24

От Позитано20 казаха

преди 6 години

Тези са платени слуги на испанският империализъм.Каталуния направо да се обади на Пурин и той ще им гарантира независимост.Животът в Каталуния ще стане песен и стандарта им ще се изравни с великият стандарт в РФ (Российская Федерация).

23

Horhe

преди 6 години

Миришие на гражданска война

22

Българин

преди 6 години

За да се избегнат фашивите протести с десетки хиляди, прииждащи от Мадрид, е редно Каталуния да затвори границата. Утре ще се изсипят от целия ЕС в Барселона да създават илюзия за масовост. А хората, които са родом от Каталуния се видя какво искат на референдума.

21

Анонимен

преди 6 години

Пучдемон стана Камерън номер 2 - виновен за хорската пр0ст0тия.

20

Анонимен

преди 6 години

Очиларката съвсем оплете конците. Няма и не може искането за по-голям бюджет за Каталуния да стане причина за отцепване и сепаратизъм. Размера на бюджета е въпрос на преговори. Явно че всичко е съвсем изкуствено направено и инспирирано от външни сили.

19

Анонимен

преди 6 години

До 17 Испания не е организирала избори. Организират ги некви популисти. Ето че НЕ всички искат отделяне, както твърдят те. Скоро армията , ше влезе там и всичко , ще стане по старому. Даже властта е малко мека...трябваше вече да са изкарали всички от барселона и да са в ареста.

18

Анонимен

преди 6 години

Отцепниците в затвора! Те работят против благото на Испания и в интерес на чужди сили.

17

Анонимен

преди 6 години

Не знам Пуч-демон какво си е въобразявал.Испанците с цяла Южна Америка са се справили, та да оставят някой си да им казва какво ще става с областта Каталуния е илюзорно.Явно не е чел история достатъчно.

16

Суджукдемон

преди 6 години

Какви избори бе?! Моля не ставайте смешни. Целият свят видя че който иска да гласува демократично в Каталуния яде бой. Така че до урните ще отидат под строй само "красивите и умните" гавази на Рахой.

15

Анонимен

преди 6 години

Подкрепата за независимост в Каталуния, винаги е била под 50%, но Пучдемон изигра картите си по най-добрия начин. Правителството на Испания накара хората да не гласуват и така активността беше ниска, но процента висок. Ако бяха накарали хората да гласуват против- референдума нямаше да мине, но щеше да означава, че Испания дава шанс на Каталуния да се отцепи, което испанците не могат да си позволят, защото създават прецедента, да има референдум след референдум и така, докато не стане.

14

Тежък Сокол

преди 6 години

13 Нека ги бойкотират каталунците , за тяхна сметка си е

13

Тежък Сокол

преди 6 години

Нека се преброят на предсрочните местни избори на 21 декември . Рахой е умен и за това спазвайки закона постави отцепниците в шах .

12

Анонимен

преди 6 години

Хиляди не стигат за изборите, които ще се бойкотират от каталунците, ще блокират избирателните комисии и ще унищожат изборните документи, ако Испания насила ги организира.

11

Тежък Сокол

преди 6 години

10 Има нещо вярно защото на практика Пучдемон имаше болшинство в Каталунския парламент благодарение на антиситемната антикапиталистическа партия - чисти чегеваристи

10

Анонимен

преди 6 години

Каталунската полиция е пристрастна и със сигурност числото не е 300хил. Със сигурност не е и 1.1млн, но е някъде над 300хил и под милион. И това са само хората, които са излезли да си кажат мнението, а не си стоят у тях. При население на Барселона от 1.6млн, това огромна цифра и слага прът в колелото на отцепниците, които едва ли не се имат за освободители на Каталуния.

9

ИСТИНАТА

преди 6 години

ПУЧДЕМОНИЗЪМ = КОМУНИЗЪМ

8

Тежък Сокол

преди 6 години

Нещата в Каталуния са на кантар и за това най- разумното е да не се отделя от Испания а да договори повече права , предимно икономически

7

Анонимен

преди 6 години

6 ми бае те са 57% -та дето не отидоха на Референдума

6

Анонимен

преди 6 години

До 5Ти си много зле ако мислиш, че името го интересува някой. Всичко в Каталуня се прави за пари, мислят си, че без Испания ще станат Дубай.... Защо преди си кротуваха и не пищяха за независимост ?

5

бай х

преди 6 години

пак платена пропаганда ...къде бяха тия стотици хиляди на изборите ...или ги докараха с автобуси