34

Анонимен

преди 5 години

Обсадата е команвал братът на Императора, Великият княз Николай Николаевич.Император Александър е имал рожден ден след няколко дни и брат му решава да му направи подарък - да превземе Плевен. Съответно загробва 6000 в първата атака и 4000 във втората, пращайки ги с голи гърди срещу барабанен огън от турските укрепления. Чак тогава се усетил, че нещо не е наред. Ранените и осакатените не влизат в тая бройка.

33

Анонимен

преди 5 години

До Сатнищо подобно. Погледни Сан Стефано, то не се изчерпва само с Източна България. Псевдоисториците като теб тук са във вихъра си а аз казах какво мисля за тях Подценяват руснаците считайки че само това би ги задоволило. Играйте по на едро. Щом са искали да влияят щеше да е над почти целия Балкански полуостров. А дали ще допуснат зависимост от Русия е зависело само от самите българи Поне щяхме да си върнем всички заграбени земи, а не както впоследствие, да изгубим почти всички.

32

Капитан

преди 5 години

Много добро интервю...Интересно и без традиционните клишета.

31

Сат

преди 5 години

Понеже идеята за вертикалното разделение е руска, удобно премълчаваме и казваме са имало е идея. А руснаците и сега си я имат тая идея, затова и кзкупуват Бетономорието. Даже си мисля, че заради тях се организира тая строителна истерия - все пак отстрани по-безобидно изглежда купуването на ваканционен имот, отколкото очевадното изкупуване на хектари земя.

30

историк

преди 5 години

Обсадата на Плевен се командва от Тотлебен, Скобелев води третата атака преди това...а Суворов е участвал в руско-турските войни оп по-ранен период...Ама тя професора го каза директно във интервюто...Става дума за всички руски-турски воини...не четете просто текста, а гледайте интервюто

29

Скобелев

преди 5 години

Скобелев, бе ***. Не Суворов, а Скобелев командва обсадата на Плевен. Пфу, неграмотници.

28

Анонимен

преди 5 години

върнаха на България всички земи отпреди турското нашествиеПреди турското нашествие България е била таман колкото Княжество България. Така че рузките с вини нищо не са върнали.

27

Сат

преди 5 години

Идеята за вертикално разделение е била именно руска, Трябвала им е само Източна България като предмостие към Цариград. Именно Великите сили им поставят условията и им дават разрешение да започнат война. Иванушките са горели от нетърпение да се докажат след боя, който са яли в Кримската война бащите им.

26

Анонимен

преди 5 години

До булгарСтига тъпни. Българите са потомци на прабългари и славяни и нямат нищо общо с татарите. Не понасям когато някой започне да глаголства за произхода на българите, най - малко някой *** руски историк, или не знам си там какъвто и да е историк. А пък за български псевдоисторик да не говорим. Направо ги ненавиждам.

25

Анонимен

преди 5 години

Омръзна ми от глупости. Дали е имало и какви договорки не е важно. важното е че каквито и цели да са преследвали, руснаците единствени обявиха война на Турция и ни спасиха от турския ярем. Освен това върнаха на България всички земи отпреди турското нашествие които впоследствие с Берлинския договор останалите велики сили разпарчетосаха. да не говорим че всички тайно са се надявали Русия да не спечели. Ако кажете че не сме извадили късмет, грях ви на душата.

24

зрител

преди 5 години

Айде стига хейт...Това предаване като цяло е много добро и интересно,когато мога го гледам.

23

Анонимен

преди 5 години

До СатНе това просто казва че някой от руските дворяни произхождат от Волжка България.

22

трафикант

преди 5 години

Нещо са се объркали в статията.Суворов не беше ли първия космонавт?А Кутузов беше измислил менделеевата таблица.

21

ikar

преди 5 години

До АнонименНе знаех, че Суворов е участвал в обсадата на Плевен. Все си мислех, че човекът се е споминал доста отдавна, към 78 години преди това, а пък в наши територии е идвал до Тутракан и Силистра.

20

булгар

преди 5 години

"500 русских фамилий болгаро-татарского произжождение"-книгата е на Аликов

19

Сат

преди 5 години

"500 русских фамилий болгаро-татарского произхождение" от Аликов пък тогава говорете......Там са и Суворов ,Кутузов, Пушкин и десетки други..Така че Росен Петров и Любенова са прави..Аха.И какво доказва тая книга?Че имаме нещо общо със Суворов и Кутузов ли? Ами що не почнете да се кръщавате с татарски имена - Сувар, Кутуз, Алхам, Корман, Дженгиз?

18

Анонимен

преди 5 години

Пушкин е най-известният афроарап в Русия. Може и да е българин, от оригиналните. Между другото е и мюсулманин.

17

Сат

преди 5 години

След като Суворов, Кутузов и Пушкин са българи, значи руснаците трябва да ни дават газ без пари. Или наведнъж да ни платят по 10 млрд долара за всеки.

16

Румбата

преди 5 години

До ХИСТОРИЕй прав си...мерси..има я свалена...

15

Анонимен

преди 5 години

До БАНАааа не бе,хич!Я пак и изслушай речта!