15

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Захари Стоянов не е платил нишо за искланите в Батак Плевен Перущица Дедеагач и Ст. загора от Турция и Англия.

14

Анонимен

преди 1 година

Интересно, дали ДПС ще подкрепят деня на Славянската култура и писменост да стане Национален празник. Техният електорат не си пада много по българския език. Карадъиъто едвам срича бългапския. А пък и какъв празник им е на тях? С православните канонизирани Светци Кирил и Методи?

13

Аноним

преди 1 година

То и на коцето му е все едно кога ще е националния празник,просто иска повече внимоние и подкрепа за да лапне кокала

12

Анонимен

преди 1 година

Онлайн гласуване и бг избират някоя от датите 3 март 9 септ 24 май и т.н. Може да глаусваш и шпротив другите и кой събере най-много за и наймлако против става. Също и за дупетати всеки месец и ако има много против трябва да бъде уволнен и съден.

11

Анонимен

преди 1 година

Премахването на 3-ти март като национален празник ще е гавра с паметта на всички дали живота си за свободата на България.

10

Анонимен

преди 1 година

Абе що някой не попита копейката или ватника резидент как ще коментират думите на Пьотр Толстой спрямо България???

9

Анонимен

преди 1 година

Подписването на 03.03.1878 г на Сан-Стефанският мирен договор между Отоманската импери (Високата порта) и Руската империя дава независимост на Сърбия, Черна Гора и Румъния. Създва се валално княжество България, което плаща годишен данък на султана, и князът се назначава с одобрението на султана (макар и да е проформа последното). Русия си връща Бесарабия и излаза на Дунав, придобира територия в Кавказ. като цяло има текстове за окупация на територии (санджаци). Никъде няма дуната "освобождение".

8

Анонимен

преди 1 година

Сигурен съм, че Паси би предложил 4-ти юли.

7

Анонимен

преди 1 година

"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)

6

Анонимен

преди 1 година

Не Коце просто популизма ти се беше изчерпал. Много се съмнявам на хората да им пука реално кога ще им е националния празник. На мен лично ми е през оная работа.

5

9 септенври

преди 1 година

9 септенври а най-актуален за нациоанален защото бг става република, освобождава се от цара и Германия, и от ядреното на САШ и Англия, БКП спира кървавата гражданска война на цара.

4

Анонимен

преди 1 година

"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)

3

Анонимен

преди 1 година

Следващата стъпка на евроатлантиците сигурно ще е да се променят цветовете на българското знаме щото и на руското знаме има бяло и червено..само изчакайте още някой и друг месец ако тези останат на власт какви ще ги натворят...

2

Аноним

преди 1 година

Може би съединението е по добрия вариянт за национален празник а не 3 ти март.нека народа да се произнесе а не разни политици и руски пологи

1

Анонимен

преди 1 година

Казаното е напълно вярно.