33

Анонимен

преди 6 години

Плащането с карти те прави напълно прозрачен, но не по-богат, а по-беден. Прозрачността трябва да е към управляващите, Защо те знаят какво и за колко купувам, до последния артикул, а аз не знам как се харчат нашите пари.Вземат се милярди кредити, като правитлеството подписва с прокура на народа, защото ние ще връщаме, а не знаем къде отиват. Защо няма такава база с данни, община по община, министвресто по министерство...нали това е прозрачност, а не колко кг кашкавал на година си купил Илия!

32

Анонимен

преди 6 години

Има разни сфери с много добри заплати - I(,разни аусорсинг компании), call centr-ове и нагласени на позиции хора в държавната сфера (големи заплати+кражби+корупция). Те сформират тъй нар. средна класа в бг, останалите 80% броим стотинките за тока ;))Кой за каквото е учил ;)))

31

дедо Ташунко

преди 6 години

Виждам, че номер 32 ме е изпреварил с 1 минута. На всички тук пожелавам хубав ден.

30

Анонимен

преди 6 години

"Нефинансови институции"DDТия пари дето ти дават в тия институции да не са невалидни, шегувайки се питам.Не че взимам страна, просто ми е кеф как се гърчат.

29

дедо Ташунко

преди 6 години

Този феномен в България се наблюдава още от бай Тошово време. При посещение в Индия той попитал колко факири има там?( Индира Ганди му показала хора гълтащи саби, огън и т.н.) Отговорът й бил "един милион". "При нас са 8 милиона"- й отговорил бай Тошко. "Получават по 150 лв месечна заплата, а харчат по 500!" Няма друга държава в Европа, където ти плащат и те осигуряват на символична сума, а другите пари прибираш на ръка. Това се знае в Европа и само ни гледат сеира.

28

До Анонимен 24

преди 6 години

И това е ок според теб да теглиш кредит за дърва за огрев? Да тегля кредит за да си платя отоплението :) или да тегля кредит за почивка, ок но ако почивам на Малдивите, не в Гърция или в България, но за жалост се тегли кредит именно за такива.

27

АКТУАЛЕН ВИЦ

преди 6 години

от времето на др. Т. ЖИВКОВ:На една среща с високопоставени световни личности др. Живков заявил, относно стандарта на живот в България7 "При вас не знам как , но аз имам 8 000 000 факири (фокусници) в държавата - взимат по 200 лв., а харчат по 400 лв."

26

Анонимен

преди 6 години

Българинът не оставя 100лв от заплата, а винаги чака да му останат- затова като му затрябват 1000 за дърва или парно и отива при лихваря.

25

Анонимен

преди 6 години

Българинът не е научен да работи, а да краде. Затова харчи толкова.

24

Анонимен

преди 6 години

като вкарат плащанията да се извършват само с карти ще се появи обяснението за "откъде намират още 500 лв." въобще не ме интересува

23

Cafe Ole

преди 6 години

Що лъжете?Нали вчера написахте,че всеки човек изкарва по 1355 лева месечно?

22

Анонимен

преди 6 години

Абсолютно *** статия! На година емигрантите внасят в България над 2 млрд евро!!!! Затова дон мути се чуди до ден днешен как да ги вземе. Мути, мути, ти си миналооооо.

21

Анонимен

преди 6 години

Кога някой ще се сети да направи пълна проверка на всички НПО и да намери колко от тях не са такива, а просто там се перат пари и се спестява от данъци????? Няма да се сетят, защото и партии облажват покрай това! В крайна сметка всички се учим от държавата и управляващите партии как се харчи повече от заработеното. Та .... за рибата и *** и глава става реч отново!

20

Анонимен

преди 6 години

Слава Богу, че разходите надвишават доходите, иначе щяхме да имаме страшна инфлация.=====================Сбърка обръщението. D

19

Анонимен

преди 6 години

, не познавам някой да е теглил кредит за хляб. Познатите ми теглят 2 пъти в годината по 1000 лв- един път като дойде време за дърва и лятото за почивка. И после за 4-5 месеца ги връщат без проблеми и усложнения.Проблемът на много хора у че финансовата им култура е на ниво 1-ви клас и са неспособни да предвидят разходите си за месец на пред.

18

Аман

преди 6 години

Да живота на кредит е типичен за нашата държавка, защото икономическия модел който следваме е нетипичен за нас. А за САЩ какво да е, там рядко теглят кредит за да си платят тока, по-скоро това се прави за кола, жилище, сватба ако ще. Тука масово се тегли кредит за, плащане на сметки и за ходене на почивка.

17

Анонимен

преди 6 години

Е как няма да е така , като три милиона работещи Българи в чужбина изпращат пари тук....половината ни икономика се върти от тези пари...ако не е и повече

16

ВЪПРОС

преди 6 години

Няма ли кой да обясни на МИКА ЗАЙКОВА, ЧЕ ТОВА ЯВЛЕНИЕ СЕ НАРИЧА СИВА ИКОНОМИКА? Кредити-мредити... какво се прави на ощипана мома? Ей,че за много м.*** ни имат

15

Анонимен

преди 6 години

Ами щото българинът работи в сивата икономика, имотен е, има жилища, които дава под наем и парите не отчита никъде, а пък търговците масово укриват обороти и не плащат данък.Затова по статистика българинът е беден, а иначе не чак толкова.Бедните хора не ходят всеки уикенд в Гърция да похарчат по 600-800 еврака за два дни.

14

Анонимен

преди 6 години

сега аз да му обяснявам на видния учЕн, що е това сев сектор и преводи от чужбина...