89

iceblast88

преди 5 години

До икономистВ България и навсякъде по света има мързеливци! Те съставят огромния процент от безработните. И какво точно искаш да докажеш с това? И защо да ти дават обезщетение за безработица след като ти не си изпълнил дори базовото си задължение да се образоваш дори с основно образование което на всичкото отгоре е безплатно в нашата държава? Какво ти дължи обществото след като ти още от дете си мързел? Да си учил, като не си, ще копаеш или ще чистиш тоалетни - срамна работа няма!

88

икономист

преди 5 години

До СтарозагорецНикой не защитавам, ***! Не само ромите могат да изпаднат в затруднено положение, както съм написал по-долу.

87

Анонимен

преди 5 години

Искат да приемат закон за личния фалит. Вземаш няколко милиона и фалираш. Така ще уредят мафиотите и крадците от "високите етажи" на Артекс. А за бедните ще има каторга и робски труд. Така е било в най-хубавите години на капитализма през 18-19-20 век. Преди социалистическите революции.

86

iceblast88

преди 5 години

До икономистПето - работодателя не е длъжен да те назначи, но затова и има толкова работодатели, намери някои които ще иска каквото предлагаш! Но никои за съжаление не търси мързеливци и австралопитеци които не знаят как да хванат дори лопата от правилната страна! Работа има, стига да ти се работи! А когато нямаш пари за храна, то взимаш каквато работа ти се дава, право на избор има този които има какво да предложи в замяна. Като имаш умения подбираш, като нямаш отиваш където те взимат!

85

икономист

преди 5 години

В България, а и навсякъде по Света, където има пазарна икономика, съществува и безработица! Безработицата, често пъти е в много по-голям процент от официално обявената, защото много от дългосрочно безработните, просто не се регистрират в бюрата по труда. Осебно когато няма да получават обезщетение за безработица.

84

iceblast88

преди 5 години

До икономистПърво съм мъж, а не жена! Второ - оцеляването ти зависи само от теб самия, държавата не е майка, че да те хрантути, тя е длъжна да ти помогне, но не и да те дундурка цял живот!Трето - обществения мир се пази от законите и тяхното спазване!Четвърто - безработицата няма да расте защото ще се появят нови професии, по време на индустриалната революция, масата от хората да не би да са останали безработни? Да образованието не значи, че имаш умения, но е някакво начало, госпожо!

83

iceblast88

преди 5 години

До икономистРаботата е работа, а не почивка за да ти хареса. И какво е това опасна за здравето ти работа? Тя всяка работа може да е опасна за здравето ти, дай всички да не работим тогава? Да видим колко месеца ще изкара държава в която никои не работи? Какъв икономист си ти не ми е ясно, но с това мислене си за никъде. В икономиката за да получиш нещо, то ти трябва да направиш нещо с което да го изработиш. И както не си длъжен да работиш, така и не е задължително да имаш имаш имущество!

82

икономист

преди 5 години

До iceblast88Приспособила си се защото си могла, но някои хора просто не успяват да се приспособят към новите условия, и затова се налага да има социални помощи, които да им гарантират оцеляването. Това освен всичко друго, е и начин да се запази обществения мир. След време безработицата ще се увеличава с все по-големи темпове, но харата не могат да спрат да живеят, заради твоя акъл! Образованието не значи, че имаш умения за работа, и че работодателят е длъжен да те наеме!

81

iceblast88

преди 5 години

До икономистИ какво? 50г. не си е намерил работа ли? Егати човека, честно. И 50+г. е живял само на помощи ли? Къде ги видя такива хора? Да не си длъжен да приемаш каквото и да е, но си длъжен да си плащаш данъците, както и никои не е длъжен да те издържа защото никъде не предлагат заплатополучателско място с 5000 лева доходи на месец за да си клатиш краката или секретарката. Ако няма работа която да ти хареса, да си учил и щеше да си намериш такава която ще ти хареса.

80

iceblast88

преди 5 години

До икономистКато им дават вече 30г. помощи какво точно се промени? Станаха ли хора? Влязоха ли в работната сила на обществото? Станаха ли данъкоплатци или съвестни граждани?Не, нали! Защото с даване на пари наготово не се прави човек. Човек се възпитава, а даването наготово няма възпитателен ефект, а разглезващ ефект. Другите как сме се приспособили към промените през 20 век и сме си намерили нови занаяти? Нас някои да не би да ни е интегрирал към промените? Не, нали?

79

икономист

преди 5 години

До iceblast88Как да не ги натрупат тия данъци, като размера на социалната помощ, не може да покрие дори елементарна издръжка? Освен това, никой не е длъжен да приема заплата и условия на труд, които не го устройват или са вредни за здравето му. 78, я обясни какво точно намираш за объркано в моите мисли?

78

iceblast88

преди 5 години

До икономистТе трябва сами да поискат да станат хора, а за да стане това, то трябва да им се наложи да работят, за да се издържат. От там родителите ще започнат да натискат децата си да учат, за да имат по добра работа и от там ще се реши проблема до 3-4 поколения и от социално слаби, ще станат граждани и данъкоплатци. Сега цялата история е държавата им плаща за да не правят погроми. Нито следи да спазват закона (пазар за булки което си е продажба на роби), не учат (задължени по конституция),тн

77

iceblast88

преди 5 години

До икономистАко едно дете го оставиш в природата без досег до хора, то ще стане див звяр. Затова, човек е човек когато отговаря на определени стандарти, а не защото се е родил с палци и върви изправен. Интелекта е това което различава човека от маймунaта, а когато не си образован интелекта липса и затова се държиш дивашки и третираш децата си като ***. Но за да искаш да се образоваш, то това трябва да стане защото ти така си решил, а не както сега да ги тикат насила в училище.

76

iceblast88

преди 5 години

До икономистИ те не гледат 5 или повече деца защото им трябват за работа, а защото за тях децата са крачещи банкови карти (държавата плаща на парче),освен това винаги после могат да го продадат я за булка,я за робиня,я за органи,я за осиновяване.За тях децата са просто *** които носи пари под една или друга форма.Затова докато държавата не ги застави да се издържат с труд (чрез спазване на законите и спиране на помощите на глава) те ще си живеят така.Труда води до образование, а то до човек

75

iceblast88

преди 5 години

До икономистНе е заварено положение, а разюздано положение. Когато един човек го поставиш в ситуация да работи или да не оцелее, то той почва да работи. А когато закона не ги наказва за каквото и да е (незаконно строителство на чужд имот например), то те почват да карат през просото. Всеки човек ако го оставиш пред избор да работи или не, ще избере да не работи. Хората са мързеливи по природа в повечето случай, но и хората имат инстинкт за отговорност към децата си, а тези индивиди нямат такъв

74

iceblast88

преди 5 години

До икономистИмат право, но в повечето случай тези индивиди никога не са работили защото нямат нито образование, нито желание да работят и масата от тях като ги пратят от бюрото по труда и като питат колко е заплатата бързо казват, че им е по на сметка да стоят на помощи отколкото да работят. Също така 10 000 лева задължения от данъци е невероятна сума. При положение, че повечето данъци на апартаменти са под 80 лева на година. Тоест тези 10 000 лева са трупани с десетилетия.

73

Анонимен

преди 5 години

Не знам какъв икономист си,но мислите са ти доста объркани.

72

До 73-икономист

преди 5 години

Горко и на тази държава,която го е докарала до там,тия да допринасят нещо за общшеството.

71

икономист

преди 5 години

Изключвам случаите, при които ромските семейства се занимават с "бране" на железо и незаконна сеч на дърва. Те затова и гледат по пет и повече деца, защото за тази работа си трябват помощници. Те са на сто години разстояние от модерния човек, и от това се появява проблема с прекомерната раждаемост. Нашите прадеди също са имали много деца, но сега нещата стоят различно. Освен това, много от занаятите, с които на времето са се издържали, вече не съществуват. Заварено положение!

70

Анонимен

преди 5 години

А защо търпя да натрупат 10 000 лв.дълг,като знаеш,че няма да го платят,а,кметице?