322

Анонимен

преди 9 месеца

До Бойкотирайте 366 - Супер, ама как ще разбереш? На топлата витрина в магазина не ти казват от къде или даже от какво се прави хляба. Пекари почти няма, с изклюяение на някакви хипстъри,д еот искат по 7 лева за сомун.

321

Анонимен

преди 9 месеца

До Мнение - Това не е мнение, а въпрост. Научи разликта!

320

Анонимен

преди 9 месеца

"като е така, нека го пуснат да се продава в чужбина" Пуснато е. " Никой не ги спира да си го продават където искат." - Ти така си милсиш! Накратко - има си начини. Но не е там проблемът - пробелмът е, че ако си продават "много-доброто" навън и "доброто" вътре, украйнското идва на някъде между "задоволително със забележки" до "силно съмнително".

319

Мнение

преди 9 месеца

Българските зърнопроизводители съхраняваха зърното си в складове, за да го продават по-скъпо и сега тънките им сметки се объркаха след отпадане на забраната на украинско зърно. Като им е толкова хубаво и качествено зърното на нашите зърнопроизводители, защо реват, а не си го пласират на Запад? Нали украинското било лошо. Какво им пречи?

318

Бойкотирайте

преди 9 месеца

Просто не купувайте украински продукти! Ние го направихме с украинското олио от слънчоглед и го махнаха от пазара!!

317

Ко не пуснем и

преди 9 месеца

Турски стоки?? Още повече ще паднат цените! Пък и те са токсични и радиоактивни ;)

316

Истината

преди 9 месеца

642 000 тона зърно от Украйна са внесени в България от началото на Черноморската зърнена инициатива в края на юли 2022 г. до края на март 2023 г. Безмитният украински внос е довел до повече от два пъти намаление на изкупните цени на слънчогледа у нас и над 30% по-ниско ценово ниво на пшеницата. За осем месеца в България от Украйна са внесени над 14 250 тона пшеница, 16 300 тона царевица и 611 000 тона слънчоглед. Зърнопроизводителите държат българското зърно на склад.

315

До 362

преди 9 месеца

Айде тогава да пуснем и евтини стоки от Терция безмитно на нашия пазар! Все пак и Турция е бъдещ член на ЕС..от 23 години :) Или житото в Турция не принадлежи на фирми от САЩ а ;))

314

Ако България

преди 9 месеца

Имаше лидери щеше да не допуска дъмпинг на стоки! Или да осъди ЕС за щети!

313

Сту

преди 9 месеца

Зърнарите, поредният бранш, който се опитва да рекетира. Получават брутални помощи от държавата и ЕС, към 2 милярда се разпределят само за тях. И накрая хлябът е скъп и некачествен. Нещо като Ричард Алибегов, който плаче по телевизията и по протести, че ресторантьорите са много скъсани, а кара бмв ix 7 за 300 000 лв.

312

Просто САЩ ни използ

преди 9 месеца

Като пра сета да купуваме и яде ме зърното им! То не е укпаинско! Земята в Украйна принадлежи на американски фирми!

311

Анонимен

преди 9 месеца

Хайл Гьобелс Денков и Зиг Хайнрих Химлер Тагарев, фермерът на кокошки! Ще откриваме нова ферма за щастливи ***! Нали знаете как крякат щастливите ***? Ето така - Гьобелс, Гьобелс, Гьобелс!

310

Истината

преди 9 месеца

Украйна и Русия също са сред най-големите износители в света важни основни храни. Около две трети от световния износ на слънчогледово масло идва от Украйна и Русия. Делът на двете страни в износа на слънчогледово кюспе е малко по-висок. Произвежда се при производството на слънчогледово масло и се използва като храна за животни.

309

ЕС нарушава

преди 9 месеца

Собствените си закони като пуска държава, която не е членка да прави дъмпинг в ЕС зоната!

308

Анонимен

преди 9 месеца

Някой ходил ли е на форум в България на зърнопроизводотелите, вижте им автопарка, коментарите по нататък са излишни.Само в България субсидиите са декар площ , независимо какво сееш, а зърното е най лесно с един модерен трактор и комбайн взети без пари по програми на ЕС и двама работници можеш да обработваш хиляди декари, а да отглеждаш домати,краставици, ябълки ти дават пак същите субсидии на декар, но как и с колко хора ги гледаш и за това няма български зеленчуци и плодове. Това го направи Ст

307

Факт

преди 9 месеца

Инвазията на Русия в Украйна доведе до значително увеличение на цените на храните на Световните пазари. Особено рязко се повишиха цените на зърното. Както коридорите за солидарност (маршрути, създадени от ЕС, за да помогне на Украйна да изнася своите селскостопански и други продукти), така и инициативата за черноморските зърна допринесоха значително за Понижаването на цените!

306

С какво право

преди 9 месеца

Държава извън ЕС лансира стоката си на вътрешния ЕС пазар и безмитно даже?!!Това тарешава законите и договорите на ЕС! България трябва да ги осъди за щети!!

305

Сту

преди 9 месеца

На нашите зърното било скъпо, щото е много хубаво. А като е така, нека го пуснат да се продава в чужбина, почти всички държави купуват зърно. Нали е много качествено, ще им го изкупят. Никой не ги спира да си го продават където искат.

304

ЗЪРНАРИТЕ МИЛИАРДЕРИ

преди 9 месеца

СА МНОГО ПРО100СТИ...... НЕ МОГАТ ДА СЕ УСЕТЯТ, ЧЕ В МОМЕНТА СА ИЗПОЛЗВАНИ ОТ РУСКАТА СГЛОБКА =БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ, ИТН, ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.... ЗА ДА КЛАТЯТ БЪЛГАРИЯ И ДА ПОМАГАТ НА ВОЙНАТА НА РУСИЯ И ПУТИН.... А ПОСЛЕ ЩЕ ИМ ПОСТРОЯТ НОВИ ТКЗС И АПК,А ТЯХ ЩЕ ГИ ДАДАТ НА ПРАСЕТАТА В БЕЛЕНЕ..... ДА ПИТАТ СТАРИТЕ ХОРА....

303

Ива

преди 9 месеца

А бе наглеци, мошеници,направихте сиренето,кашкавала на непоносими цени ,а качеството е 0 Сирене от 19 лв килограма се разпада в ръцете ни,защото го пълните с вода и сол.Безсрамници