116

Анонимен

преди 5 години

Крайно време е за енергиен колапс! Топлофикцията трябва да фалира, както и отрочетата като Техем и тем подобни!Колапс имаше във Варшава преди време. Две години нямаше ТЕЦ. Всеки се оправяше както намери за добре. Някои дори поживяха като ескимоси. После имаше приватизиране, новите собственици предложиха приемливи цени на топлото и хората отново поискаха парно!Време е и ние да минем по този път!

115

Анонимен

преди 5 години

Трябва много ясно да се разбере какво е непоискана услуга при отоплението с парно и топла вода затопляна от ТЕЦ. Топлофикация доставя услугата си до абонатната станция, защото е поискана от собствениците на имоти в сградата. След това обаче идва плащането за атзи услуга и всеки запчова да твърди, че не искал услугата и не искал да плаща за нея. Не я иска, ама един друг път - ако наистина не искаше услугата нямаше да протежава имот в тази сграда.

114

Неутрален до 127

преди 5 години

Как да ви го кажа по деликатно. Кой точно сте Вие, че да ми казвате къде да живея?

113

Анонимен

преди 5 години

Поредното манипулативно заглавие - никога не е иамло и няма "такса сградна инсталация".

112

Анонимен

преди 5 години

Всек, който се натиска да живее в сграда с парно, иска да има парно и да си плаща. Това е факт. Няма искам да се топля с парното, ама да не плаща, вариант, на което е лъжата - искам да ми е минус 10 градуса през зимата, плащайте ми тока, въпреки че климатиците стигат до плюс 18 градуса. Който не иска парно да се връща на село и да се топли с дърва.

111

До 122 asd

преди 5 години

Миналият сезон за жилище от 146 квадрата, за парно и топла вода за цялата година - 900 лева, като топлата вода през лятото ми е около 60 лева на месец. Ау-у-у колко много. Имам и климатици, но те са за лятото.

110

Неутрален

преди 5 години

Част от дискуса ме замисли. Ами ако наистина искам да поддържам минус 10 градуса в жилището си? Чакайте, ама защо го искам си е наистина моя работа. Основния закон в републиката не ми го забранява, съответно е мое, конституционно право. И съм си инсталирал съответните климатици. Ама момент, съседите ме топлят. Ама това ми причинява загуби!!! Те не би ли трябвало по тяхната логика да поемат част от парите за електроенергията ми?

109

До 122 asd

преди 5 години

Може да плащаш много за парно, само ако съседите ти крадат яко. Колкото до отопление с климатици, хайде стига с басните колко било евтино. Климатици ползвам от 1992 година на осем различни места и ми е пределено ясно какво може и какво не може и колко се плаща. Апартамент в София, при без парно в блока поради авария и отопление с климатици - 260 лева, пускат парното - ток плюс климатик - 140 лева.

108

Анонимен

преди 5 години

Да и като всички сложат капачета одеалце от фибран. ще бъде 100% сградна инсталация, весело.

107

asd

преди 5 години

Моля, не се изказвайте, че без парно, с климитиците било студено, защото родителите ми в малкия град се топлят с климатик и всичко си им е ОК. Пак плащат по-малко ток, отколкото аз сградна инсталация. Това нормално ли е?

106

Отмъстителен

преди 5 години

До ФактФакт, ще причинявам загуби докато има такова нещо като парно. Искам жилището ми да е студено. Това е мое, неотменно желание. Ти нямаш право да ми топлиш жилището без мое съгласие? Капиш?

105

...

преди 5 години

Значи ЗАЩО топлофикация НЯМА КАК ДА ФАЛИРА! 1997 Апартамент! Парното е спряно радиаторите са пломбирани и по късно свалени! 2004 спряна и топлата вода отрязан щтранга дори! Апартамента не е обитаем от 2000г сметки за топло фавруари месец 2018 315.34лв. Няма да казвам повече! През годините за този апартамент годишно са заминавали над 1000лв за топла вода и отоление! При спряно всичко! Комисии молби али бали и пак нищо! НЯМА ДА ИМ ПЛАТЯ НИЩО! НЕКА МЕ СЪДЯТ! ТЯХ САМО ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ГИ ПЛАШИ!

104

Факт

преди 5 години

Всеки имот в сграда, в която има парно се топли от него, вкл. и жилищата на последния етаж. Това става не само от тръбите минаващи през жилището, а от общото затопляне на сградат, в която има работещо парно. Разбира се наглостта на крадците на парно няма граници.

103

Отмъстителен

преди 5 години

До РусенецЪЗа това не се бях сетил. Обичайно през зимния сезон отварям къде що има прозорци по входа като излизам за работа. И защото се прибирам след 23 часа, номера се повтаря. Все някога ще им писне да плащат колосални загуби.

102

бг

преди 5 години

Топлината е основна човешка потребност както въздуха и слънцето.На това основание отоплението да стане безплатно , като се покрива от общината и местните данъци. Тази дейност не трябва да генерира печалба/без милионери Ваньо Топлото!/ ,а да работи на покриване на разходите. Бездруго топлината е страничен продукт при производство на електроенергия -ТЕЦ е топлоелектрическа централа.През лятото се чудят какво да я прават , а през зимата дерат кожи от хората.

101

РусенецЪ

преди 5 години

Сега, то е ясно, че ще ми наскачате. Но това е МОЕТО лично отмъщение. Ще дрънча загуби, които съседите ще плащат като невидели! Причинявам им щети, които не са и сънували. Впрочем, изпищяха още първия сезон когато платиха "сградна" значително по висока от сметките им за парно. Като закона е срещу мен, войната ще е "партизанска".

100

Анонимен

преди 5 години

Докато тръбите минават през всички апартаменти и отдават топлина, и докато *** не спре да краде.

99

до 111

преди 5 години

Никой не е толкова глупав, че да се топли с парно, когато прекарва буден в апартамента си не повече от 3-4 часа.

98

До 107

преди 5 години

То топлото върви от по-топло към по-студено, т.е. от помещенията отоплявани с парно, към помещенията отоплявани с климатик, в които не можеш да вдигнеш достатъчно температурата, ако няма парно в сградата. Имам познати в нови сгради с климатик, които се изнасят през студените дни на зимата при родителите, при които има парно.

97

РусенецЪ

преди 5 години

Сега, хайде да си призная. Живея на последен етаж. Никога не бях имал парно. Никога не съм искал. Щранговете са си студени. Заядливи съседи ме писнаха на топлофикация. Да съм плащал сградна. Добре сладури :) Служебно ми изпраскаха абонатен номер. ОК. Слагайте радиатори. От най големите. Слагайте топломери. Номера-прави се от фибран "капаче-одеалце", което да прикрива плътно "топломера". Сутрин се излиза, като се отваря всеки прозорец. Парното на макс. Потребление не се отчита. Загуби - оооо :)