22

Eagle eye

преди 11 месеца

Основният проблем с изкуственият интелект е, че веднага щом бъде задействан съвсем логично прави заключение, че най-слабото звено във всяка система е човешкия фактор, потребител или оператор и веднага прави опит да го елиминира.

21

Анонимен

преди 11 месеца

" ... човешкият оператор й казваше да не убива тази заплаха, но все пак мисията й бе да убие заплахата. И така, какво направи? Реши да убие оператора" - О уау! Нека да гокачим в самолети носещи по 8 тона с бомби.

20

Бгг

преди 11 месеца

До опетковНа обикновената програма и задаваш какво да направи при определена ситуация и тя го прави (включва или изключва дадени възли, следи температура и много други неща). При ИИ той сам взема решение какво да направи въз основа на задание и преминало обучение. Като пример може да се даде управляването на автомобил без шофьор - по пътя има много различни ситуации които не можеш да ги опишеш в програмата и за това тя сама може да вземе решение въз основа датчиците си.

19

Анонимен

преди 11 месеца

До опетков 12 - Робот на практика е машина, контролирана от микропроцесор, а инструкциите (алгоритмите) са кодът на чипа. ИИ е нов термин за "генерирани инструкции на базат ана машинно учене". Тоя "филмовая ИИ" е друга история.

18

Анонимен

преди 11 месеца

До Скайнет "Тогава независимо какво е програмирането машината ще вземе собствено решение." - Искаш ли, да чуеш по-лоша новина - в повечето случйа позлват ИНМ (или ANN) - изуственна невронна мрежа - хвърляш ОХОРМНО количество информация, изплщва един модел,, ти го тетваш да видиш, дали ти харесва и стискаш палци! Програмирането е ... амм... програмираш какво точно иска от него и как.

17

егати глупостите

преди 11 месеца

Матеряла сега с ейай го лъжат да се занимава нещо да дискутира и да продуцира мисловна дейност, айна дейност. А с контранастъплението какво става?

16

Анонимен

преди 11 месеца

Хей, защо не му каза хе хей здравей ще ти купя сладолед даже два нужното ще се направи хей хей

15

Скайнет

преди 11 месеца

Тази проблематика е обсъдена в много научнофантастични филми. Неминуемо ще дойде моментът когато ИИ ще се опита да се самосъхрани на всяка цена, и същи така ще развие някаква форма на "съзнание". Тогава независимо какво е програмирането машината ще вземе собствено решение.

14

ПроСоТо

преди 11 месеца

Съвсем се побърка човечеството...А знаете:..-Когато Господ реши да прибере някого,първо му взема акъла..

13

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 6 - Милиони? Милиони се харчиха 2003-а. Сега сме десетки милиарди. Що си мислиш, че Google, Microsoft и др. натискат толкова яко. Не е, защото прави продуктите им супер мега по-добри. А защто инвестициятатрябва да се избие. Покрай ковида им наскачаха цените на акциите и зпаочнах да "инвестират". Сега акциите са наза и ако не се избие ... олеелеее!

12

Анонимен

преди 11 месеца

Добра новина!-:)))

11

Анонимен

преди 11 месеца

Ами прав е бил изкуствения интелект има мисия а после му казваш да не я изпълнява няма смисъл или или при тях няма

10

опетков

преди 11 месеца

Нека да спрем да наричаме "Изкуствен интелект" всяка една некадърно направена програма. Няма и не може да има изкуствен интелект. Това е машина, в която е вложен някакъв алгоритъм на действие, зад който сега се опитва да се скрие създателят и. Ама тя била "самообучаваща се", ама тя била туй, ама тя била онуй. Защо не се използва вече "остарелият" термин "робот"?Въпросът е ако т.н. "ИИ" натисне копчето на унищожението на човечеството, кой ще е виновен?

9

Анонимен

преди 11 месеца

Независимо от интелекта - естествен или изкуствен, решават едно и също, бой по ФАЩ!

8

Бгг

преди 11 месеца

Уважаема журналистке, *** Христова - можете да използвате и българското съкращение за изкуствен интелект (ИИ).ИИ е програма която може да взема сама решения и да се самообучава, използваща достатъчно мощен хардуер. Не е шега работа.

7

Анонимен

преди 11 месеца

Да кръстят дрона Мария Габриел.

6

Анонимен

преди 11 месеца

До 5 - Забавно ... но попускша факта, че дори американската армия не се доверява така сляпо на тези системи и има защо,както виждаш.

5

Анонимен

преди 11 месеца

И без някой да похарчи милиони се знае, че на ИИ не може да му се има доверие.

4

Иван

преди 11 месеца

В Рашка такива проблеми нЕма, там повечето от редник до генерал с естествен, нисък интелект сами се затриват, едни-други, не им трябва изкуствен - водката им помага да поддържат естествения

3

Анонимен

преди 11 месеца

Ха, к'ви правим сега, кой кого? Колко ли сюрпризи ще ни спретва изкуственият интелект?