18

Анонимен

преди 4 години

"идва на 6 юни 1944 година, когато след 24-часово отлагане заради лошото време, започва Операция Овърлорд.А защо са оставили Русия сама да воюва срещу Германия и се намесиха едва накрая когато Русия сама победи Германия. Десант в Нормандия - театър.

17

Кое как е било

преди 4 години

Нормадският деснат не е рашило нищо от ВСВ . ВСВ се решава в Сталинград и Курската дъга. Сатлин е искал същзниците да започнат десанта година по-рано за да помогнат на СССР . Да ама не.... Така че хората които изнесоха ВСВ на плещите са хората от съветският съюз

16

Анонимен

преди 4 години

Още 1943г Рузвелт казва на Чърчил е готов с приготовленията за десанта и че трябва да го направят 1943г, но Чурчил казва - "Не! Трябва руснаците да понесат още загуби!"Смятайте какъв *** е бил Чърчил щом Рузвелт е искал да се включат във войната по скоро а той не е искал.Това трябва да се учи по история а не кви велики са англичаните.

15

Анонимен

преди 4 години

Хубаво е, че се пише обективно за WW2

14

Анонимен

преди 4 години

Да, първата стъпка към краха на нацизма и фашизма стана факт още в началото на 1943 г. с гръмката победа на Червената армия под Сталинград.

13

Анонимен

преди 4 години

До 11 Добре че и българите се биха в защита на Русия и дадоха хиляди жертви, но за "благодарност" русофилите-предатели обаче издигнаха паметник на съветската армия !

12

Анонимен

преди 4 години

"Денят "Д е тема, за която сме гледали много филми и сме чели десетки книги. Емблематичната битка слага началото на края за германците"--Не знам какво сте чела, може и да е "Винету", но съм сигурен, че сте изгледала всички УСА филми на тема ВСВ и изглежда затова не сте разбрала кога започва "началото на края за германците"! ---"Очакване, страх, глупост - какво са почувствали германските войници"---Не знам, но Вие ако сте почувствала глупост, значи е сте познала!

11

Киро Кюмюря

преди 4 години

При положение, че основните сили на германците са били на изток от берлин, а мижавата съпротива на страните над Франция е била такава, че да има само няколко десетки дивизии, аха-аха втория фронт да успее за почти една година да стигне Елба.

10

..

преди 4 години

Толкова статии нямаше за 9-ти май.А *** "Ди-дей".... видиш ли... Добре че са били руснаците (по онова време СССР), че щяха да видят те, наследниците на Хитлер щяха да сърбат шнапс на 5-то авеню.

9

Анонимен

преди 4 години

Добре че беше Америка да помогне на СССР'то да победи Германия иначе сега руснаците щяха да са в тайгата на исток от Урал !

8

Анонимен

преди 4 години

Денят "Д е тема, за която сме гледали много филми и сме чели десетки книги, но истината за контраатаката на германските юноши и пенсионери в Ардените, обърнали в бягство райъните, наглосаксите и заставили Чърчил да моли Сталин за спешна атака на Червената армия, така и нямахте доблестта да произнесете.

7

Анонимен

преди 4 години

Поредната глупост! Запада не признава 25 милиона жертви дадени от Русия за победата над нацизма. Плюя на каузата и жертвата на тези съюзници.

6

Анонимен

преди 4 години

АЗ ПЪК ПРОЧЕТОХ В ШПИГЕЛ ДРУГО, КАК ЗА Германия е нерешим проблем модата педофилите да си разменят децата. Що за държава, що за народ...

5

Гитлер

преди 4 години

Американска пропаганда

4

реконтраадмирал

преди 4 години

Пишете, че превеждате от Шпигел!

3

Първата

преди 4 години

стъпка към краха на фашизма започва много преди това - на Източния фронт!

2

Омръзна ми!

преди 4 години

Пореден некадърен превод с поредното изобилие от грешки по отношение на българската граматика! Или го правете, както трябва, или се откажете. Всеки ден има по някой такъв "бисер".

1

Патриот

преди 4 години

стига краварска пропаганда на никой не му пука за тъпият им "Д" ден престанете да изкарвате американците едва ли не герои защото не са!!Слава на СССР!