77

Мн

преди 4 години

Daikin 2008 безпроблемно функциониращ до момента!

76

Анонимен

преди 4 години

До 75Въпросния климатик струва нов 2200 лева с 3 години гаранция, и кога успееш да се грееш 5 години с ел радиатори за тия пари ела да ми се поФалиш

75

До 75

преди 4 години

Ползвам Дайкин 1998 набор, японски с йероглифи на дистанционното, още държи добре, посмали, ***!

74

Анонимен

преди 4 години

Знаете ли как топли хиперинверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-WB/SRC20ZSX-W DIAMOND, 7000 BTU, Клас A+++ ??Знаете ли, колко е икономичен ?!---Знаете ли колко струват хиперинверторите и че с тия пари дето струва ще се топля 5 години на ток с радиатор (което е една от най хубавата топлина). Не си заслужава да се дават такива пари за климатик, като след 5 години ще се е раздрънкал и след общо 6-7 години точно като си избие парите ще трябва да го сменяш.

73

Анонимен

преди 4 години

Централното отопление е голямата глупост! Има много загуби заради разстоянията и транспортирането на топлината.Създава се и зависимост и се повишават рисковете. Всяка една авария на централното парно оставя хиляди семейства без отопление.

72

Анонимен

преди 4 години

абе да пренасяш топла вода с километри и да очакваш да ти е ефтино, това може само комунист с 2 пръста чело да го измисли. проблема е че за повечето панелки няма алтернатива, климатика е до някъде решение но частично, щото ако всеки апартамент е с климатик ще има егати и фоновия шум

71

Анонимен

преди 4 години

Живеех в Германия и си мислех, че там кооперацията е към някаква тяхна топлофикация, а се оказа, че са на газ и се плащаше колкото харчим, но беше евтино. Сега имам къща в Костинброд и си пуснах газ, ще видя дали е изгодно и тук.

70

Анонимен

преди 4 години

То по принцип топлофикациите в България са си създадени за кражби, всяко комунистическо творение е направено с тази цел, така че няма как да е по-ефтино, а и като сложите и дълговете, в които е потънала, а те в крайна сметка пак ще се платят от нас........

69

Анонимен

преди 4 години

Сондажните термопомпи са бъдещето при отоплителните системи. Даже е изненадващо че все още не са навлезни масово в България. Редно е всяка нова сграда да се прави с такова отопление тъй като е доказано че това е най добрата, най ефективната и най чистата технология към момента. При най съвременните термопомпи за всеки киловат вложена ел. енергия получаваш 6-7 киловата топлинна енергия. И понеже системата стой в мазето на сградата е напълно безшумна.

68

Анонимен

преди 4 години

Инфрачервено отопление е най-добро. Няма превъртане на въздух, шум и пр. КПД е повече от добро, но при условие , че имате хубава дограма и изолация.Нормално е все повече българи да се отказват от отопление характерно за ХХ в. е ХХ в.В началото на ХХ в. в САЩ започват да налагат централното парно, но само след 20 г. се отказват от него. Днес в Щатите няма нито един град с централно отопление! Толкова ли са глупави американците?!!!

67

някъф никъф

преди 4 години

Това парно стана златно.

66

Анонимен

преди 4 години

Знаете ли как топли хиперинверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-WB/SRC20ZSX-W DIAMOND, 7000 BTU, Клас A+++ ??Знаете ли, колко е икономичен ?!

65

Анонимен

преди 4 години

До 41Векове наред хората са били далеч по-малко. Преди 1000 години, попилацията на цяла Европа не е била и 60 млн. души. Днес е над 740 млн.

64

Анонимен

преди 4 години

Абе то хубаво на климатик може и да е по-евтино. Ама извън София, токът има навика да спира за часове през зимата (примерно ако има вятър). И тогава положението става много грозно. Къюата изстива зверски за часове. Тъй че, най-сигурно си е на дърва. Имаш дърва, палиш, топло ти е, независимо дали има ток или няма, (и всъщност дървата горят много добре, проблемът е във въглищата, те правят мазало във въздуха и в комина и навсякъде. Но пък са по-икономични. )

63

Анонимен

преди 4 години

До пфууууКато си сложил малък климатик за голямо помещение е нормално да бръмчи понеже се затормозява. Ганьото под мен е сложил малък и бръмчи все едно излита самолет, а моя не се чува почти.

62

Ради

преди 4 години

Живея в квартал с къщи. По мое пряко наблюдение над два съседни комина (едните съседи на дърва, а другите на въглища), въглищата миришат повече и много по-тежко от дървата. Естествено и едното и другото умирисва, но когато алтернативата ти е да седиш на студено и остоянно да боледувате и ти, и близките ти, за съжаление мн. бързо забравяш за екологията. Въпреки че зимата не мога да си отворя прозореца за провертение, 'щото става по-зле, не мога да се сърдя на хората.

61

Парадокс 2000

преди 4 години

Какво парно, какви 5 лева ?! Това е технология на повече от 100 години. Загубите са колосални! Ако нямаше закони, които да карат дори тези без парно да плащат за него, цената за парно щеше да е в небесата! Я погледнете най развитите икономики на света дали са чували за централно парно изобщо! Колкото по бързо се приключи с тома малоумие, толкова по добре!

60

Анонимен

преди 4 години

Дано станат повече! Колкото по-малко хора ползват услугите на крадците от Топлофикациите, толкова по-добре! Тия са толкова алчни, че просто не заслужават и един клиент да им остане!

59

Най-евтиното

преди 4 години

Отопление е слънцето. За туй да идва глобалното затопляне и да станем топли, като Африка.

58

Анонимен

преди 4 години

климатика е готино, ама с цялостна система, а не от тия дето са ги накичили по стените, иначе в Испания например, много кооперации си имат локално парно, има си фирми които с това се занимават срещу месечен абонамент и като гледам какви са сметките в Бг, май е доста по-изгодно от централен ТЕЦ