332

Тошеца

преди 6 години

Не забравяйте, че и създателите на Глаголица Св. Кирил и Методий са били наполовина българи. Това обяснява и факта, че са владеели перфектно българския език, иначе би било невъзможно да създадат такава азбуката,която да припокрива и да обхване значението на българските говорими звуци чрез писмените символи. Неслучайно азбуки се създават не всеки ден и не от случайни хора.Не забравяйте и че за да заемаш висш пост във Византия не е било нужно да си грък,а православен християнин, а те са били учени

331

Анонимен

преди 6 години

Въпросът от къде идва е незначителен!Важното е кои са пазителите на донесеното!!!Толкова ли сложно им идва това???И какъв им е проблемът???

330

глагол

преди 6 години

До ЦИТИРАМ ......освен да цитираш, можеш ли и да мислиш?знаеш ли от кои народности са ромеите в Солун по това време

329

реалист

преди 6 години

Г.Димитров ,Т.Живков и Б.Тикваров -НИКАКВА РАЗЛИКА! НИ-КАК-ВА!Всеки следващ ,задължително по-неграмотен и по-продажен от предишния.

328

Руски Нацисти

преди 6 години

Отново грозна руска пропагандна гьобелсова лъжа против Бьлгария-отричаща приноса ни за кирилицата,този път от шахматно-политическото недоносче А.Карпов..Победителят му Каспаров вероятно е на друго мнение....Тогава трябва да кажем,че освобождението ни от турско иго идва от марсианците.Не друг,а самите национал-социалисти и великошовинисти о тази,както е казал Ленин,"Тюрьма народов" са способни да превърнат българите от традиционни русофили в другата крайност.Самите те го направиха,както е казал Пикасо на немците-"Вие го направихте!"

327

ЦИТИРАМ ......

преди 6 години

Ако св. Климент Охридски не беше създал кирилицата в Преславската Книжовна Школа , то нямаше ББ да може да прочете само " Винету " ..... !!!!!!!!! Сега да ви видя , ще плюете ли по св. Климент Охридски и Преславската Книжовна Школа

326

Тошеца

преди 6 години

Кирилицата не е нито славянска, нито гръцка азбука, а автентично българска! Тя е разработена по поръка на Св. цар Борис-Михаил, с негова държавна и финансова подкрепа. Без политическия чадър и повеля на средновековната Българска империя, без българската книжовна школа, кирилицата нямаше да бъде факт! Тя е създадена от Българи, създадена е и в България! Даже един арменец го знае, този който направи Дворът на Кирилицата в Плиска. Руският патриарх специално ни благодари за това преди 3-4 години!

325

Българин

преди 6 години

Въпросът с кирилицата е ясен. Знае се къде са били Кирил и Методий и къде са разработили писмеността. По онова време са били изцяло български територии, сега някои са в България, други извън България.

324

ЦИТИРАМ ......

преди 6 години

Константин Кирил Философ е Византийски учен роден през 827г. в СОЛУН - ВИЗАНТИЯ . Плюйте и удряйте минуси !!!! Когато фактите говорят и боговете мълчат !!!! Кажете нещо за св. Климент Охридски ....... СЛОВОБЛУДЦИ !!!!!

323

Анонимен

преди 6 години

Без Българската да финансира мероприятието не е възможно да има кирилица.. Кирилица има само защото българската държава е застанала за този проект.. Опити за азбука по същото време са правили и германците без ефект.. никой не е застанал държавата църквата зад германския проект

322

Недоумяващ

преди 6 години

Няма проблеми! Поне като се правят такива изказвания става ясно на какво ниво е руското образование...

321

Анонимен

преди 6 години

Доживях деня в който ще харесам изказване на Бойко !Поклон !!!

320

Stefka

преди 6 години

До ШибидарщиниКато изявен историк ли го казвате това?

319

Анонимен

преди 6 години

До Анонименпреди да наречеш основата гръцка или латинска, прочети за Орфеическата школа на бесите

318

Анонимен

преди 6 години

Абе всеки знае че другарите Ленин , Сталин и Путин са измислили кирилицата !И латиницата !И китайската азбука , и санскрит и тнт.И са го направили за 6 дни , а на 7-мия са си почивали и пили водка !

317

Stefka

преди 6 години

''Премиерът Бойко Борисов отказа среща със големия шахматист и депутат от руската "Дума" Анатолий Карпов.''- АЗ СЕ ЧУДЯ КАТО СТЕ ЖУРНАЛИСТИ НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СТЕ ГРАМОТНИ?????????

316

Анонимен

преди 6 години

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ ΩВсеки сам може да прецениград КАВАЛА на българскипроверете как се пише на гръцки с главни букви.

315

ЦИТИРАМ ......

преди 6 години

Константин Кирил Философ е Византийски учен роден през 827г. в СОЛУН - ВИЗАНТИЯ . Баща му е Лъв е подстратег / помощник управител/ на област Солун , който заедно с брат си Методий е създател на ГЛАГОЛИЦАТА !!!!!! Остава в историята като славянски просветител , по късно е канонизиран за светец ... -ГУГЪЛ !!!! БЕЗ КОМЕНТАР ЗА СЛОВОБЛУДЦИТЕ ......

314

г 7

преди 6 години

Напълно вероятно е след 1000 г някой археолог да изрови табелка на ЕС в България и да се окаже,че е единствената запазена след някой апокалипсис.Науката ще приеме ,че видите ли явно България е дала ЕС на Европа.Ще е страшна новина. Науката е тотална сбърканяция и трябва да имате страхотно мислене и ум да разпознавате лъжите й .Повярвайте,науката греши с 70 % от случаите ,не само в историята.А историята наука ли е? До 19 век е била част от поезията и прозата.

313

Анонимен

преди 6 години

CHREZ KIRILICATA SME BILI INTEGRIRANI V ES INAK DA NI NQMA IZBOR NEE IMALO TQ IDE OT VIZANTIQ GOVEDA.