20

ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА

преди 5 години

""Това е четвърто поколение неграмотни""Нима госпожата иска каже,че при тях,периода на едно поколение е 7 години,защото преди необратимите демократични промени почти всички можеха поне вестник да прочетат,е вярно само едрите букви , можеха даже и нещо да напишат.Сега това е резултат на мантрата ,превърната в образователна политика"Парите следват ученика".Няма значение какъв, важното е да се води като бройка, защото от тази бройка зависят дотациите-красота.Но това е перпетум мобиле за ***

19

NoName

преди 5 години

1. Промяна в Социалната политика2. Връщане на казармата (максимум 6-9 месеца)3. Общесвено полезен труд - а не затвор - превенция на битовата престъпност4. Стягане на училищата (децата са извън контрол)5. Интеграция на *** - те са Българи като всички нас6. Унищожаване на гетата и релокация на живущите (пример - Румъния, Букурещ, пълно е с красиви квартали, раздадени земеделски земи, урегулирани... въпрос на време е Гетата да изчезнат)7. РАВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ - КРАЙ НА НПО-тата!!!

18

Дончевска

преди 5 години

Край на морковите, време е за тоягата!!!

17

Анонимен

преди 5 години

Абе този индивидуален подход как ще се приложи в клас с поне 25 деца в час от 40 мин? Много ми е интересно?

16

Анонимен

преди 5 години

А защо трябва да се образоват? Ако трбяваше да са образовани щяха да се раждат различни. Те си имат и други дарби с които лекуват обществото, щом ги има значи са необходими и ще ги има докато си свършат работата.

15

Анонимен

преди 5 години

Няма нищо че не могат да четат или пишат, нали са в училище. Това би казал тиквун велики

14

Анонимен

преди 5 години

Реформите на разБойко в образованието дават ли дават резултати!

13

Ангел

преди 5 години

Тази лекарка защо не извади на бял свят колко пациенти измират заради лекарска некадърност и купени дипломи? Колко от лекарите могат да напишат четливо рецепта или дори името си?

12

Българин

преди 5 години

Ние не сме виновни! Нещо друго е виновно, ние сме невинни! Обстоятелствата ни пречат, ние не сме виновни! Требе да ни дойдат благоприятни обстоятелства на нас българите да ни се развива всичко добре и ние да си гледаме кефа. Обаче ни идва все неблагоприятни обстоятелства, а ние не сме виновни за това!

11

Анонимен

преди 5 години

А добро утро! И не ми разправяйте как по времето на бай Тошо били грамотни. Не, не бяха, просто ходеха на училище, но пак си бяха толкова неграмотни колкото и сега. Случай от преди 20 години. Отивам в банката за нещо и към мен се приближава ромка на около 40 и моли за помощ. Оказа се, че е напълно неграмотна и някой трябва да и попълни вносната бележка, а после каква мъка беше докато се подпише... е, тази уж е ходила на училище преди 89-та. Та колко ли още има като нея?

10

Анонимен

преди 5 години

Няма стимул за образование. Ако помощите започнат да се раздават при грамотно написани молби и след кратко препитване по основни понятия, може и да се попроменят нещата. И пак опираме до моркова....

9

Анонимен

преди 5 години

Колкото иска да се образова, който не желае да си носи последствия - доживотна мизерия. В крайна сметка ромите са големия губещ, проблема е вътре в тях и само те могат да го решат.

8

Аз

преди 5 години

Всъщност са виновни бхк ообщество и америка срещу България

7

Един от Северозапада

преди 5 години

Продължение на 6.Виновна е за двойния стандарт, с който гледа на българи и хора от етноса, българите плащат всичко, а на тях им опрощават какво ли не, виновни са комисиите ТЕЛК, които срещу малко пари, са готови и пеленачето да изкарат астматик, защото това носи едни Х00 лева месечно, пенсия, виновен е полицая, който като види, че нарушителите са от Етноса-обръща се на другата страна, защото знае, че е чезпредметно да се занимава с тях, и след 24 часа са пак на свобода.Няма Държава......

6

ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА

преди 5 години

До Бай Оня//За съжаление сте много прав.По времето на "тъмния"социализъм в казармата строяха нов корпус.Изпълнител беше КЕЧ.Виждал съм как старшината им ги строяваше и им показваше как се мият зъби ,лице ръце,най-елементарните хигиени навици.В началото имаха някаква ограмотителна дейност ,защото ги гледах да носят някакви измачкани тетрадки,така ,че сигурно нещо им е оставало в главите,сега вече са тотално неграмотни

5

Анонимен

преди 5 години

Как да не са виновни? Не може да се прехвърля вината само в образователната система. Виждате в последните интервюта какъв прекрасен български говорят. Това са хора над 40 годишна възраст. Какво остава за децата им? Говориш му на вие, а той ти казва че е сам! Нещата са изпуснати много отдавна.

4

Един от Северозапада

преди 5 години

"Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!" Не са виновни , виновна е държавата.През Тошово време нямаше неграмотни , даже и сред най- възрастните.Виновна е държавата, за това, че мъжете, оплодили 12-13 годишните представителки на Етноса са на свобода, виновна е , че дава с лека ръка всякакъв вид помощи, за да са кротки, и да гласуват, виновна е за въвеждането на делегирания бюджет в училищата, и там ги търпят, защото са "ходещи касичкиза пари", виновна е за двойния с

3

Анонимен

преди 5 години

Грамотноста е за вишистите. Аз да не съм професор за да пиша громотно.

2

Анонимен

преди 5 години

Пари за образование и здравеопазване няма а Бойко Борисов изнася сандъци със злато от БНБ и ги заравя на острова си в Гърция ама вие си го избирате.

1

маке

преди 5 години

азе сум виновен ке си посипа грълцето с една ракийка