159

Анонимен

преди 7 години

И на мен ми омръзна вече тази комплексарщина покрай азбуката. Много важно кой я е измислил и без това сме на път да я заменим с латиницата, а пък дори тези които пишат на кирилица все още са тотално неграмотни.

158

Анонимен

преди 7 години

Под Мадарския конник надписите са на гръцки...А книжни свидетелства?Всеки може да е надписал мадарския конник.Има хипотеза твърдяща, че там е изобразен византийският император Юстиниан, като знак на благодарност за титлата кесар

157

Анонимен

преди 7 години

Народностните групи са били вписвани към титлите на върховните лица,управляващи административно своите територии признати с договори от други подобни като ранг,даже и вътрешно ранга се знаел кой към кои е,както по вяра кой какво изповядвал и там е вървяла успоредно нагласа,затова наверно е било поделена власта във вяра и аминистративна,при нас поне се е съблюдавало това,чрез християн-народни събори,въпреки разновидните разбирания,на други места е имало борба и пълна власт на духовници след 325 г

156

Съвет

преди 7 години

Божо , въпроса може да се приключи за винаги. Ставаме 52 щат на САЩ след Пуерто Рико, въвеждаме официален английски и латиницата и американците идват. Изтеглят ни като локомотив от соц. блатото и всичко приключва с почести.

155

Анонимен

преди 7 години

До ЯнаДеверенченкко"А кои даде с кровь ваша свобода ? Нали говорим за уважения ? Нато уеажения ли я ?"Ние сами сме дали с кръв нашата свобода.Ако имаш предвид, че са я дали руснаците, то това не е истина. Руснаците не идват тук с цел да освобождават някакви си българи, а идват с цел да имат излаз до проливите. Тази "освободителна" за нас война е просто поредната от много други, които Русия води с Османска империя. При 13 други войни, кои други 13 народа с днешни държави искаш да споменем?

154

Анонимен

преди 7 години

Имам усещането че по-голямата част от известната ни така наречена Българска история е подменена. Има доста несъответстви по време, имена и факти.Питам се кой, кога и защо го е направил.

153

Анонимен

преди 7 години

До до 149то и римските паметници са написани до Албиона на същите "финикийски" знаци

152

ЯнаДеверенченкко

преди 7 години

А кои даде с кровь ваша свобода ? Нали говорим за уважения ? Нато уеажения ли я ?

151

Анонимен

преди 7 години

До До 138защото папазите си плещели кириелейсона из храмовете, обаче хората не им разбирали надутото мънкане и масовото покръстването понакуцвало, аха да се уреди папата с фенове до Урал, но ядец - ромеите го надхитрили като угодили на Борис с всичко, което поискал.

150

Анонимен

преди 7 години

"Значи са писали на тюркски. Значи и езикът им е бил тюркски."Не е задължително. В Иран се говори на Фарси (ирански, арийски), а се пише най-вече на арабски. В днешна Република Турция се говори на съвременен турски език, но се пише на латиница. В Русия и България се пише на кирилица, но са отделни държави с отделен език (макар и близък).

149

до 149

преди 7 години

Да, и не семо под Мадарския конник. Всички намерени надписи от това време в България са именно на гръцки. Но не го признаваме да не се комплексираме още повече като нация.Иначе се присмиваме на всичките ни съседи де. В това сме царе.

148

Пешко

преди 7 години

А новата азбука е свързана най-вече с покръстването и преводите на свещените текстове. От друга страна е силно вероятно Симеон, планирайки да стане император на българи и гърци, да е държал да развие азбука за българите, която е много близо до гръцката, за да стане по-плавен преходът към общата империя

147

Анонимен

преди 7 години

Писали са на пра-българско руническо писмо, както вече е обяснено в друг коментар...А това пра-българско руническо писмо е взаимствано от тюркското Орхонско руническо писмо....Значи са писали на тюркски. Значи и езикът им е бил тюркски.Излиза, че сега ако езикът е славянски някой го е подменил.Кой смени оригиналният език на българите с друг?Кой си сменя езика доброволно?

146

Анонимен

преди 7 години

До ДНК"руните не са тюркски, оттам и поредица погрешни разчитания"Пра-българските руни са взаимствани от тюркски, Точно са тюркски и това е доказано. Че на разни фашисти в България това не им изнася, е съвсем отделен въпрос.

145

Пешко

преди 7 години

До До 138Под Мадарския конник надписите са на гръцки

144

До 138

преди 7 години

Като са писали на гръцки защо се е наложило гърците да им измислят нова азбука?Защо няма никакви останали документи от българите написани на гръцки? Нещо не се връзва

143

ДНК

преди 7 години

До Анонимен"траките" населяват хилядолетия наред огромни територии около Черно море.след Потопа създават различни държави и цивилизации при преселението си, носят различни имена до Колхида. слабо познати за иначе "учения" свят по ред причини.Именникът на Българските канове започва от 165 година.руните не са тюркски, оттам и поредица погрешни разчитания.тюркската подобно славянската теория е политически удобна на мнозина, но генетиката за щастие е точна и безпристрастна наука

142

Анонимен

преди 7 години

"Руническото писмо е на древногерманските племена. Сега за капак остава някой да напише, че българите са наследници на древните вестготи и съвсем ще я втасаме."Имам странното усещане, че не знаеш какво означава руническо писмо. Думата руническо не означава, че го е измислил някой който се казвал "Руни".Руните са писмени знаци с предимно прави линии. Рунически писма по света има много. Повечето от тях са азиатски. Има скандинавски, има германски, има разни други...

141

Анонимен

преди 7 години

Гръцкият на който се е пишело във изт.р.империя е бил прекалено сложен за простите безкнижни варварски племена населяващи северозападните и граници. Затова се е наложило създаване на лайт версия на гречкия алфавит. Това е.

140

Анонимен

преди 7 години

"Българите са тюркоезично племе, най-близко по произход до монголо-татарите. Не зная защо повечето българи се срамуват от този факт и тичат да се пишат славяни."Че е факт, факт е... Но "славяни" е почти същата аналогия като да кажеш "тюрки". ТТюрк не е раса, а наименование за "издръжлив". Синоним е. А славяни също не е племе или раса... а наименование за хора, които са можели да си говорят, поради това, че езиците им са били достатъчно близки.