15

Темида

преди 6 години

Парадокс е нещо което няма логично обяснение...............600лв стартова заплата за човек учил 6 години после е специализирал 2 и накрая носи морална отговорност (най-малко) за човешки живот си е логична причина да бягаш в чужбина..............А дано изчезне тая пропаднала държава скоро от картата.

14

Анонимен

преди 6 години

Не само лекари бягат , всеки себеуважаващ се българин го прави ... А за заплатите на медиците защо не казвате , че правителството в Румъния вдига на тяхните лекари възнагражденията на 900 евро нето !?!?! До скоро били 300 - 400 ... никога бг няма да се оправи !

13

.

преди 6 години

Една от бишвите ми - на 31 години със 6 години стаж като медицинска сестра в Англия.. Тук работеше за 380 лв чисто в общинска болница, където неграмотна и мързелива старша сестра (рускиня) и се присмиваше и се чудеше за какво да я хока, дъртия доктор постоянно и подмяташе простотии, шведите налитаха на бой.... ами.. замина си в Англия пак жената, какво да прави тук?

12

Анонимен

преди 6 години

Колега, в интерес на истината, в Унгария има доста румънски лекари, а и другаде. Ама вдигнат ли им парите на 2500-3000, сигурно ще понамалеят. Това са доста пари дори за Румъния.

11

Анонимен

преди 6 години

Да се обвържат с договори за работа в Бг минимум десет години след завършването.

10

Аз

преди 6 години

До Край,Нали се сещаш, че като образоваш някого, после няма как да го накараш на сила да бъде ***=да работи в България. А за подобието на пенсии, ами щом работиш в България, ти ще ги изкарваш да, да не мислиш че политиците ще ги изкарват?

9

Анонимен

преди 6 години

жалки са тия в парламенчето сега се сетили че има проблем но не е само там младите хора немогат да се реализират тва тая парламентьорска и.мет трябва да реши

8

TOВА

преди 6 години

Е НЕВЪЗМОЖНО ТУКА ЛЪЖАТ - ВСИЧКИ ЗАВЪРШИЛИ ИСКАТ ДА ВЗЕМАТ НАЙ -МАЛКО И ДА РАБОТЯТ В НАЙ-ЛОШИ УСЛОВИЯ И ДО ЕДИН ОБИЧАТ ДА ГИ БИЯТ КАТО ОТИДАТ ПО СПЕШНОСТ ТАЗИ НОВИНА Е ФАЛШИВА - ДА СЕ СВАЛИ НЕЗАБАВНО

7

Край

преди 6 години

Отдавна трябваше задължение на всеки завършил БЕЗПЛАТНО образование да се осигурява поне 10г. в България за висшист и 5 г. за средно образование. А иначе хората да работят където искат по света. Пенсиите на родителите им аз ли да ги изкарвам.

6

Иван Пешев

преди 6 години

Дигайте им заплатите че ще става по-зле, млад лекар трябва да почва на 1300 в София на повече и да стига до 3000 след 7-8 години и тогава ще стоят, иначе няма да им смогнем.

5

11

преди 6 години

Сигурно защото 20 години са а една и съща заплата или трябва да крадат или изнудват пациентите си. Явно тези с малко повече акъл предпочитат по-честния начин и дане те правят на *** :( .... Хората имат една от най-святата и трудна работа а нашите деПУТати се подиграват с тях. Иначе като деПУТат иде на лекар ще се избият кой да му лиже къза.... Темата е много сложна

4

Край

преди 6 години

Всички роми да се запишат тази есен в медицинска академия, да изкарат съкратен курс като пет години ги вземат за пет месеца, дипломите и ... Айде на добър час в живота.

3

Анонимен

преди 6 години

Е тва е. Нова система , нови усвоени милиарди от наши фирми а здравеопазването на заден план.

2

Да

преди 6 години

Проблем има сигурно от 15-20 години!

1

Анонимен

преди 6 години

Не думай... Защо ли...