47

До 4

преди 1 година

Таксите ги прибират големите ГЕРМАНСКИ вериги, които яко ни доят. Много е просто. Те диктуват цените и на малките защото те се съобразяват с тях.

46

Анонимен

преди 1 година

Така ще е докато има кой да купува от търговци които продават на такива цени.Търговците са дали 1 процент пренос от точка А до точка Б , но затова пък си калкулират над 3 , 4 пъти над стойността на продукта. на практика, претендират, че те са купили материалите, те са употребили енергия за производството, и те са ги произвели и опаковали. Такава търговска мерзост и наглост има само в България.

45

Анонимен

преди 1 година

Такса "порше" за собственика на магазина. Такса "порше" за данъчния. Такса "порше" за преработвателя.А аз май вече ще си посадя една градинка за да се изхранвам. Ще ми е много по-изгодно май...

44

!!!!!!!!!!!

преди 1 година

Не само големите вериги, малките производители които пръскат по малките магазини продават даже по скъпо от големите вериги. Всички частници са за трепане

43

Гражданин

преди 1 година

Изкупната цена е между 0.85-1 лев. Защо говорите глупости. В магазините литър е 3.30.

42

Анонимен

преди 1 година

А не мислите ли, че това се прави, за да останат високи цените на Лакрима - фирма на магната на ДПС /кой/? И защо се мълчи по медиите - отново заради купените медии

41

Тежък аграр

преди 1 година

А, сега се попитайте: кой допусна големите търговски вериги на българска територия? Кой? На кой бе платено, за да могат тези вериги да бъдат допуснати в България и да ви контролират трапезата сиреч семейството! Тези вериги, трябва д абъдат изгонени от България - завинаги! Защо? Защото те маркират България като колониална територия! ще видите, че махайки тези, нещата в България доста ще дръпнат, защото печалбата остава тука! Но, първом, дайте отговор на въпроса кой,за да му турнем въженцето ;)))

40

Фики

преди 1 година

Големите вериги унищожиха малките магазинчета и вече си правят каквото си искат. Аз друго не разбирам обаче - защо производителите не отварят фирмени магазини и директно там да си продават продукцията? Ако изкарат продукти с 30-40% по евтини и със същото качество със сигурност ще имат огромни обороти и печалби.

39

Анонимен

преди 1 година

До Моя сметка ! - По-скоро, ако няма монопол и корупция ... А продай нещо евтино - я са те уволнили, пребили или застреляли ...

38

Анонимен

преди 1 година

38 - Тц тц ... И вземете си оправете сайта, бе! 2023-а, още излизат кодове и прочие, на и кракто и други ...

37

Моя сметка !

преди 1 година

Мляко 20ст литъра - 1.00лев за кило кашкавал + ток 0.10ст + заплати 0.50 ст на килограм = 1.80 ст ще струва кило кашкавал АКО НЯМА ЧАСТНИЦИ, КАПИТАЛИСТИ ДА СТАВАТ МИЛИОНЕРИ И ДА ГО ОСКЪПЯВАТ СТОТИЦИ ПЪТИ. УБИЙ ЧАСТНИК, СПАСИ ЧОВЕЧЕСТВОТО

36

GG

преди 1 година

Аз спрях да купувам скъпите стоки. Спрях да ходя и в 2 магазина в квартала, където през седмица си качват цените с 10на %. Накрая няма и да ям, ама няма да им пълна алчните гушки на търговците. Не че не мога да си позволя, просто са адски нагли !

35

ссс

преди 1 година

Точно! И аз се питам, защо непрекъснато се правят сравнения с цени на борса и цени в магазин. Сравнение се прави м/у цена производител и крайна. Борсите са не МУТРИ.

34

Анонимен

преди 1 година

Увoлниxa шeфa нa Eл Би Бyлгapиĸyм, cлeд като дpacтичнo нaмaли цeните ... "Hиĸoлaй Mapинoв e бил уволнен caмo дeн, cлeд ĸaтo съобщи, че компанията намалява до 30% цените на продуктите." - Гугълче.

33

Анонимен

преди 1 година

Всички крадат от хората по един или друг начин. Измислят какви ли не оправданя за да смъкват пари. Парното - топлелите комшиите и тръбите, тия плащали такси, водата все едно ти я носят в шепи, бензина - купили го скъп, после пък поскъпнал и все оправдания за да крадат.

32

Васко

преди 1 година

Ако на касовия бон за всяка стока има ред ... колко излиза от производителя,от прекупвача ,от такси, продавач и всичко ще си дойде на мястото. Излизат на светло и всеки с цената си. А ние ще решим дали да купуваме и от кого. Уважение към клиента! Нищо сложно да се задължат последните във веригата това да е на етикета вместо на касовия бон. Търговците трябва да печелят от оборота.

31

Бесепар

преди 1 година

Аз си купувам само биволско млекце с Корнелка в левия ъгъл. От млекарницата на БСП - 26 стотинки за 500 гр кофичка.

30

Анонимен

преди 1 година

Домашно мляко пред мен издоено си взимам за 2лв. литъра. Беше 1.50. 1 пръст каймак- разкош. Просто знам откъде и как. А вие си давайте по 3-4лв. за водицата в магазина, няма лошо. Толкова ви е акълът. Хем бачкате за някакви жълти стотинки, хем нямате идея откъде и как да купите евтино. А загубените млекопроизводители дори няма да коментирам. Който има акъл, има затворен цикъл на производство.

29

София

преди 1 година

Така става когато са те управлявали бивши провалени мениджърчета със съмнителна репутация в лицето на Кирчо и Кокорчо. Разруха и хаос след тях.

28

СМЕХ....

преди 1 година

През "турско" сте плащали само "данък-десятък"---А СЕГА КОЛКО ДАНЪЦИ ПЛАЩАТЕ НА "ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ".....ХАХАХАААА??!