24

това е така, НО

преди 4 години

докато си млад и независим от социални и други услуги, българия наистина е ОК, когато работиш в ИТ сферата, НО всичко се променя, когато създадеш семейство и се появят децата ... тогава не е важен само дохода и покупателната способност, важни стават детските градини, училищата, средата на живот, медицинцските услуги и тн, и тн ... и разбираш колко тъпо си направил, че си се върнал. Нарамваш цялото семейство и се изнасяте в една по-бяла страна ... тази емиграция някой мери ли я? защото я ИМА

23

преди 4 години

До Анонимен 21Яж си лютеницата на дивана, гледаи си бтв-то и не се притесняваи за моя правопис..Аз както уто4них ве4е съм си оправила живота...

22

Анонимен

преди 4 години

До 6 хиляди леваМани ти ,ама и фолк певачките почнаха да търсят програмисти за мъже.

21

Анонимен

преди 4 години

До ИТИ що си мислиш, че на света има само миячи на чинии и ИТ? Емигрантите са всякакви от общи работници до лекари и професори.

20

Анонимен

преди 4 години

До АзМдаааа, сигурно. То щом на родния си език не можеш да пишеш грамотно, сигурно на чуждия си перфектен. Сега сигурно ще ми кажеш, че и акцент нямаш.:))

19

ИТ

преди 4 години

Няма как всички да сме миячи на чинии. Най-малкото за тази работа си трябва талант и умения, придобити с много труд. Благородно им завиждам на родните гурбетчии.

18

Наблюдател

преди 4 години

Номер 10 - точно така, моето мнение е същото!

17

Анонимен

преди 4 години

Сега излезнаха данни, че за първото тримесечие са се родили едва 13 000 деца, замислете се от какъв етнос са повечето обаче. Скоро няма да има кой да учи! 2 милиона са извън България. Въпрос с понижена трудност - ще я има ли България?

16

Аз

преди 4 години

До Анонимен 14Англииският ми е по-добър споко, а и вси4ките ми клиенти са 4уждестранни...

15

Анонимен

преди 4 години

И накрая в България ще останат дУпетати, ромове, пенсионери и...ИТ-та! Каква икономика ща развиват не знам.

14

отАв$тралияяСидней

преди 4 години

Тежък ИТ живот водя тук в страната Оз-нося кафета на шефовете си,мия клавиатури,почиствам лазерните мишки,и някои останали тук-там от старите с гумените топки. Ходя до банката и нося документите и парите на шефа и ме награждава със захарно петле,защото е идвал при соца в БГ и знае че можеш да купиш всеки българин със захарно петле.Бие ме шефа понякога но търпя защото трябва да събера парички и да се върне в Подгумер. Квартирата ми се намира под моста Харбър бридж в един кашон от хладилник BEKO

13

Анонимен

преди 4 години

И какво разбрахме - че програмистите си живуркат много добре в България?Все едно не знаем.Тия имат прекалено много пари и трябва да им се вдигнат данъците и да се дадат пари на хората.Супер смотани са ама понеже имат пари на някои им връзва с жените.На един приятел жена му го напусна заради един очилат програмист.

12

Милко

преди 4 години

Поредната безсмислена , на никого не помагаща статия от рода " дали вълкът може да яде?"

11

Анонимен

преди 4 години

До AзДобре, че преди да те вземат на работа не са те проверили колко си грамотен...

10

преди 4 години

Аз цъм графи4ен дизаинер. Завърших и живея в Лондон. Полу4авам сравнително добри пари, макар 4е в Англия това не е особено добре платена професия.Липсват ми маика ми и брат ми за това може да се върна в България. Имам работен опит в Лондон и съответно образование така 4е мисля 4е мога да си намеря добри клиенти от всяка то4ка на света докато сам си близо при мама...

9

...

преди 4 години

Значи от статията разбирам, че на България строител не и трябват! Лекари също не и трябват! Медицински сестри още по малко и трябват! Машинисти не и трявбат! Хлебари пък въобще не и трябват! Абе само да си IT това и трябва на България! Еми всичко ние дето нямаме нищо общо с IT сме НЕ ЖЕЛАНИ В БГ! Това амй май казватаз статия!

8

Анонимен

преди 4 години

България е като психодиспансер. Половината хора са НЕНОРМАЛНИ!

7

Анонимен

преди 4 години

Хубаво, ама няма как всички да сме ИТ. А ние хората с други професии сме пряко зависими от средата и за това бягаме. А и ок, ти си ИТ, работиш онлайн и ти е добре в България, обаче един ден създаваш семейство и имаш деца... и тогава установяваш, че за децата ти животът тук не е толкова прекрасен. Най-малкото заради хаосът с образователната система, проблемите в здравеопазването и т.н.

6

Анонимен

преди 4 години

"Ангел Игнатов също е решил да остане да работи в България. Той е част от екипа на голяма софтуерна компания в София. Казва за себе си, че се чувства добре в родината. "Харесва ми социалната среда, климатът, възможността да правя много неща в свободното си време", споделя той."Пича живее в застворена среда и има достатъчно пари, за д аразмята, когато има нужда от нещо. И на мен ще ми е добре с 6к на месец.

5

Анонимен

преди 4 години

Mного са интересни тези проучвания. Всичко си е по старому и някой само немира пари за разхищение. При ниско заплащане на труда и покупателната способност на населението е ниска и всичко замира. Това е парадокса на България, че още живее с комунистическите утопии, докато навсякъде се вихри див капитализъм.Няма смисъл от тези проучвания, а още по-малко от обсъждането им по медиите, защото резултата е все същия.