54

знае ли някой???

преди 5 години

Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея.

53

до 58

преди 5 години

В България има търчеещи се и българеещи се , не може да спорим по тази Тема защото за еди говорим свободно без да се притесняваме а за другите си мълчим

52

Анонимен

преди 5 години

"Клаха народа както турчин не го е клал" - това е написано за демократите които организираха кланетата след 1923 г, а не за комунистите.

51

Писателят Динков

преди 5 години

Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език.

50

Анонимен

преди 5 години

А къде са наследниците на избесените и изкланите от комунистите да искат обезщетения, да напишат книга, да правят възпоменателни шествия? За имотите драпаха и опищяха всичко да гепат парите, а за избитите и изкалните от комунистите близки си мълчат, много скромни станаха изведнъж?

49

гяур

преди 5 години

До АнонименрОБСТВОТО НА бОЛШЕВИШКАТА иМПЕРИЯ И ДО ДНЕС СЪЩЕСТВУВА!!!

48

Анонимен

преди 5 години

В мазето още стоят робските нашийници на прадедите ми. Защо ви е срам да се наречете роби и не извадите и вашите робски нашийници?

47

СЪВРЕМЕННИК

преди 5 години

До СлучайникИ за неверика е имало закони гарантиращи неговите права, които, не е превишавал!Чорбаджиите-верноподаници на властта роби ли са били? Те са управлявали раята.Комунистите малко ли колеха и бесеха така както и турчин не би го првил!Значи на комуниста е позволено а на турската власт не е? сТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ НАРОДА!

46

Анонимен

преди 5 години

"Робството в Османската Империя продължава до края на XIX век"Интересното е, че най-демократичната страна в Света - Съединените американски щати, които са изградили своята мощ на робството тогава дори не е съществувала.

45

не е робство

преди 5 години

Робство не е било, но българите са били втора категория хора, както сега в ЕС, но тогава са живяли много по-добре отколкото днес в ЕС и американското партньорство, правата им са били много повече защитени, защото султана имал интерес от богати селяни които да плащат десятък а сега ЕС има интерес от бедна България която нищо не произвежда за да внасят техните стоки второ качество а българите да бъдат депо за евтини черноработници.

44

Колония на Румъния

преди 5 години

Османската Империя е спасила Българския Народ , ако не са били Османците сега България гарантирано без някакви ХОПОТЕЗИ щеше да е Колония на Румъния или на Сърбия , пише в книгите стига някой да има желания да чете а не да философства като дървен Филосов както се прави у нас

43

Анонимен

преди 5 години

Да попитам откъде мъга дъ си купа дивидита с минълиа сизон на шоуто

42

Минувач

преди 5 години

До Анонимен 50"Робството в Османската Империя продължава до края на XIX век"Проф. Акад. Григор Велев

41

Анонимен

преди 5 години

До weПисателите винаги драматизират нещата за да продават повече книги.

40

Анонимен

преди 5 години

Имало е турска дискриминация спрямо българите.Робство е нямало понеже е нямало робски пазари и българите не са били продавани.

39

Анонимен

преди 5 години

До akudВ България се залага само на скандала. След края на сезона шоуто се забравя.

38

Анонимен

преди 5 години

Предполагам че епизода на шоуто е излъчен вчера в петък, което показва че шоуто е голям провал. В Сащ в петък излъчват най-негледаемите шоута понеже в петък хората негледат а излизат на бар и тн.

37

akud

преди 5 години

преставете си колко е паднал рейтинга на тези селски предавания, за да вкарат подобен мотив за скандал само и само още някой да си пусне предаването и да гледа имало ли е турско робство или не. естествено това е режисьорски реторичен въпрос

36

Анонимен

преди 5 години

Червен картон за рома!

35

we

преди 5 години

Точно така"слъчайния"...има доказани документи ,а не литературни творби в защита на историята