218

Не е важно

преди 4 години

До tobi ли си кво си когато ти си на тяхното място и си се мъчил 4 години да учиш и да даваш пари за семестри и след това да се подиграват с теб с тия смешни 500 600 лв тогава ми говори щото това не ти е да чистиш и да метеш улиците това е отговорност призвание и работа с акъл който може би ти липсва :)

217

Циник до tobi

преди 4 години

Крайно време ти е да пораснеш!Когато се научиш да хапваш призвание...и да се засищаш.. непременно се обади!Окръжна болница Пловдив.... 80% от "болните" са роми (нещо като пансион им е)... и честно казано - не знам - кои са повече... Те... или xлeбарките по коридорите...Много ми се ще да ти видя "призванието" след месец работа там!

216

Помислете

преди 4 години

Защо западните държави са богати?Ами богати са защото има много предприемачи. Хората имат предприемачески и иноваторски дух. А българина се научи вечно да чака някой друг да му даде нагово. Затова и сега младите бягат в чужбина щото е по лесно да идеш на готова работа. Младите търсят сигурност. Не искат да рискуват.Е да ама то богатството се постига със риск! Трябва да измисшли нещо и да инвестира в идеите си. Така западните държави са забогатели. Хората там мислят и произвеждат.

215

Нина

преди 4 години

Мед сестра в германия,12 часа на ден при стерци срещу 1400 евро.Макс.след една година напускат и търсят други.Няма германки на тая работа.всеки може да иде и да види.

214

tobi

преди 4 години

Тия па мед. сестри само за пари реват!Това е призвание,не са важни единствено парите!Ако тая взима 10 бона на месец,сиг ще се чувства по-щастлива??

213

Анонимен

преди 4 години

Пак почнахме на "дайте да дадем". "Мислете за България" и подобни ура-патриотизми.То хубаво да мислиш, ама 5 мислят, останалите 95 им се смеят. А то един живот живееш, няма постоянно да се занимаваш да говориш на глухи.

212

Циник

преди 4 години

Кво?? Българите "взели" да се връщат?Вица е вече - доста стар!Връщат се... Северините... И останалите роми след поредното групово изнасилване.Иначе пътеката в Терминал 2 се е износила - като в манастира Шаолин...50 000 годишно си тръгват... отчаяни... не виждащи светлина в тунела

211

Анонимен

преди 4 години

Ами горко ви, като оставихте да стигнат нещата дотук... И не са ви виновни чуждите инвеститори - основното беше присвоено от шофьори и синчета на същите тези, дето бяха преди 1989 г.Чехите не позволиха на тези хора да имат думата и сега са ОК.

210

Анонимен

преди 4 години

Всички се оплакват че заплатите са ниски в БгАма хората не си дават сметка че заплатите зависят от икономиката. Икономиката ни е слаба. И защо е слаба? Ами защото най добрите ни кадри масово бягат в чужбина. И другия проблем, младите българи нямат предприемачески дух. Комунизма научи хората да чакат на държавата да им осигури работата и всичко. И това мислене си остана и до днес. Сега чакат на "бизнеса" да им даде големите заплати....Ама така не се прави силна икономика.

209

Анонимен

преди 4 години

До 202,Твоите родители и техните преди това са останали да изграждат страната и в резултат на което сега получават по 200-300лв. пенсия.Ето до къде го докараха... внуците им няма как вече да бъдат излъгани и вече търсят щастие някъде другаде. :)

208

Силата е в теб сестр

преди 4 години

Математиката е проста. 10 000 000 000 на година се крадат. Това са по 4-5 бона от човек. При средна заплата 1200 4 заплати отиват в Швейцария. Но въпреки това българите почнаха да се връщат, защото силата е в тях и това е успешната държавна политика. Виден пример - Арабаджиеви или Митьо Очите.

207

ММ

преди 4 години

До Анонимен 201А ти пропущаш, че там, откъдето идва може вече да няма работа. Защото вече нямаме селско стопанство, нямаме собствена лека промишленост, нямаме и собствена тежка промишленост. Чуждите компании, които идват в България са или от търговията, или откриват заводи около големите градове за продукция, която няма нужда от кой-знае каква квалификация. Защото вече нямаме и образование! И ценности нямаме! Скоро и нас няма да ни има. В мутренската ни държава ще останат само ромеи. Горко ни!

206

Циник

преди 4 години

20 години (почти) съм в Германия... Прави ми впечатление, че *** и пульо - с чужда пита помен прави.Всеки питеk у нас - си "избира в какво да вярва"!!!Основните антиподни групи питeци сте - общо взето 2!Едната (по-голямата) са обикновенни некадърници... Мамини синчета.. И страхливци. дето не смеят "да напуснат зоната си на комфорт".. па ако ще и да мизерстват....другата мисли, че в Германия парите се "берат"... Но тя е несравнимо по-малка(вече)

205

Мен

преди 4 години

Незнам колко се бачка в Германия. Ама аз почти цял ден пиша във форума, а колегите около мен само за къде щели да ходят на почивка си спрехат. Е два три пъти ми звънна телефона.

204

Анонимен

преди 4 години

Никой не иска да работи за България.С лозунги хората вече нямаш как да задържиш. Повечко трябва (и не, не е само до пари).

203

Анонимен

преди 4 години

но пропускаш, че имаш собствени имоти от където идваш.Сигурно затова маса народ още се блъска в споделени жилища, или живее в някоя кутийка. Ако си нещо ИТ, или някой от малкото други с нормални доходи - добре. Ама иначе си доникъде. Това, че имаш собствен апартамент в Търговище, не е голям плюс.

202

Анонимен

преди 4 години

Трудно се живее в Германия с доход под 5000 евро....Човече, заплатата на депутат в Бундестага е към 10000 бруто. 5000 нето са в най-горния каймак на средната класа. За трудността - зависи къде. В Лайпциг или Дрезден, където хубав апартамент се намира за под 500 и няма жилищна криза, и с 2000 се живее добре. В Мюнхен с 2000, че и повече, имаш много голям жилищен проблем. Но 5000 са много, ама много пари навсякъде.

201

Анонимен

преди 4 години

Със толкова много предатели и родотстъпници България никога няма стане богата като западните държави!На всеки втори младеж явно основната му мисъл е как да избяга от България. А после всички се оплакват колко е лошо в Бг. Ееее ама то така никога няма да стане по добро. Как да стане като всички бягат от отговорност и не искат да работят за родината си. Били ниски заплатите....ами ниски са щото всички искат да работя за чуждите и за личните си интереси! Никой не иска да работи за България.

200

Анонимен

преди 4 години

До 191"...ама квартирата ти 600 " !!!...но пропускаш, че имаш собствени имоти от където идваш.

199

Циник

преди 4 години

Някога - тази част от африканските шебеци... която била по-предприемчива и будна... тръгнала да пътешества... И след поколения - стигнала Европа.. Избеляла... Поумняла..А другата част - мързеливата и некадърната - останала в Африка... Не избеляла... и не поумняла... Днес шебеците драпат за Европа..Българските "африканци" оставате в България... не поумнявате.. И не прокопсвате.Криете собствената си мизерия зад фалшиво родолюбие.. И висите на врата на родителите ви - до 40+!!!ЕВОЛЮЦИЯ БРАТ