69

До Зоро

преди 4 години

Най-голямия доктор сред военните и най-големия военен сред докторите, началника на НОЩ, ген.-майор др. Мутафчийски каза, че от маските смисъл няма. Аз на него ли да вярвам или на Зоро, драскача в коментарите на Днес БГ?

68

обикновен човек

преди 4 години

До ЛогоЩе спре, когато гангстерите си извадят очите. Щом като от нас не зависи нищо...

67

Анонимен

преди 4 години

КПП -тата бяха организирани типично по милиционерски, проверка, служебна бележка или декларация и минаваш. В този си вид не помогнаха по никакъв начин в ограничението на разпространението. При борба с епидимологична зараза пак има КПП -та но функционират по друг начин. Пропускат се единствено доставка на стоки от първа необходимост след тестване, измерване температура на водачите, при положителен резултат или симптоми лицето се карантинира при негативен тотална дезинфекция на превозното средство

66

пор гладен

преди 4 години

Искам си пилето.

65

ДО 69 ЛОГИКА

преди 4 години

БЯГА ТИ ЗАЩОТО ПАСТОРИТЕ ОТ СЕКТАТА ВЕЧЕ ВИ СМЯТАТ ЗА ПОДЧИНЕНИ И СА ВИ ВЗЕЛИ ПОД КОНТРОЛ.

64

ха-ха

преди 4 години

Този вирус май унищожава интелекта.

63

Лого

преди 4 години

Логиката ми бяга. Защо при 3-4 заболели на ден бяхме заключени по домовете, а сега при 100-150 на ден някакви хора се струпват като овце да хвърлят салфетки по чалготеките? За да се угоди на мутрите ли пламнахме и кога тази лудост ще спре?

62

Икомов

преди 4 години

В Китай почти се справиха с вируса само поради една причина. Правеха огромно количество тестове и като открият някой го изолираха заедно с контактните лица, навреме без значение симптомите и извършваха тотална дезинфекция на посетените места. У нас правят точно обратното. Тестват някой който е вече пред умиране или поне е за болница...в последна фаза. За къв...да не казвам това което трябва да кажа....го тестват тогава.. това ако бяха направили навсякъде в европа щяха да се овладеят нещата. Обаче тестовете били ценни ...за тоя къде има нужда.Заразените хора са десетки хиляди пъти в повече от

61

обикновен човек

преди 4 години

До ЗороДа, така е, затова казвам "горе-долу" меродавен критерий. Докато "брой заразени" е много по-неточна информация.

60

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 34 "До кога ще се правят тези менте тестове ?" точно това е основното че никой дори честните специалисти не обръщат внимание на този най важен въпрос. Още зимата при никаква заболеваемост и хоп имаме тестове. И хоп имаме и нова болест.Да но на нас обикновените хора сороските непеота не ни плащат както на мисирките че да приемаме това за чиста монета. Всеки трезвомислещ човек е длъжен да се съмнява по принцип. Спазвайте дистанция като стил и метод, дистанцията е важна.

59

Зоро

преди 4 години

не искате да носите маска в магазина? А какво искате - затваряне по къщите ли? Пак ли трябва да се вдигат бройките и да слагат КПП?

58

798099

преди 4 години

Зоро,Това, което пишеш е вярно, но за съжаление тук е пълно с чукча-писатели.Всеки ден се съобщава броя на тестовете, ама е по-лесно да се пише за чекмеджета в спалнята на ББ.

57

Баро Вкаров

преди 4 години

Заразен не значи болен или мъртъв!

56

Зоро

преди 4 години

до обикновения човекПравят се тестове на който се оплаче от симптоми, а не хора от улицата или по жилищата. Така че броя тестове, не е показател влияещ на броя заразени, а обратно! Още ли не си разбрал?

55

обикновен човек

преди 4 години

До журналиститеПравилно, само това говорят - имало спад. Трябва да се гледа процент на заразените от общия брой тестове. Ако направят 3 теста с 0 заразени, спадът ще е много голям.

54

Милиця

преди 4 години

"Две неща са важни - дистанцията и да си миеш ръцете. "Дисциплина" не е епидемиологичен термин, а милиционерски. Дезинфекцията е проблематично доколко има отношение за такъв вид въздушно-капкови инфекции", обясни д-р КацаровТака е - като милиционери се опитват да се правят на епидемиолози. Освен КПП и затваряне нищи друго не може да измисли кухата им кратуна.

53

Анонимен

преди 4 години

51 би ли обяснил колко пари идват от ЕС за заразените?

52

до до Зоро

преди 4 години

сигурно ходиш да пазаруваш по махалите и не си се заразил още? Предлагам да пробваш два три дни.

51

обикновен човек

преди 4 години

Господа журналисти, престанете да акцентирате на броя заразени! Ако има 3 направени теста и 0 заразени, 0 ли ще съобщите?! Единственият горе-долу меродавен критерий е процентът на заразените от общия брой тестове. Трябва да разделите две числа и да умножите резултата по 100. Много ли е сложно?!

50

A6TAR

преди 4 години

hm