76

Трябва ли?

преди 6 години

ДаТрябваЗащо ли?Защото трябва да проверите първо кривоустата от Париба банк , която затвори Козлодуй за да работи Негрувода в Ромъния, която е построена от Канадска коммпания и финансирана от Приба банк. Ако не бяха затворени реакторите на козлодуй Негру вода щеше да фалира.И сега е същото.Няма еко катастрофи- има далавери.Ако се построи Белене - Негру вода фалира а може да фалира и ПарибаЗабележете кога се спря Белене.Когато Кака Куна кривоуста бвше на власт.Това ми го каза един колега

75

Анонимен

преди 6 години

Без АЕЦ се връщаме в 1990 г. с тежка капиталистическа криза, когато няма ток и има само режим. Сега има ток от ВЕИ но заради хиперинфлацията НЕК плаща от данъци на ВЕИ скъпата цена.

74

Анонимен

преди 6 години

Ако вдигнат още цената на тока, потреблението на електричество може и да спре. Недалновидната политика в електропроизводството позволи на кариеристи и българофоби да допринесат за изключване предварително на два реактора на АЕЦ Козлодуй и още никой не им търси сметка за това предателство. Сега случайни хора говорят несвързано измислици против АЕЦ Белене.

73

Анонимен

преди 6 години

за да работят веитататрябва яко духане или пък слънцето да не залязваголеми специалисти- марш в дания

72

Анонимен

преди 6 години

Синът на Корнелия се обадил от Америка и казал, че и той е за Белене, защото му е намаляла издръжката !

71

Анонимен

преди 6 години

какво ревете бре *** гербавата *** ви вкара с 16 милиарда заем дето си го присвои вие ревете за някаква си централа що не ривахте га ги взеха бре и какво направихтеточно стигат зо две беленетаама българина си е виновен на *** народ неможеш помогна те ония пияни руснаци ако не бяха дошли да ви освободят още щяхте да си носите фесовете- абе то както етръгнало скоро ще ви г и наденат под командата на гербавата банкянска кратуна

70

джо

преди 6 години

Енергетиката при нас е такава бъркотия, защото всеки гледа да удари кьоравото и да заглади собствената си сметка.Никой не казва, колко могат да работят ТЕЦ-овете например и от къде ще вземаме електроенергия след изтичане на експолатационните срокове на АЕЦ Белене. Същата бъркотия като договорите за нов изтребител. Не са родени политици тук , които да помислят за тази държава ,и какво ще е дереджето след 20 години. От 90-те години е в политиката Зеленогорски , дайте един пример какво е направил?

69

лъжец

преди 6 години

Тъй нареченият експерт, защо не коментира, че в момента Уругвай и Дания от 2 години задоволяват изцяло нуждите си от ел. енергия с ВЕИ.; Че в момента стойността на ,един мегават от ВЕИ в САЩ е двойно по-евтин от АЕЦ; че само изплащането на тази АЕЦ Белене ще отнеме 50 години.; Че ядрените отпадъци няма къде да ги държим и сме изцяло зависими от руснаците за това; Че това е една тиктакаща бомба-АЕЦ- да си спомним Чернобил и Фукушима; и че дори и в момента АЕЦа не работи на пълна мощност..

68

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 51 Нищо не е умирало ти си гледал клипчета с двата прототипа, които бяха тестови и вече преминаха изпитанията и след една година тръгват в серийно производство. Ердоган е отказал голяма поръчка и вече е заръчал Су-57.

67

Анонимен

преди 6 години

Цените на тока от ВЕИ е по-ниска от тази от АЕЦ. Конкуренцията е жестока и росатом скоро ще фалира

66

Анонимен

преди 6 години

факта че такива *** плямпат и се опитват да определят разветието на държавицата ни е достатъчен за да сме сигурни че не сме стигнали дънотовчера в петербург- сделки за трилионияпония със 100 проектасъвместно с русия франция там меркел преди това - а понашите средства за информация нито дума пускат ни подобни изкопаеми дето преживяват от продажба на националните интересии ако не е това даса умрели от глад- толкова некадърни за друго освен подлогарстванекомсомолците са 10 класи преди тях

65

Анонимен

преди 6 години

То ако е трябвал още през 1982 щеше да го построй бай Тошо и то за жълти стотинки а не след това да го рестартира Болшевишката *** за да ограби народа с 4милиарда лева и днес пак да алчнеят за още пък и реакторите ни излезнаха двойно повече ай сиктир с това ограбване бе

64

Анонимен

преди 6 години

Зеленогорски е честен политик и има репутация, както и Христо Иванов ама като дойдат избори и хоп- два процента.

63

Анонимен

преди 6 години

Чудите се защо унгарците живеят по-добре от нас, ами ето защоза 2016 , РФ внася от Унгария, стоки за $1 700 000 000, a изнася за $2 600 000 000за 2016, РФ внася от България, стоки за $480 000 000, а изнася за $2 600 000 000ясна ли е картинката???

62

Анонимен

преди 6 години

Руските централи никога не изпускат радиация ! - даже и когато я има пак няма.Доказано !

61

Анонимен

преди 6 години

Старият проект за Белене беше продаден на руснаците и те си го монтираха край Москва. Управляващите искаха нов проект, по-модерен, и руснаците им направиха. Накрая не се разбраха за цената. Руснаците искаха 6,4 милиарда евро, а наште даваха 5 милиарда. Проектът е на максимум 10 години. При 4 спрени реактора трябва да си много прос, за да не разбереш за какво е Белене.

60

Анонимен

преди 6 години

Последните месеци имаше доста писания в нета, че след 15 години ще изпитаме дефицит на ел.енергия. Козлодуй се закрива, остават ТЕЦ-те (също пред закриване) и вятърните. Цената на тока от последните е убийствена, колко ли ще е кВт за хората?!Така че въпросът не е само дали Белене ще се строи, а как ще вържем енергийният баланс. Да, може и от турската АЕЦ, ако има за нас де и ако ни е по-евтин от перките.

59

Анонимен

преди 6 години

Тоя е взел комисионна от Путин, Путин знае, че не можем без АЕЦ ако реакторите ръждясат ще трябва да купим нови и пак да строим. Путин е активирал cоросоидите да ни вкара в хибридния си капан. Всички Сордсоиди са на пряко подчинение към Путин син на някой си Шаломов. АЕЦ-а трябва да се построи и *** изгонени веднъж завинаги за да се отървем от влиянието на Русия.

58

ognyanz

преди 6 години

АЕЦ ще има - не можем да караме до безкрайност със старите мощности, нито да плащаме постоянно нарастващите цени на въглеродни емисии. Дано се намери инвеститор, защото вече и пари за строителство нямаме. Иначе ще калкулираме три милиарда загуби от вложеното досега и ще правим музей на открито.Ако се построи, ще бъде най-дълго строената АЕЦ - ще можем да кандидатстваме за рекорд в книгата на Гинес.

57

Анонимен

преди 6 години

Проектите от големия шлем на гоцето пропаднаха поради лакомията на големия брат - фактМного нагло е да се твърди, че ние сме виновни. Каква вина може да се търси при нас, при положение че политиците ни са завършили в Москва и правят всичко за да угодят на бившите полковници от КГБ