24

Анонимен

преди 3 години

Честито, Русия остана единствената държава в света с технология за полети до МКС.

23

Мда

преди 3 години

Сега остава и да си оправят тоалетната на МКС, че често им се разваля и ползват руската, хайде успех...

22

Анонимен

преди 3 години

СпейсЕкс си сътрудничи с НАСА и те бяха важни за началото. И договорите с военните и НАСА са тлъсти, но не е луд тоя, дето яде баницата. А знам ли, може на това да се гледа и като на спонсорство на сектор от значение на националната сигурност. СпейсЕкс е независима компания, нито пък Мъск е агент на държавата. Ама така работят нещата в Рашистан, знам. Там всеки е агент, като в БГто.Сравненията с Блу Ориджин са ***. Те по късно почнаха с Ню Глен. И днес имат 1/3 от служителите на СпейсЕкс.

21

Анонимен

преди 3 години

До До БобиМъск не е американец а австралиец

20

Анонимен

преди 3 години

Да сравняваш Москвич с Форд Мустанг си е чиста глупост.

19

Анонимен

преди 3 години

СЛАГА СЕ НАЧАЛО НА ЗАВИСИМОСТТА ОТ ЕДНА ЧАСТНА ФИРМА

18

До 1 и подбни

преди 3 години

Ако всички хора бяха с вашия мозък,щяхме да сме в пещерите и да търкаме клечки за палене на огън.Човешкият прогрес ти е подарил това устройство с което ти плюеш и многознайстваш наготово с с нищожният си интелект.Невежеството е винаги самоуверено и т.ъ.п. ли е човек ,няма как да му го обясниш.........А човечеството и науката вървят напред,въпреки наличието на такива ***,ползващи новите технологии без да разсъждават!

17

Анонимен

преди 3 години

Нищо особено МКС не е далеч не е голямо постижение.

16

Анонимен

преди 3 години

Какво постижение ! Руснаците го правят от 60 години

15

До Боби

преди 3 години

Наивно е да смяташ,че Мъск е обикновен, свободен американец. Когато си говорим за технологии (особено за космически технологии), компаниите които стоят зад тях са всичко друго,но не и свободни. Мъск е просто пионка, клоунът за пред масите.

14

До Боби

преди 3 години

Бобка, толкоз си бос, а говориш с тон на познавач, редейки глупост след глупост. Ашколсун. Така се прави. Със силата на логиката.

13

Анонимен

преди 3 години

Дам и ние само преди 30-40 години бяхме едни от първите производители на персонални компютри. Завода в Правец блестеше от чистота и свичко беше по конец. А Правецаидваше контрабандно от САЩ през няколко страни извън блока.Най-лесното нещо е да откраднеш технология, има хиляди начини за това.

12

Анонимен

преди 3 години

До АнонименЩот ми харесва!

11

Анонимен

преди 3 години

"Въпросът е колко време и средства преди това НАСА е хвърлила в разработката на "технологиите на Мъск""------------------------------Дали е хвърлила и колко? Системата за насочване и скачване на капсулата "Дракон" с МКС е 100% многогодишна отработена СССР система.

10

Зозо

преди 3 години

А защо не кажат колко пъти по-евтин е полета до МКС със Спейс Х, от колкото с руската Союз? Ся без парите от САЩ на Путин ще му дойде нанагоре сам да строи ракетата :))))))))))))))))))))))))))))))))) Прогнозата ми е, че и тя ще стане руска анимация :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

9

Анонимен

преди 3 години

Ако не беше швабата Вернер фон Браун, краварите...още щяха да си стоят на Земята!

8

Анонимен

преди 3 години

Лошото сега е, че НАСА вече няма да имат контрол върху руските полети на "Союз", а те бяха единствените руски ракети, които не се взривяваха спонтанно.Дано "Роскосмос" има повече успех с производството на водка.

7

До 3

преди 3 години

Частно, точно колкото частна е Роскосмос е частна и СпейсХ. Частна с по няколко специални гости в борда на директорите. А въпросния Мъск е клоуна за пред тълпите.

6

Анонимен

преди 3 години

МКС не е никакъв успех станцията се намира наблизо и разстоянието ме е далече.Необходимата подемна сила която трябва да се създаде от двигателите не е голяма какъвто е и полезният товар за двама астронавти.За мисия до Марс и Луната с оборудване е немислимо не само за сега а и за в бъдеще.

5

Зозо

преди 3 години

.......слагайки край на девет години на зависимост на космическата агенция на САЩ от Русия......Хахахааааа, ама кораба Союз се правеше с пари от САЩ. Сега кранчето секва и руската ракета ще става и тя анимационна, понеже деньги нет :))))))))))))))))))))))))))))))))))))