До Анонимен, "Лицата, извършващи ресторантьорство, са длъжни да съставят ценоразписи - лист-меню за кухненската и сладкарската продукция и карт-меню за алкохолни и безалкохолни напитки със съответните продажни цени и грамажи."Кое не ти е ясно?
Като има клиенти следващия път пърожилите ще излязат 1000 лева.Хора престанете да плащате на скъпи заведения.
До Анонимен - Тея там са повечет в Отпусдк той докато вида некво движение тоа срлучай то ще дойде първия сняг за съжаление.иначе си прав.
ДА добра сметка , после с ечудат тукашните ресторантьори защо няма клиенти и какво се случва , е те това се случва на чужд гръб и 1000 тояги са малко а ,но съм съгласен с последния пост разко ще има се "повиши" оборота след това видео и според мен и по телевизията ще ги итипосат, после ходете по българското черноморие, порция цаца 12 лева /при положение че не борсата килограма е 5 лева а при рибарите САфрида е на 8 лева килото/ кво да кажа СПЕКУЛА и БЕЗОЧИЕ до безобразие на фона на стегнацията.
че даже им обяснява че теглото на пържолите било 1350 гр. в сурово състояние:))) ама моме 1-во си решила да закръглиш нагоре, ако приеме че е така, 2-ро ти си ресторант не сервираш месото в суров вид, грамажа на порциите в менюто трябва да е посочен след студена и топла обработка, откъде накъде ще маркираш тегло в суров вид, да не си супермаркет, и 3-то като искате да продавате на грамаж маркирайте на грамаж, от всякъде в нарушение и по закона за туризма и по наредбата, просто сте си за запечатв
Щом са платили в брой, значи са знаели за какво става дума, ама после се правим на интересни за малко слава.
Най-много вярвам на думите,че служителката от ресторанта ги била "предупредила" за цените :-))А месото явно е било от онзи специален сорт,от който после в тоалетната изхвърляш златни песъчинки..
Бизнес не се прави по този начин. Хората обичат да има точна цена а не пържолата да се тегли и ако излезе по-тежка да платиш повече. Това е все едно ако си поръчаш пица да платиш повече понеже по принцип пицата в заведението има по 5 саламчета а твоята се е оказала със 6.
До Анонимен 396, е голяма голяма ама па 5,40 за 400 мл. и то това без ДДС :) и това във Варна в некакво скапаняшко заведение, представям си какво е по курортите в по-хубавите кръчми
До Анонимен 376, когато в менюто ти е написано 100 гр. порция 35 лв. и ти поръчащ 3 бр. порции, следва след това в сметката да видиш 3 бр. порции по 35 лв., а не 14 бр. по 35 лв. а сервитьорката да ти обяснява че видиш ли ти била сложила по-големи пържоли по половин кило и от в сурово състояние, в менюто се пише ясно и точно грамажа на готовата порция, а не грамажа на нужните продукти, от които се прави порцията, кое не ти е ясно още?
Направо да слагат една табела отвън - "ТУК ЛЪЖЕМ ХОРА", та поне фирмата(формата) да съответствува на съдържанието!
До dtj...Щом клиента(който иначе би трябвало да има винаги право, както гласи старата търговска максима) е прецакан и е платил една невероятна, неоправдана и солена сметка и е дал гласност на това, то той веднага бива квалифициран като "селянин"(щото видите ли само "гражданите" могат да ходят на ресторант), ***, не можел да чете и т.н. епитети вероятно дело на все такива "ресторантьори - мошеници"!
човека си поръчал 3 бр порции, ама те понеже имали само големи пържоли та решили да му маркират 14 бр. порции :) ЦИРКАДЖИИ, наш кога че им платим на такива, а като гледам в бона минералната вода 4,20, наливна бира 400 мл. 5,40... то баре да беше убаво заведение, а то некакво като студентски стол, егати
Накрая да не се окаже че това заведение на Ричард Алибегов - може да съм му сгрешил фамилията но имам предвид човека който редовно гостува по медиите да се оплаква че бизнеса не върви.
Соленото Черно море: Туристи платиха 490 лева за три пържоли във Варна