54

Анонимен

преди 5 години

Проблемите на София едва сега започват да се решават, строи се метро, оправят се пътища, правят се кръстовища на две нива, за да се избегнат задръстванията. И е безумно да се обвиняват сегашните са калпавата политика на тези от преди 1989 г.

53

Анонимен

преди 5 години

Не може Фадъкова да е виновна за недомислиците на комунистите.

52

абсурдистан

преди 5 години

Безумното презастрояване на София доведе до този и още много проблеми ! , ама си плащат за разрешителни и всички - строители, архитекти, общинари трупат Милиони !на тези стари малки улички,със стара канализация за 10къщи застроиха всеки сантиметър,2последни етажа "ателиета" навсякъде текът - Кой ги разрешава тези неща ? - ПАРИТЕ !

51

Анонимен

преди 5 години

Като отидеш на работа няма къде да си оставиш колата, и това пак идва от липсата на подземни паркинги, които са платени. В другите държави ги има, докато тук ги няма.Когато се е строяло навремето не се е мислело.

50

Анонимен

преди 5 години

В големите градове на Западна Европа, на единица площ има между 10 и 40 пъти повече места за паркиране в сравнение със София. Защо ли? Да не би защото тук за кмет е назначена една самоковска учительница по руски.

49

Анонимен

преди 5 години

Комунистите едно време не мислеха за паркинги под жилищните блокове, защото то и без това нямаше толкова коли, а и като чакаш 8 г. ред за да си купиш кола, ясно е, че няма да има голямо увеличение на колите. Но ето, че се смени режима и вече всеки може да има кола веднага и хората си накупиха коли, и вече проблемът е видим. Сега се строят подземни паркинги за отделните блокове, и всеки, който закупува апартамент може да си купи и подземен гараж.Но пак има проблем, като отиваш на работа няма

48

Анонимен

преди 5 години

В София 81,8% от хората отиват на работа с градски трансопрт и по този показател сме на второ място сред столиците в ЕС, след Букурещ с 82%. В столиците от Западна Европа само между 30 до 50% отиват на работа с кола, но въпреки това в София има много по-големи проблеми с движението и паркирането. Причината е ясна - некадърност и корумпираност сред тези, които управвляват София.

47

Ген. Луков

преди 5 години

Не засрамиха се тези алчни герберасти! Само такси и данъци сънуват! Сини, зелени и чевермени зони! И за какво се харчат тези милиони, смъкнати от гърба ни?

46

8===о

преди 5 години

Колкото повече зелени зони толкова по-добре. Човек не може да се размине от коли с пернишка и врачанска регистрация (нищо против хората от перник и враца - само против колите им).

45

Мен

преди 5 години

До АнонименАми купете си паркомясто. Продайте си колата и ползвайте градския транспорт. Ползвайте платен паркинг. Изнесете се от зоната към място където се паркира свободно. Ето ти няколко опции, *** е по лесно селяните да са виновни нали?

44

Анонимен

преди 5 години

Колите в София са малко, но места за паркиране няма. Колите в големите градове в ЕС са много, градовете са по-гъсто населени, но места за паркиране има доста повече от София, но там си имат кметове, а не фандъкова.

43

Анонимен

преди 5 години

Да направят цяла София синя зона и селяните да спират чак след Люлин!

42

Анонимен

преди 5 години

Аз живея в зона от години, е сега ще видите какъв е купон! Хем си плащаш, хем места за паркиране няма, защото и със зона и без зона местата са много по-малко от колите на хората живеещи в съответния квартал. Та сега ще си и плащате за удоволствието да се карате със съседите кой къде си е паркирал колата! Честито!

41

Анонимен

преди 5 години

Писна ми от манипулации за колите - колко много били, колко замърсявали, защо паркирали по тротоарите и полянките и т.н. Истината е точно обратната на това, което ни внушават, но за да се оправят нещата, трябва да изметем ГЕРБ от общината.

40

80%

преди 5 години

Много елементарно манипулират онези 80% да искат и да са доволни от платените зони, като влошават ситуацията с паркирането и кмета не изпълнява задължението си да има ред в паркирането и без да има платена зона за паркиране. Влошаването на положеноето с паркирането най-ччесто го правят като въвеждат платена зона за паркиране в съседния район и онези 80% подрипват от радост, че са ги прецакали като им въведат и на тях платена зона. Плащат и се радват.

39

от провинцията

преди 5 години

до 39Плащало се е еден Лев, за колко време ?

38

Анонимен

преди 5 години

То паркинги не се правят от днес за утре. Реално няма място в София за паркинги. В Атина паркингите са подземни и са под големи сгради. Има отдолу сума ти нива. веднъж слизахме така и някъде към 20-то ниво намерихме място. Надолу колко още нива имаше не знам.

37

До 36

преди 5 години

За някои неща не е необходимо да си живял на дадено място, за да се досетиш за какво иде реч. Като наскоро излязлата статия за велосипедите в София. Всеки има право на мнение.

36

Анонимен

преди 5 години

За да се ограничи алчността на ГЕРБ относно паркирането, трябва в закон да се въведе норматив - платена зона с N паркоместа да може да има само там, където има изградени закрити паркинги с поне N/2 паркоместа.

35

Анонимен

преди 5 години

И аз живея в Лозенец и потвърждавам, че това доведе до много по-спокойно движение и паркиране. Преди бяхме на ръба на зоната и беше АД. За да спестят левчето, всички се бутаха да паркират в района от реката до Журналист и по уличките, беше ужас.