64

до сърЯ

преди 4 месеца

Ти си толкова сър Уилямс, колкото аз съм Марсианец от Юпитер.

63

до 57

преди 4 месеца

Тоя CL-600 престарял танк ще го направя смешен с един нов 2-литров турбо бензин 300 коня :) Нова скоростна кутия, 4х4 с торк векторинг- сещаш се... Иначе си карай бракмата, никой не те спира.

62

Бай Дрън

преди 4 месеца

Ще ви дам точно колко разходи ще имате за личен автомобил на месец с вноска 300 лева, струващ 16800 2006г. и взета на изплащане с 20% лихва. Смятал съм, ,заминаваха ми осреднено за година над 700 лева на месец. И това лизинг без остатъчна стойност. Новата кола има разходи за фирмен сервиз, разходи за задължително автокаско и данъкът е най-малкия проблем! Ако сега една кола струва 50000, само автокаското ви ще почне от 2500 лева поне. След 5 години ще падне може би на 1000. Фирмен сервиз...

61

Анонимен

преди 4 месеца

До столичан. Най-добре разбира се е да си правим ние автомобилите. С тия ниски заплати ще са много евтиони.

60

Не е ли ясно?

преди 4 месеца

Нов електромобил струва поне 30-40 хиляди лева. Колко хора могат да си го позволят? Да си помислят добре тези, които се канят да вдигат данъкът за стари автомобили с 80%. Ще им покажем среден п-ръст на изборите, когато и да са.

59

Коруци

преди 4 месеца

Не съм манияк на тема автомобили и гледам прагматично на нещата. Пред пет години си купих 5 годишна субару аутбек на 1/3та от цената на нова. Остатъчната стойност и на двете вече е почти равна. Разходите при мен яко надолу, защото не ме дерат в официалния сервиз за (нереален) труд, иначе масла филтри - само премиум/оригинални. Само съм обслужвал. Оглеждам се тук до 1-2г за следващата и не виждам параметрите на ситуацията да са се променили - пак ще е 5 годишна. Остатъка от парите ще харча за кеф

58

Хммм

преди 4 месеца

Имам пари за 3-4 нови коли, но няма да си купя, защото стойността им пада много бързо. Предпочитам висок данък, който ще намали МПСтата на семейства с по 3-4 таралясника, всички пред разпад. Имам 1 кола и тя е достатъчна, когато де подържа добре. Ако нещо...има градски транспорт и таксита. Дори да ги ползвам 2 седмици в годината пак ми е ро-изгодно от данъци, застаховк, гориво и обслужване на втора кола. Българинът масово не може да смята.

57

Сър Уилямс

преди 4 месеца

А защо не се говори за това, че мините за литиево-йонни батерии са ужасно замърсяващи, за това, че тока трябва да дойде от някъде, примерно от въглища ... аз от 10 години знам, че електричките не са Еко вьобще. И за съжаление консумацията на месо и животински продукти замърсява повече от всичкия транспорт на земята ... знам го като факт, а тия дето ще ни вдигат данъците май май нищо не знаят ...

56

Анонимен

преди 4 месеца

Да праят и обувките кат ено време - ени обувки за цел живот. И т.н., нп ще спре "ръста" на икономиката.

55

столичан

преди 4 месеца

Защо все трябва да откриваме топлата вода? Най-добре е просто да се копират данъците и да ги направим както са в Румъния например. Всички данъци. Не може все да клинчим и да се правим на по-умни, а хората ни задминаха отдавна. Копирайте данъците. В Румъния масово се карат нови автомобили, верно, Дачии и Ренота, но нови, а у нас повечето са на по 20г. и дори без катализатори.

54

Бай Лазар

преди 4 месеца

Кеф цена няма. И 2000 лв. да ми направят данъка, ще продължа да си карам CL-a 1996-та година, защото ми харесва. Не искам да ми пробутват някакви 1000 кубикови двигателчета, които след 5 години са за ***. Кое ще ми излезе по-евтоно?!

53

Анонимен

преди 4 месеца

Да праят колите здрави кат ено време - ена кола за цел живот.

52

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 43 Обясни чисто от финансова гледна точка, кое е по изгодното в плащането на лизинг за нов автомобил, който се обезценява с около 40% за срока на лизинга? Ти си от тези дето каквото изкарат изхарчват и не могат един лев да спестят поради ниска финансова култура.

51

Анонимен

преди 4 месеца

Какво означава "стар автомобил" ? Особено ако двигателя му цъка като часовник ?

50

Анонимен

преди 4 месеца

Данъците върху имотите и земеделската земя трябва да вдигате,ако нещо трябва да се вдига!Прогресивен данък върху доходите и корпоративен данък стигащ 50 процента кога ще видим,ама нали е най лесно да одерем сиромах-гутьо,дайте да вдигнем данъците на старите калакотри!

49

Да питам

преди 4 месеца

Като искат да са "еко" и "зелени", а не обикновени крадци, къде им е евтиният метан ? Докато не намерят евтин начин за производство на водород, това е следващото по "зеленина" гориво. Енергия от въглищна централа и литий, копан от шест годишни деца, не ми ги хвалете, колко отговарят на "еко-био-веган-джъндър" философията.

48

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 32 Извинявай, сега разбрах, че си на 12 години и пишеш просто от скука. Личи си, че не си шофьор, щом разчиташ на някаква система да ти казва кога напускаш лентата. И според теб който кара нова кола не се рови във фейсбук ли. Ходи си пиши домашните, не коментирай неща, които не са за теб.

47

до съра

преди 4 месеца

Много хубаво друже сър Уилямс, ама защо се пишеш така, сър уилямс. Да не би двдо ти да е ходил с ***? Да не би да е бил братовчед на принц Уилям? Или е бил обикновен царул?

46

007

преди 4 месеца

45 Точно така не си копувай нова кола да не се налага да обясняваш откъде е лилавото евро

45

Анонимен

преди 4 месеца

паветножълтите с плоски мозъци отново се активизират,не е нормален човек искащ да му вдигнат доброволно данъците,особено като се знае управляващите какви ги творят с нашите пари