168

Анонимен

преди 3 години

ЕК просто констатира резултатите от своята работа. А беше време, когато нашите ученици бяха най-добрите в света.

167

do БПФ

преди 3 години

Такава глупост си написал за Швеция, че или си ***, или си тотално неук.Там не съм видял нито един човек, който да не говори ПЕРФЕКТЕН английски. История и география на дадено място се изучават едновременно, което води до много по-добро и холистично знание за света.А оценяването на ЕС е външно и еднакво за всички страни, така че какви са локалните критерии е ирелевантно. Нашите деца са ненаучени, това е простата истина. Ще припомня, че в PISA резултатите по математика сме след... Албания.

166

Анонимен

преди 3 години

Българските ученици били от най-неуките. И пак любезно забравят, че един сериозен процент са българи по паспорт, а не по етнос. Т. нар. малцинствени групи, които напоследък не са малцинства веднага забравят за етноса си и по Европа вече са българи, а в маалата маат маанета. И какви ни дреме на нас за поредната тоалетна хартия-доклад от ЕС? Ако тия докладчици отидат в Столипиново ще се чудят дали са в Европа или в някоя африканска страна. И любезно забравят за собствените си гета в страните си.

165

Анонимен

преди 3 години

Навсякъде е пълно в безработни висшисти, и на запад стават все повече. Какъв е смисълът от образованието, като самото то струва много пари, не е както при соца, а после пак си безработен.

164

Анонимен

преди 3 години

Между другото какво става с визите за САЩ, след като даваме милиарди за "нови" американски самолети и американците ни изнасят златото без пари, можем ли да бегаме свободно в САЩ да мием американските нужници за 1000 долара?

163

Анонимен

преди 3 години

В Русия има 100% достъпност до детските градини във всяко населено място детските градини са 100% обезпечени. Практочески всяка майка може да е сигурна, че ще има място в детската градина за детето и, където и да е в Русия.

162

БПФ

преди 3 години

До Анонимен 159Ей-това е истината. Неучещите не само че трябва да бъдат прогонвани от училище, но за родителите им трябва да има жестоки санкции - например връщане на ВСИЧКИ помощи, платени за чаaвето от пръкването му на тоя свят още, ако то не ходи на училище или - отивайки в първи клас, не владее Български език според възрастта му - или при отпадане преди 16-годишна възраст !!! При неплащане на санкцията, принудителен труд !!! Крахът в образованието е само следствие от развъждането на тия.

161

Анонимен

преди 3 години

До БПФПАли към Раша, но знаем, че при червените всичко е само на думи.:))))

160

Гуфу

преди 3 години

До Анонимен 168В България няма работа само за тези, които ги мързи и които вечно смятат, че работят много повече от колкото им плащат. Колко пари ще изкараш като сервитьор или чистач на къщи в Англия, Германия или Италия?н Като платиш наем, за храна, режийни и ще ти останат пари да седнеш два пъти за по едно кафе и най-много на едно кино да отидеш. Скотски живот. За същата работа в БГ може да получаваш по-малко пари в номинална стойност но реално повече пари ще ти остават за "и аз съм човек".

159

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 180"А САЩ защо не ни предоставят модерни 400 бойни самолета както, Русия преди 1989та, срещу селскостопанска продукция, ами искат милиарди във валута за няколко остраели 60 годишни американски самолета?"Какви модерни бойни самолети, каскет? Дори МИГ-овете които имаме са орязани версии, а руснаците (докато още се опитвахме да преговаряме за поправката и окомплектоваенто им) ни правеха проблеми и не искаха да ги ъпгрейдват.А дали Ф-16 са остарели питай руснаците в Сирия.:))))

158

Анонимен

преди 3 години

Има болни глави които коментират военни теми

157

БПФ

преди 3 години

Някой по-долу пише с насмешка за руската образователна система - да вземе да попрочете малко, например че Русия е на първо място по процент висшисти във възрастовата група 25-35 години !!! За нещастие - в момента - в образованието и не само - руснаците да направят кръгом и срещу нас да почнат да тичат, пак няма да ги стигнем.

156

Анонимен

преди 3 години

До 170Ами трябват строги санкции, да. Ама виждаш, че на нашите не им достига смелост да приложат такива. Просто са зарязали въпроса и нагласят всичко останало по това ниво. И там е проблемът. За кво трябва да изравним всички до най-ниското ниво? Да не мислим, че така проблемът ще изчезне щото няма да е толкова забележим? И накрая естествено сме на последно място.

155

Видев

преди 3 години

Учебния ден да е осем часа до до обяд преподаване след обед занималня, обяд безплатенВтори вариант ученика учи през интернет в понеделник на изпит за оценкаДВАТА ВАРИАНТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДЛАГАТ И ВСЕКИ ДА СИ ИЗБЕРЕне сме еднакво умни

154

БПФ

преди 3 години

Относно образованието в скандинавските държави - резултатите са по-високи, защото там критериите са тотално занижени. В една швеция например детето има пълното право да не учи, ако не му се учи !!! И за да могат да изкласят, знанията, които им изискват са нищожни. По английски например учат по не повече от 7-8 нови думи на седмица -и то големи ученици. Световна история, световна география, това са затворени страници за тях. Всеки среден български ученик от по-добро училище, там ще е вундеркинд.

153

БПФ,

преди 3 години

За жалост у нас неграмотността е придобила такива чудовищни размери, че вече е разпростряла лапи освен сред р оми и управляващи и сред обикновените хора с всякакъв цвят на кожата.Всички - като вожда!

152

Анонимен

преди 3 години

A kой финансира различните нпо които налагат учебните програми ,не е ли същият този ЕС и разните соросовци и Америки за България ?

151

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 154""До 1989 г. българските ВВС са получили и експлоатирали общо: 224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s всичко 460 машини. Доставени от Русия срещу износ на селскостопанска продукциа, а не на милиарди валута.""Тя селскостопанската продукция е без пари и не струва милиарди. Особено качествена като нашата.

150

БПФ

преди 3 години

Дали точно "българските ученици" са най-неуките? Някога, отдавна - бяхме в Топ 10 на най-образованите нации на света... ама тогава хъхpeшкото племе не се беше развъдило в такава степен и не му се позволяваше да си вее байряка !!!Сега приоритет е да няма "отпадащи", поради което чaaвета, които не знаят дори азбуката, стигат до 5-6 клас !!! Я направете една етническа разбивка, да видим дали БЪЛГАРСКИТЕ ученици са на дъното на Европа?

149

Гуфу

преди 3 години

До АнонименА тая селскостопанска продукция без пари ли ни идва? Знаеш ли изобщо колко труд трябша за да се създаде? Типичен пример на комунистичшско мислене. Хората не са важни, те са само средство за постигане на определена цел.