123

Анонимен

преди 1 година

Как до вчера млякото беше 1,70 до 2 лв в Лидъл? Тогава нямаше ли пак пакетиране, транспорт и други разходи? Айде да не вадим от девет кладенеца вода, а?

122

Анонимен

преди 1 година

абе стига сте писали глупости бе, като беше 60 стотинки изкупната цена на млякото в магазина беше 1,20-1,50 в момента средно е около 90 стотинки т.*** трябвало да е 1,80-2 лева, а не 3,50-4, ясно е че има картел сред големите вериги

121

Европеец

преди 1 година

Ни евройците сме житари, сами си гледаме житото и си сееме по необятните европейски черноземни полета, немаме нужда от зърнена сделка с Русия.

120

До 119

преди 1 година

Ти цените на техниката кога ги гледа за последно? Цените им са 20-40% нагоре. Една миялна, която преди 2-3г беше по 800 лв, в момента е 1100 лв. Автомобилите също...

119

Анонимен

преди 1 година

За мен това са справедливи цени, а специално на хранителните стоки и напитките са прекалено ниски, спрямо други цени на пазара.

118

Анонимен

преди 1 година

До до 108, ДДС-то е 20 % не от вчера или днес, за аптеките специално надценката е до 17 %, и въобще не са по ниски разходите, само за разрешителни ще платищ 5-6 пъти повече а помещенията които имат разрешение за работа като аптека са с 30-40 % по-висок наем ФАКТ!

117

Анонимен

преди 1 година

Европа е една голяма житница и няма нужда от зърнена сделка, Европа сама се изхранва. Затова цената на храната постоянно пада, само глyпаците си мислят, че Европа е зависима от зърното на Русия. През последната годиан цените на храните са паднали с 50%.

116

Анонимен

преди 1 година

Чиста спекула! Защо цигари, техника и всички нехранителни стоки не са вдигнати? Защото не са за ядене и може и без тях! Докато за ядене щеш, не щеш, ще даваш пари, гладен не се стои. Ако имаше инфлация, всичко щеше да е скъпо. Виновни са немските вериги лидъл и кауфланд. Трябва да бъдат затворени! Точка.

115

До 110

преди 1 година

Абсолютни глуп0сти! Европа си гледа сама зърно. От Русия и Украйна не купува!

114

До 108

преди 1 година

Първо не съм сигурен, че аптеките въобще са с фиксирана надценка до 20%. Има лекарства с вариращи цени до около 100% в различни аптеки или вериги. За аптека, помещението определено е по малко, наема е по нисък. В много случаи персонала е достатъчно по-малко на брой. Всички разходи за консумативи са по-ниски

113

до 108

преди 1 година

20% ти е ДДС- то само! Туй е онуй, дето държавата задължава търговеца да ти го сложи в цената, за да си го прибере тя.

112

Анонимен

преди 1 година

Антъни Блинкен призова Русия да не излиза от зърнената сделка. Всъщност Европа сама се изхранва и не внася зърно, и няма нужда от зърнена сделка, но Антани Блинкен е пpoc и не може да то разбера това нещо.

111

Анонимен

преди 1 година

Абе днес много малко новини за войната бе, платените вече откачат от скука, я проверете дойче веле, зеления може да е сънувал нещо

110

Анонимен

преди 1 година

Защо?! А отговор НЯМА?! Е ЗАЩО я писахте тая статия?????

109

Анонимен

преди 1 година

търговската отстъпка на Кока кола е от 9-15 %, и я има във всеки маркет, щом за кока кола тоя процент е достатъчен значи и за млякото трябва да е достатъчен, е да ама веригите немогат да се правят на ербапи на Кока кола, затова се правят на ербапи на фермерите, е за това и трябва държавата да застане на място и да помогне на производителите в този случай, дори и ако трябва да се намеси грубо

108

Анонимен

преди 1 година

Европа не може да произвежда достатъчно зърно по чисто географски причини - гъсто населена, няма достатъчно плодородна земя. Европа е изцяло зависима от Украйна и Русия за изхранването си.

107

Анонимен

преди 1 година

Санкциите се връщат като бумеранг да знаете пазара не търпи политически идеологии и надменна риторика

106

Анонимен

преди 1 година

До До 75 ами има и какво с 20 % неможеш да покриеш тия разходи ли? говорим за бързооборотни хранителни стоки, а относно брака той винаги отива при производителите, всички договори на веригите имат такива клаузи за връщане на стоките с изтекъл срок и повредени опаковки, кажи ми щом 20 % са малко как оцеляват аптеките? още повече че заплатата не 1 фармацефт е доста по-висока от тази на касиер в супер маркет, а и изискванията за аптеките са доста по-завишени

105

До 88

преди 1 година

Житницата на Европа, определено не е Украйна! Европа не купува зърно, Украйна изнася за Африка и Азия! Евентуално царевица за фураж!

104

Анонимен

преди 1 година

Руснаците са виновни,не искат да клякат.