25

Анонимен

преди 1 година

Защо сме само 2022-ра, човека като вид на 2 хиляди години ли е

24

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 20Проблемът при тях е, че онази църква са иннопоклонници, и е пълна с бившето/настоящото КГБ. Те не са хора на Бога, а на Путин.

23

До 22

преди 1 година

А ти знаеш ли защо в Балгария не се празнува на 7-ми януари (поне не официална)?

22

Анонимен

преди 1 година

Русия и Украйна не приемат новият стил след 1918 г. а насила болшевиките го приемат. Никой не е питал украинският и руският народ. Да не се бърка обаче църковният календар с гражданският. В България и досега има объркване защо на 11 май БПЦ почита светите братя свв. Кирил и Методий, а гражданският празник е на 24 май... Ами защото абсурдното е, че гражданският празник е на църковната дата (по стар стил), а БПЦ празнува по гражданският календар (по нов стил, когато обаче не е църковният празник).

21

Анонимен

преди 1 година

Те фашистобандерите и истанбулската конвенция приеха ей така. Ако сащ им заповядат и извънземни ще станат. "Умерени джихадисти" вече станаха, видяхме им даеш и азов флаговете в София, а данс го проспа.

20

Анонимен

преди 1 година

АЙДЕ УВО ТРРОЛЕ РУСКИ, НЯМАШ РЕЗУЛТАТИ, НЕ ВЛИЯЕШ НА БЪЛГАРИТЕ, ВРЪЩАЙ КОПЕЙКИТЕ! ПУТИН НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ! ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ НЕ МОЖЕТЕ ДА ОРГАНИЗИРАТЕ КОПЕЙКИТЕ, ЗА ДРУГО ДА НЕ ГОВОРИМ!

19

Анонимен

преди 1 година

В Сърбия, Македония, Русия, Украйна(вече не), Грузия, Черна гора, Северно Косово, Босна и Херцеговина на 6 януари празнуват Бъдни вечер. Арменската църква празнува Рождество Христово и Богоявление на 6 януари.

18

Анонимен

преди 1 година

Не трябва да се бърка политиката с вярата. На Света Гора и, в Йерусалим са по стар стил. Същото важи и за Грузия, Русия, Украйна, Беларус, Сърбия, РСМ. Това, което правят сега в Украинската православна църква е огромна грешка. Навремето в Русия след 1917 г. болшевиките насила смениха календара и народът не го прие и комунистите се видяха принудени да върнат православният календар.

17

Анонимен

преди 1 година

Хайде стига глупости. Русия и Украйна приемат Григорианския календар 1918 година. Малко след нас. Това че поповете празнуват още по стария календар си е лично тяхно извращение.

16

..до 11

преди 1 година

и гърците на 24/25 празнуват. само сърбите и руснаците са януари

15

Фон Л а й н а

преди 1 година

Искам бозаааааааа

14

Анонимен

преди 1 година

Новият стил да се въведе за богослужебни цели е грешно, неправилно и е заклеймено на три всеправославни събора. Новият стил се въвежда в православните църкви винаги от масони (например в Цариградската Патриаршия) и комунисти (например в Русия след 1917 г., когато болшевиките въвеждат насила новият стил, но народът не приема това и болшевиките са принудени да върнат старият стил). В България новият стил е въведен насила от комунистите от БКП през 1968 г. След 1989 г. БПЦ не върна старият стил...

13

Анонимен

преди 1 година

Уау, ей ся вече ше му натрият носа на Путин! Сериозно, нещо по-безсмислено не можаха ли да измислят?

12

Архангел Гавраил

преди 1 година

Българската църква е пълна с корумпирани попове с джипове и ролекси... също като руската.Да ходят да търкат наровете в панделата , не мен такива богохулци не ми трябват. Вярата е в душата а не в джипката !

11

Анонимен

преди 1 година

Рождество се празнива и в Арменската, и в Гръцката православна църква след Нова година. При нас се комерсиализира още през 1990г, и го преместиха, за да сме заедно с гастарбайтеите, които са в отпуск по празниците, може би. Или да не е пости на Нова година. Във всеки случай не само Руската църква празнува 14 дена по-късно.

10

Анонимен

преди 1 година

Не трябваше да казват кога ще празнуват Коледа защото сега на 25ти ще има Голямо бомбене от руска страна.

9

Анонимен

преди 1 година

Слава на Мойсей

8

Днес .бг

преди 1 година

Искате ли още боzаааааааааа.

7

вУйчо

преди 1 година

Аз празнувам от 20.12.до 20.01.2023г.Коледа.Не оставам без подаръци от дядо Мраз.Миналата година много се напих за Коледа и заспах.Събудих се чак на 14ти януари.

6

Анонимен

преди 1 година

Българскат православна църква не е прознала да има самостоятелна украинска.