Снимка БГНЕС, архив

"Ние сме шокирани от тази новина и от това определение. Не съм аз моралния съдник, хората сами ще си направят изводи, но не прилича на академичен човек, камо ли на български министър председател да използва такива квалификации по отношение на хората, които в крайна сметка произвеждат храната в тази страна".

Така председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов коментира пред БНТ думите на премиера акад. Николай Денков, че зърнопроизводителите са започнали да се държат като терористи, а той не преговаря с такива.


В понеделник се организира национален протест на зърнопроизводителите, но и на останалите земеделски браншове, както и на търговци с горива. Участие са заявили 26 организации, разговори се водят с още няколко, обясни земеделецът.

Той подчерта, че протестът е на всички земеделци, а не само на зърнарите, макар че повод за протеста е свалянето на забраната за внос на украинско зърно у нас.

Премиерът Денков отново покани организациите на среща, макар че те вече му отказаха. Причината за това била, че полицаи предупреждавали хора, желаещи да се включат в протеста, да не го правят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase