Общ преглед

Четвъртият сезон на "Фермата" стартира с много силен каст под мотото "Съединение". Два отбора - на емигранти и българи, живеещи у нас, се събраха под покривите на две порутени къщи, които от години тънат в забрава заради драматична семейна история.

Навремето в тях е кипял живот, благодарение на главата на фамилията бай Петко. Фермерът имал двама сина, на които построил по една къща, за да има къде да живеят, а самият той прекарвал дните си по средата на стопанството. Всички заедно се грижели за голямата си градина и за селскостопанските си животни.

Безпаричието обаче станало причина семейната идилия да приключи, а синовете да напуснат родния дом. Единият заминал за града, а другият – в чужбина. На плещите на бай Петко останала грижата за фермата, а той до последно не изгубил надежда, че един ден наследниците му ще се завърнат у дома и всички отново ще заживеят заедно. Това обаче така и не се случило, а със смъртта на бай Петко умряла и фермата му.

Екипът на шоуто и участниците ще върнат живота в двете къщи и в следващите три месеца те отново ще изградят запустялото стопанство, което днес тъне в самота и разруха.

Някои от участниците разбуниха духовете още със старта на фермерския живот.

Нури Семерджиев от Сърница, който от 4 години живее на Острова, се определя като българин по националност, помак по етнос и мюсюлманин по вероизповедание. И смята, че в България турско робство не е имало, а само присъствие. И допълни, че ако Турция е искала да смени вероизповеданието ни е щяла да го направи. Тепърва ще стане ясно доколко тази негова позция ще се превърне в разгорещен дебат.

Впечатление направи и Росица Йончева, която е категорична, че за нищо на света не би се върнала да живее у нас. По думите й, двамата със съпруга й имат строителна фирма, като сред проектите, които са изпълнявали, са конната база на кралица Елизабет, няколко обекта на Лондонския мост и дори част от Уестминстър. Тя не скри, че живее в лукс, а прякорът, който си е спечелила е Хитлер.

Георги Янков, от отбора на живеещите у нас, пък вече е познат покрай предложението за брак, което направи на приятелката си. 30-годишният търговец на IT услуги поиска ръката на голямата си любов Петя от балкона на апартамент пред любимия и на двамата Народен театър "Иван Вазов".

Той ще се изправи и в първата битка срещу Симеон, като залогът е наистина голям. Загубилият и неговият отбор ще трябва да се нанесат в полуразрушена къща, с много боклуци вътре. Победителите също няма да се радват на лукс, но поне имат като екстри хол с миндерчета, стаите са чисти, имат и работеща печка.

И двата отбора тепърва ще трябва сами да си измайсторят легла и удобства в двете къщи.

Коментари Напиши коментар

199

Додо

преди 10 месеца

Този формат е пропадане, обезверяване и поквара на Българите, под формата на налагане на извратени неолиберастки, антинационални, антихристиянски и антибългарски лъжовни ценности и порядки и тяхното визуализиране и директно легитимиране. Нещата хич не са безопасни, за да бъдат омаловажавани с почти безразличното "карай, двамата джинки-пияници пак направиха пари"! Уви, това предаване е една диверсия срещу България и индоктриниране на Българите с морален ***. Трагедия е, че няма кой да го спре!

198

ХАСАН

преди 10 месеца

НАРОДЪТ ОТДАВНА СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ ЗА ПЕТВЕКОВНОТО ТУРСКОТО РОБСТВО И НЕ Е НЕОБХОДИМО НЯКАКЪВ ХАШЛАК , ОСОБЕНО ТУРЧИН,ДА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН В НЯКАКВО ПРЕДАВАНЕ ЗА БОГАТИ МОМЧЕНЦА И МОМИЧЕНЦА С ПАРИ ОТ НЕЗНАЙНО КЪДЕ.

197

No comment

преди 10 месеца

И в рима ако искаш ти пиши,
но нито съм в България,нито съм ти драг!
Българин отдавна ти не си,
а един от многото в Нюйоркския бардак!

Един ден,когато сутрин станеш,
и пеймънта на врата неплатен виси..
Ще разбереш,без да си признаеш,
че имаш дом в казана...и винаги е фри!