139

Анонимен

преди 6 години

какви мишоци, без корени като българите, без нашето историческо бреме, без деди в хилядолетията... Те имат само определенота им от Сталин изкуствена история Великосръбска. Затова и са ни нападнали 1885г. - с поощрението на Русия, но, овчарите и краварите, хвала на дедите ни, са ги заврели в *** г...з. Не че в тубата, ако си даде труд човек, яма да намери хиляди обяснения (сръбски, разбира се), как тази война е свършила наравно, със шарените униформи и австроунгарските обяснения на бойните дейс

138

Анонимен

преди 6 години

Най-голямото престъпление на Хитлер към българите е, че пусна Г. Димитров жив !

137

Ала_Бала

преди 6 години

В историята няма "ако се беше случило..." Все пак най-логичната идея е страхът на Москва за образуване на единна и силна "Южна Славянска Федерация", която щеше да бъде колкото Полша и идеите на Тито, които са се отличавали от тези на Сталин. Ако би могла да съществува такава държава щеше да има голяма тежест и да се съобразяват с нея. Сега са нацвъкани едни квази държавици, непълноценни, хилави с разбягал се народ и управлявани отвън. Бивашата Югославия я разбиха Англичаните и САЩ.

136

РОССИЯ

преди 6 години

дсега сърбите плачат за тито .какви са тези глупости половината е лъжа.и още нещо защо дойче веле в българските архифи нямали го това нещо аз на лойче веле не вярвам баща ми казваше че тито и димитров са искали да се обединят сталин не им разрешил че на балканите тази държава ще бъде най силна .тогава сталин отровил димитров

135

Анонимен

преди 6 години

заради руската *** Димитров не сме станали част от Югославия, Тито го е усетил че е руска марионетка, а Тито е империалист и човек с високо самочувствие който не би се оставил да бъде командван от друга държава. Ако бяхме част от Югославия можеше държавата да не се разпадне и да бъде световна сила!

134

Анонимен

преди 6 години

арка и децата му са били 75% българска кръв. След тази кратковременна българска династия нищо стойностно и градивно не се е случило в цялата сръбска и стория, освен някалко църкви и манастири и писмени произведения, производни от българската ранно-средновековна култура... Това ги яде много, те си мислят, че са повечв от нас, щото Сталин и Тито така са казали преди 50-тина години. Щото са лиз..ли г.. наРусия от 100-200г. и продължават да го правят, но тава е защото нямат какво да губят. Те са ня

133

Източна БГ

преди 6 години

Mного е гадно шопското млЕко, хлЕб, нЕма...ужас, на сърбоманщина мирише, прави говора много ТВРД, без "ъ".Най-правилният български се говори в Източна България.И не, не мЕкаме тук, просто вие говорите тврдо и че ви забием едно дрво у главите србомански!

132

до 150

преди 6 години

шопите говорите най-неправилно от цяла България не знам какво си се разбучал, точно всички си умират от смях като почнете с вашето млЕко и хлЕб, нЕма и т.н. :D

131

Анонимен

преди 6 години

Истината е, че сърбите ни мразят, ама много са комплексирани от българите. Това не е от вчера, а от около 1000 години +\-. На няколко пъти България е завладявала сръбско, или както там са били Босня, Рашка и т.н., и около хилядолетие се е месила в сръбската вътрешна политика (по подобие на Византийската в БГ) - сваляла и поставяла на власт племенни вождове и князе. Те, горките са имали империя за около 40г. (Четиридесет години) по времето на Стефан Душан (1\2 българин), който се е оженил за бълг

130

Анонимен

преди 6 години

Ние щяхме да командваме цялата Югославия ако бяхме станали част от федерацията. Но явно егото че никога не сме си сменяли името и от създаването си до днес носим името България е надделяло.

129

Анонимен

преди 6 години

Я па тооа защо да нЯма дума нЕма бе,на запад от Пловдив хората говорАт на Е,откъде накъде вие от изток СПОКОЙНО СИ МЯЧИТЕ И МЬЕКАТЬИ И ПО ТИЛИВИЗУРЪ а ние като кажем хлЕб,млЕко били сме прости И КОЙ ГО КАЗВА-ТИЯ ДЕТО НИ НАТРЕСОХА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СЕВЕРИЗТОЧНИЯ ГОВОР КАТО ПРЕМАХНАХА ШИРОКОТО Е/не мога да го напиша сега/ и ние на запад бяхме обявени за прости !!!аре връщайте старата граматика, на всеки език ДИАЛЕКТИТЕ СА МУ БОГАТСТВО!ЛАКУ НОЧ КАСКЕТИ.

128

Само да питам

преди 6 години

До 145Не хвалим великата ЮгославияСамо питаме защо е кофти България във федерация със Югославия по времето на ДимитровА е готино България (и ЕС) във федерация със Югославия (Сърбия и Македония) под вещото ръководство на Юнкер и Борисов (цел на европредседателството)Ако отговориш цена няма да имаш! !!

127

Анонимен

преди 6 години

Г. Димитров - руски шпионин и продажник, Осама бин ладен в Европа по онова време, вожда на русофилите - терористи в България преди и след 9'ти !

126

Анонимен

преди 6 години

"Сърбе на върбе" е стихотворение на словенския националист Марко Натлачен.Много е популярно в Словения и Хърватия, по футболни мачове навсякъде го пишат.Защо словенци и хървати не искат да чуят за великата Югославия дето толкова я хвалите?!

125

Анонимен

преди 6 години

Пу,пу,пу,ИМАЛО ГОСПОД И ТОЙ БИЛ БЪЛГАРИН.Видяхме в "равноправната федерация"какво се случи 1991-1996 година ИМАЛИ СМЕ ЛУД КЪСМЕТ че двамата кръволока са се скарали-ТИТО И СТАЛИН каскети да не помислите някой друг.

124

Анонимен

преди 6 години

На мен винаги ми е звучало по-добре србе на върве?!

123

Само да питам

преди 6 години

И така пак ще питам и пак и пак...Не вярвам да получа смислен отговор...Тази стати я е голям автоголимпийски точно 2018 (европредседателството)Защо Димитров е гадния че е искал федерация между Бълегация и Югославия (Сърбия, Македония и т.н.) ...А Борисов и Юнкер да са готини защото искат федерация между България (ЕС е като федерация) и Югославия (Сърбия, Македония)????

122

Анонимен

преди 6 години

Боже, по-големи кpeтени от бугарите нема. Добре че ще изчезнат кат нация.

121

Анонимен

преди 6 години

Фердинанд напада Сърбия и Гърция защото си разделят огромната част от област Македония и заявяват че ТАМ ВЕЧЕ БЪЛГАРИ НЯМА а тук има стотици хиляди бежанци,тука е ИСТИНСКОТО ВМОРО и то натиска да се освобождава окупираната Македония!Каквото е било тогава не можете да го сравните със после особено пък със сега!На който му допада Шумадия МОЛИМ,ГРАНИЦИТЕ СА ОТВОРЕНИ!Каква отврат да защаитаваш унищожителите на българщината в Македония и да лъжеш че били по-добре сега!

120

Анонимен

преди 6 години

"Братята" ни сърби винаги са били против нас.Те започнаха сръбско-българската война през 1885 г. и ядоха бой оттатък Пирот.Те написаха македонската азбука на сръбска пишеща машина.Те винаги са ни презирали и се имат за много повече от нас.