102

Филип от Филипополис

преди 3 години

Говориш пълни глупости. С идването на Близу в Северна Македония преди повече от десет години хората там разбраха какво е бърз и евтин интернет. Преди това сърбите ги деряха на живо. Преди две-три години българска компания щеше да купи фалиращия металургичен комбинат Фени в Кавадарци, но бяха направени чудеса от храброст това да не се случи. В крайна сметка го продадоха на гръцка компания, която го наряза за скрап. Македонските работници останаха без работа, но от гордост не се дадоха на татариве

101

?!?

преди 3 години

Какво значи щяхме да дойдем да преговаряме, Ами да бяхте сега можеше да сте в унията европска. Иначе си прав няма нужда да бързате докато не ви уврът главите миже и да чакате и да се надявате още много правителства.

100

ева

преди 3 години

да ходи да пасе козите по байрите това маке и редовно правителство да има докато искате да си присвоявате езика и културата ни имате едно "НЕ". Не мога да разбера какъв е този зор на ЕС да вкара една комунистическа държава вътре. Та тези още празнуват Тито и тоталтарния му режим.

99

Анонимен

преди 3 години

95 Защитата на националните интереси, е само наша работа, никой няма да ни я свърши. За разлика от преди, България няма териториални претенции към РСМ, но Скопие има, скрити. Трябва по-добре да обясняваме позицията си пред света. България призна реалността, РСМ да признае миналото.

98

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТИ ОЧЕВИДНО НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ ДРЕВНА ГЪРЦИЯ,ВИЗАНТИЯ И НОВОГЪРЦИЯ СЪЗДАДЕНА 1821 Г.ТОВА СА ТРИ РАЗЛИЧНИ ЕПОХИ,КОИТО ДОРИ ИМАТ МНОГО МАЛКО ПОМЕЖДУ СИ...ВИЗАНТИЯ НЕ Е ИМПЕРИЯ НА ГЪРЦИТЕ,ТАКА КАКТО ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ НЕ Е БИЛА ИМПЕРИЯ НА ТУРЦИТЕ ИЛИ ПЪК АВСТРО-УНГАРИЯ НА АВСТРИЙЦИТЕ...ТИ НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЕТНОС(НОВО ПОНЯТИЕ В ИСТОРИЯТА) И ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ РЕЛИГИЯ.ЛИЧИ СИ ,ЧЕ НЯМАШ ЕЛЕМЕНТАРНА ИСТОРИЧЕСКА ГРАМОТНОСТ.

97

Анонимен

преди 3 години

Тия продължават. Българските власти да направят един бюлетин към ЕК и да го обновяват с шикалкавенето и лъжите на Скопие. И така докато не клекнат. Иначе ЕС през крив макарон. Жалкото е, че ни управляват комунисти, и това никога няма да стане.

96

Не сме поискали

преди 3 години

Не сме осъдили турците за турското иго.

95

Анонимен

преди 3 години

На Балканите има два древни народа - гърци и българи, другите са произлезли от тях :)) Макетата се надява некой съсед да ни оспори историята, ама нема такива кандидати :))))

94

Анонимен

преди 3 години

77 Бъркаш народ, етнос и националност/принадлежност към една държава, била тя монархия, или република. След 4 велики преселения, изследванията за генетичен код, нямат особено значение в днешния глобализиран свят, още повече. Това е интересен въпрос за историците и то, само с приблизителна стойност.

93

Анонимен

преди 3 години

Абсолютен маркетингов въпрос и политически е спора с Македония.За съжаление не е добре да се играе много дълго по този въпрос,защото ние винаги сме били потърпевши винаги когато сме настоявали ,че сме прави за Македония.А и сега на там отиват нещата.Вижте какво казват САЩ и ЕС по този въпрос.Сами сме в този спор,никой не ни подкрепя.Даже и Българите от Македония не са съгласни с ветото.

92

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 53Съвсем ги отказа макетата :))

91

Анонимен

преди 3 години

До Филип от ФилипополисНИКОЙ НЕ САБОТИРА БЪЛГАРСКИЯТ БИЗНЕС В МАКЕДОНИЯ,ТОЙ Е ПРОСТО НЕКОНКУРЕНТНО СПОСОБЕН.МАКЕДОНЦИТЕ ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА БЪЛГАРИТЕ...АКО БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СТОЯТ ПЪТИЩА ТАКА КАКТО ГИ СТРОЯТ У ДОМА ПО-ДОБРЕ НЕ...ЗАКЛЮЧАВА ФИЛОСОФСКИ МАКЕДОНЕЦЪТ.ВСИЧКИ В ЕВРОПА СЕ ОПАРИХА ОТ "БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС"...

90

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДо Анонимен ами какво ще отговориш на своите турски съседи,които и днес имат претенци към територията на българия,смятайки я за част от своята империя,които руснаците са и отнели насилствено в миналото...- Ако така ще си говорим,гърците трябва да си вземат Константинопол+цяла Турция,тя е била гръцка територия,а другата част на Балканите е била българска, че те до днес турците имат да плащат репарации на българите,а не са ги платили,нито върнаха Одринска Тракия на България

89

Лисенко

преди 3 години

Генетиката е буржоазна отживелица, хибридно оръжие с две остриета.

88

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТОЧНО ТОВА И АЗ ИСКАМ ДА КАЖА,ЧЕ АКО ВИДЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ИСТОРИЦИ КАКВО ПИШЕ В ТУРСКИТЕ УЧЕНБНИЦИ,ЩЕ СЕ ХВЪРЛЯТ ОТ АСПАРУХОВИЯ МОСТ ВЪВ ВАРНА.

87

Филип от Филипополис

преди 3 години

За какво браншово партньорство бълнува този титовист, при положение още 1998 г. поеха ангажимент за ж.п. линия до Гюешево, но не построиха и километър въпреки че имаше Бг правителства които ги подкрепяха безусловно във всичко и им подаряваха безвъзмездно оръжия като на гладен ром баничка. Между сръбската е гръцката граница- магистрала, за българската-коларски път. Българският бизнес се саботира и му се пречи всячески от 30 години насам, независимо дали ДПМН или СДСМ е на власт.

86

Надблюдател

преди 3 години

Явно вече русоидните драскачи за "генетика" са се загрижили ! Историята не била важна? Това ли е новата "опорка" спусната от Кремъл? Да си ходят по партизанските стъпки на Тито, и да забравят за ЕС, докато не се събудят, от 70 годишно промиване на мозъци!

85

Анонимен

преди 3 години

В повечето от генетични проучвания за България и Македония има интересни заключения,които трябва да ги разгледате.Има много интересни данни.Трябва да ги видите сами за да се убедите в това, което аз съм видял.Няма смисъл аз да пиша каквото и да е, просто търсете.Генетиката и историята са много различни.Генетиката е точна наука.Историята е интерпретация и за съжаление в много от случаите,интерпретация на удобни доказателства писани от някой.

84

Анонимен

преди 3 години

Какви трикове, какъв маркетинг ? България от години тръби, че настоява да признаете общата ни история. Нищо друго. Какво не разбрахте ?

83

Анонимен

преди 3 години

До Стига бе, ТО И ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ СА В НАТО,НО ТОВА НЕ ИМ ПРЕЧИ ДА СЕ СЪРЕВНОВАВАТ НА БАЙНОТО ПОЛЕ И ДА СЕ ОБВИНЯВАТ В ПРОВОКАЦИИ...СЛЕД КАТО БЪЛГАРИЯ Е В НАТО ЗАЩО ЛИ ТОГАВА НЕЙНАТА НАТОВСКА СЪСЕДКА ТУРЦИЯ ИМА ТОЛКОВА ВОЙСКА НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА А ПЪК ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА НЯМА НИЩО.НАТО НЕ Е ГАРАНТ ЗА НИЩО ПРИ ТАКИВА ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ.А И ТРЪМП БЕШЕ МНОГО ЯСЕН:АКО НАШИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРТНЬОРИ ИСКАТ СИГУРНОСТ,ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ОЩЕ.