484

Внимателно

преди 5 месеца

Западните наркотизирани и пси препрогрмаирани медиини манипулатори плюят не МОсква РЪШЪ това е малка територия западно от Виница тежко пострадала от жестока бомба при първото пришествие.

Наркотизирани западни лидери превеждат неправилно подаваните чрез внушение и спи генератори податки и вместо да пазят мира в Европа и света водят нагла анти европейския пропаганда.Москва е най Важния съседна Европейския съюз и основен спонсор на запада.Историята на създаването на Славяно БОлгарската държава

483

Слава

преди 5 месеца

Благодарение на Путин нашата велика Руско БЪлгарска империя от Петроград до Аляска пак стана най могъща.

482

Спор няма

преди 5 месеца

Че пут@кин е духовен педе@раст и враг на България!

Като такъв го приканвам да дойде и нас за да му направим Пикаещ@ Шпалир на Презрението!

Да види как посрещаме крадците на Историята ни!

481

Николова

преди 5 месеца

Що за истерия?Като сме такива патриоти,защо никой не поставя въпроса за надписите на латиница,висящи навсякъде в,,подкрепа'' на самочувствието ни,че и ,,ний сме дали нещо на света''?Да не говорим,че езикът ни е един от официалните в ЕС.Моля ви.Не се правете на засегнати.И не търсете под вола теле.

480

Анонимен

преди 5 месеца

Карпов много добре знае защо казва това - прави го по поръчка на Кремъл и за да ни дразнят.
Няма такъв жалък и пиянски народ като руския, скарани са с всички, мразят вдички, защото са затънали в блато, а другите народи благоденстват.

479

1

преди 5 месеца

До за Карпов и Каспаров,арменците винаги,са били предатели.

478

Гост+

преди 5 месеца

Признаването на старобългарския трябва да тръгне от Украйна, не от Москва. Има Киевски летопис за Митрополит Михаил Болгорин, който е въвел старобългарския като богослужебен там през 10в, скоро след покръстването на русите в 988. Само, че той е бил на служба в Константинопол и България не е съществувала тогава. Как да кажат за България, като всичко е било организирано от Константинопол

477

Mitya

преди 5 месеца

До бай иван
Учил съм в Съюза, 12 години. И сега си вспомних, че в училище местните комяци и руснаци от класа(говорим за Коми АССР) бяха убедени и вярваха,че товарищ Ленин е измислил азбуката! ))))))

476

КЪДЕ ТУК Е ПРОБЛЕМЪТ

преди 5 месеца

БРАТЯТА КИРИЛ /КОНСТАНТИН/ И МЕТОДИЙ СА ВИЗАНТИЙЦИ - НИКАКВИ СЛАВЯНИ, НИКАКВИ БЪЛГАРИ. АЗБУКАТА Е СЛАВЯНСКА, А НЕ БЪЛГАРСКА. ДВАМАТА БРАТЯ ПРОПОВЯДВАТ ХРИСТИЯНСТВОТО СРЕД СЛАВЯНСКИТЕ ОБЩНОСТИ В ЕВРОПА И НЕ САМО. ЗАСЛУГАТА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е В ТОВА, ЧЕ ГЛАГОЛИЦАТА СЪЗДАДЕНА ОТ БРАТЯТА Е РАЗВИТА В КИРИЛИЦА ОТ КЛИМЕНТ, УЧЕНИК НА БРАТЯТА,НА ОСНОВАТА НА ГРЪЦКАТА ЗАГЛАВНА ПИСМЕНОСТ. ТАКА ЧЕ, ЧЕТЕТЕ ДА ЗНАЕТЕ И ВНИМАВАЙТЕ,КОГАТО ГЛАСУВАТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВА БЕЗПРОСВЕТНА МУТРА.

475

Гост+

преди 5 месеца

Една от причините да не сме добре отразени в световната история е фактът, че България периодически е изчезвала от картата на света: 7-10в - 3 века ни има, после два века ни няма 10-12в (тези са наситени с много свтовни събития), после пак ни има за два века 12-14, но пък изчезваме за 5 века (14-19в), и т.н. Сега в същност все още ни има..............

474

Анонимен

преди 5 месеца

"Неслучайно до 1917 година руските Императори са се титуловали като Царе Болгарский"

Личи си кой не е ходил на училище. Руските царе са се титулували "Болгарский", защото по случайност са завладели другата България - Волжка. Към всеки следващ завладян народ, те са прибавяли съответното му етническо наименования. Значи по твоята "логика" руските царе са били комплексирани от фините, поляците, литовците и куп други народи, които са присъединили?! Това е типично за империите.

473

Гост+

преди 5 месеца

591: На История ли ще се учим - моето хоби. Отвори Уикипедия и прочети кога са покръстени Русите и от кого.

472

Анонимен

преди 5 месеца

До Гост+

РУсия и Византия се разминават с 400-500 години във времето! Ушанките не са имали държава, когато византия е паднала под турско владичество. Чети повече!

471

Гост+

преди 5 месеца

Всъщност Карпов е прав. Когато Киевска Рус има на-интензивен обмен с Византия, България вече е подчинена на Византия. Това не значи че българи не са пренесли всичко.

470

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен

Санде Великиот я преписал от една Марсянска хроника по време на третия си космически поход, обаче му се развалила српската машина

469

Щирлиц

преди 5 месеца

Като е дошла от Византия азбуката,защо Византия не е използвала глаголицата?За да се утвърди,и просъществува една азбука,е нужна територия,която да я приюти и разпространи.
Ако това изказване е поредното лазене по нервите ни,то управляващите трябва веднъж завинаги да заявят нашата позиция,и при повторна подобна "акция"да изритат посланика на Русия.Съжалявам че го казвам,но стига мрънкахме угоднически наляво-надясно.Азбуката е БЪЛГАРСКА и точка.

468

Истината

преди 5 месеца

До до 542
Ха Ха Ха, спорен въпрос чий е Крим. Ако се върнем още назад във времето ще видим, че там е била Стара Велика България. Ето и тук сме ние, българите ............

467

Анонимен

преди 5 месеца

Македонците са я измислили азбуката, те са извънземни

466

Анонимен

преди 5 месеца

Провокират ни.Винету веднага им се връзва.

465

Карпов-Борисов

преди 5 месеца

Това, че Карпов е световен шампион по шах мат, не означава, че не може да се изказва неподготвен (ако не е умишлено) също като български политици, премиери и дори президенти (Р.П.) Голяма работа !!!!! Не е нужно да ги учим на история-те я знаят , дори по-добре от някой наши "активисти".