380

До 437

преди 2 години

".....позицията....." - позицията е че може да сме задължени за много неща на Русия, но сега трябва да се организира Протест пред Руското посолство, а Радев да привика Руския Посланик у нас г-жа Митрофанова за да връчи Остра Протестна Нота във връзка Изопачаване на Историята.

379

брат му

преди 2 години

Че Кирил и Методий на практика нямат нищо общо с България е вярно - нямаме никакви доказателства, че имат. Другото са глупости, на които не трябва да се обръща много внимание. Всеки прави някаква политика он миналото.

378

тъпибугаристанци

преди 2 години

докато македонците правят пропагандни филми против България, ние тъпите *** спим и блеем като овци. няма българска държавна политика срещу антибългарската пропаганда. само с вето няма да стане. кога простите български управници ще загреят, че трябва да се създаде фонд за производство на български исторически игрални и документалти филми?! от всички изкуства за нас най-важно е киното беше казал Ленин и е абсолютно прав. България трябва да отвърне подобаващо на македонската пропаганда.

377

Мнение

преди 2 години

Има неща, които са исторически проверени и официално признати. Всичко друго са празни приказки! Всеки може да си говори всичко. Нека дадат доказателства! Къде са??? Важното в случая е, че има опит да ни заличат исторически, има антибългарска пропаганда на много нива, в много държави, а мерки не се вземат. Каквото и да си говорим ''братските'' ни народи не ни харесват. На Балканите - никой не ни харесва. Може би само Румъния и Турция не таят лоши чувства към България.

376

До 435 :

преди 2 години

"....И ние сме като македонците..." - НЯМА МАКЕДОНЦИ.Това са БЪЛГАРИ с още по-голяма мания за "величие" от нашата.Те си мислят че са "наследници" на Александър Македонски. Колкото по-малък е един народ толкова по-големи мераци има.

375

Анонимен

преди 2 години

Този *** филм само доказва, че на диваци и четмо, и писмо и християнска религия да им подариш, пак си остават диваци !

374

Анонимен

преди 2 години

ДА ЖИВЕЕ ПУТИН И РУСИЯ.

373

Анонимен

преди 2 години

Ако за Путин "славянската писменост" е дошла от "македонските земи", то за нас Освобождението от турско робство е дошло от румънските зими !!!

372

Анонимен

преди 2 години

И ние сме като македонците,все твърдим че от нас тръгва всичко.Може и да има нещо такова,но не трябва да се отива в крайности.В немската преса пише че има такова явление на Балканите,всеки си създава история за сметка на другите,и се прави на изключителен.Факт е нещо,което се признава от болшинство държави,а не се изповядва само от една.Ние имаме това виждане,но трябва да го наложим в дискусия с другите,а не да пищим като ущипани на всяко мнение различно от нашето!

371

ПорЦелан

преди 2 години

Бях командировка в Лвов преди три години. Трябваше да вечеряме с колеги в някакъв ресторант "Месо и правосъдие", аз се загубих и попаднах на площад с пазар на стари книги и статуя. Там някакъв ми обясни че статуята е на Кирил който измислил азбуката на всички славяни и бил роден в Украйна, ама след това отишъл до Византия и станал баща на себе си едва ли не.

370

Тошо

преди 2 години

Руски филм е едно, а Русия е нещо различно!Важното е ние да сме на ясно с фактите, и да ги заявим където и когато е необходимо!А ако някой режисьор, бърка факти и обстоятелства, това си е .....негов проблем!

369

Отвратен

преди 2 години

Нека нашите комунисти обяснят това своеволие и волни лъжи на Русия с Македония.Хайде , другари прекланяйте се на Москва.Радев, и ти се поклони на поповете руски.

368

кофти , МНОО КОФТИ

преди 2 години

Защо Орбан не е Премиер на България , той знае най-добре как се съхранява националност !

367

До 422

преди 2 години

".....Искам да знам официалната позиция по въпроса и на всички други славянски държави....." - има само една позиция и те я на ИСТОРИЯТА такава каквато е. Малко, много Бългсруя има най-големи права над Кирил и Методи. Цялата връзка минава през България.

366

Анонимен

преди 2 години

А защо не си зададем въпроса, възможно ли е ние да не сме прави и нашата история да е измислена, не казвам че е така, но трябва да гледаме нещата обективно, от всички страни, не сме център на вселената.

365

Анонимен

преди 2 години

Един интересен факт. Румънците също приемат кирилицата. Т.е. пишат на румънски, но на кирилица много дълго време. Старобългарският език е бил официален език в църквите. И така мисля, че беше до 1866. Тогава правят езикова реформа и заради спецификата на езика минават на латиница. Ами имат 3 вида "Ъ", което не става за румънски на кирилица. Ама нещо нямат проблем с това, че са говорили на български, нали? Че стенописите и иконите са на старобългарски? Само макета с тяхната грандомания.

364

Анонимен

преди 2 години

Добре де,ама Македония е бивша българска територия,в която се говори български език на диалект,както и в други части на страната.За какво спорим тогава.Руснаците си връщат,че станахме член на НАТО и ЕС,ама като приемат там и македонците,друга песен ще запеят.

363

Анонимен

преди 2 години

тъй наречените славянски езици са всъщност диалекти на българския език .

362

Анонимен

преди 2 години

Искам да знам официалната позиция по въпроса и на всички други славянски държави.Чехия,Полша,Сърбия,Словакия,Хърватска.Русия,Украйна.Също и на други държави,които не са славянски.С техните исторически извори.Щото да не се окаже че само ние сме на тази позиция,както обикновено.Трябва България да организира Кръгла маса по въпроса на европейско ниво.Защото само това би придало гласност на позицията ни,с аргументи,доказателства.Иначе ние си баем,ама ако никой друг не смята така,какво правим,нищо

361

аха

преди 2 години

До Анонименпасоши ваделе и тогаш за полесен живот сигурно