия е тема много нелицеприятна за феновете на блатно-монголската империя на североизток. Хората се движат от интереса си, стремежа към по-добър живот и усещането за свобода и ред. Защо ли пък няма емиграция към Русия? Нали там е раят на Земята?!!! Някои го наричат руский мир! Май е толкава хубав колкото Сибир.

62

четете, копейкаджии

преди 3 месеца

"Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: Стрижено е!. [...] От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно."

61

Chukan Kirilov

преди 3 месеца

Семов, кажи колко ни е струвало Освобождението, както и последвалото след ВСВ руско робство, насадило еничарската си партия БКП на власт? Иначе всичко е бла-бла

60

Анонимен

преди 3 месеца

До За нпо трола Точно Русия разделя България на княжество България васал на Русия и Източна Румелия васал на Турция. Съгласява се да се даде половината България на Турция само и само половината да остане за Русия. Ей това е твоята Русия подла държава действала винаги срещу България.

59

Анонимен

преди 3 месеца

Копейкии, осмърдяхте сайта, ходете за един душ поне, да се проветри малко.

58

Анонимен

преди 3 месеца

57 поредната ти целенасочена лъжа. Те са доброволци. Ревизии прави в затвора.

57

Анонимен

преди 3 месеца

Децата са толкова празноглави, че няма какво да се промива. Те обичат клипчета и ще стават известни инфлуенсъри.

56

За нпо трола

преди 3 месеца

Западняците разделят България , а не Русия. По същият начин Англия и Франция участват срещу Русия в Кримската война. Франция иска да си върне заема който е дала на Османската империя, за целта Османската империя трябва да съществува.

55

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 49 Когато се воюва срещу заплащане какъвто е случаят с българите в Кримската война тези хора се наричат наемници а не доброволци. Ако сега ти идеш да воюваш срещу Украйна без да ти плаща Путин тогава ще си доброволец. Ею такива руски мekepeта като тебе мътят главите на българите.