210

СИК

преди 7 години

Закона си е закон.Един плик да липсва и няма референдум.

209

Анонимен

преди 7 години

то хубаво, ама и аз разбирам от конституционно право..смяната на депутатите от 240 на 120 наистина изисква велико народно събрание и промяна в конституцията. само че тези конституционни 'съдии' не отговориха на най-важния въпрос - ако примерно 80% от населението поиска смяна на конституцията, не им обръщаме внимание заради кефа на едни други 20% ли? а трябва ли да им се напомня, че 60% от приелите сегашната конституция са покойници, а 40% от тогавашното население измря или емигрира?

208

Анонимен

преди 7 години

Цик да обяснят сега балотаж на референдума ще има ли :):):) че нещо се объркало с едни пликове..:)

207

hhh

преди 7 години

Четейки коментарите все повече се убеждавам, че всеки народ си заслужава управниците. Не мога да повярвам, че има хора, на които им харесва сегашното положение на държавата.

206

преди 7 години

Тоя сладур говореше за манипулация и когато Конституционният съд МАХНА неконституционните въпроси. Ама едно си Слави знае-едно си Слави бае! Първо действа, после мисли как да замаже гафа! Като премиера! А сега да ми каже НА КАЛПАК ли ще се дава субсидията от 1 лв, или само на партиите, спечелили над 1%, както е сега. Защото неговата ПИТАНКА се тълкува, че и 5 гласа да те подкрепят, ще си получиш 5-те лв годишна субсидия! СЛАВИ, СЛАВИ, НЕ СТАВА САМО С ЯДЕНЕ! ТРЯБВА И ДРУГО НЕЩО (започва с буква А

205

Анонимен

преди 7 години

СЛАВИ, ИНИЦИРАЙ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАБРАНА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ. ТИ ГО МОЖЕШ. ОТ НАС ГЛАСОВЕТЕ.

204

фактите са прости:

преди 7 години

референдумът на марешки не мина, защото нямаше 500.000 признати гласа. марешки обаче спечели 500.000 гласа. референдумът на трифонов е на път да не мине, но събра 3,5 милиона гласа, от които 3/4 са например за мажоритарни избори, т.е близо 3 милиона българи са за смяна на избирателната система с мажоритарна. мислите ли че за тях незнайни депутати, 5ти и 6ти в някакви си партийни листи, означават нещо? как тогава някой ще е президент на всички, ако 2,5 милиона са гласували против него? абсурди!

203

р

преди 7 години

На подлеците от ПО не им се получи игричката и сега лъжат ,че Радев бил американски агент.Седесарите пък и те ,не бил натовец,а червен генерал .Защото и двете партии са на трапезата на Боко .

202

1

преди 7 години

50 000 000 лв излиза гласуването с бюлетини. 1 000 000 лв излиза електронното гласуване .Аз съм за електронното задължително гласуване .

201

hhh

преди 7 години

А защо почти всички партии и партийни лидери скочиха срещу референдума?

200

Алекс

преди 7 години

Дай на клоуна сцена и чакай после сам да слезе от нея. Сега има да го гледаме този поне още половин година да се изживява като последна инстанция.Да си беше провел разяснителна кампания за тия пликове, щом му е проблем. Ако избирателят е прекалено тъ0п, за да се сети как да пусне листче за гласуване, значи е прекалено тъ0п, за да се зачита гласа му. Това не е манипулация, а естествен подбор.То се видя какви горяни беше довел на концерта си на Орлов мост, дето изпонапикаха на хората дворовете.

199

художника

преди 7 години

В случая Слави е прав. НЕдействителните бюлетини също се броят за ГЛАС. Иначе как са прелетяли и са се озовали в урните. Тука някой се прави на хитрец, ама няма да му мине номера. В закона ясно пише, че е нужен определен брой ГЛАСОВЕ, а не за действителни или недействителни бюлетини.

198

Striker

преди 7 години

Моята беше празна с надпис: "Славуне, яж ми х.я!" Според е валидна.

197

НОВО 20

преди 7 години

РЕФЕРЕНДУМ :ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЛИ ГЛАСУВАНЕ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ 100 ЛЕВА НА ГЛАС ?

196

Анонимен

преди 7 години

Без революция, няма демокрация. Избирайте.

195

Анонимен

преди 7 години

По добре да си остане невалиден референдума.Защото ще влезе в историята като най големия абсурд..След време може и да излезе,е даже истината .

194

НЕ РАЗБИРАМ

преди 7 години

А КАК ВЪОБЩЕ ИМА БЮЛЕТИНИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА БЕЗ ПЛИК?НАЛИ ИМА ПРОВЕРЯВАЩИ .ЩОМ СА В САНДЪКА ,ЗНАЧИ СА ДЕЙСТВИТЕЛНИ БЮЛЕТИНИ.ЗАЩО СА ПОЗВОЛИЛИ ОТ ЦИК,РИК И ДРУГИ ДА ПУСКАТ БЮЛЕТИНИ БЕЗ ПЛИК В УРНАТА?ПЪК СЕГА КАЗВАТ,ЧЕ СА НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ.

193

Ти да видиш...

преди 7 години

То да беше само тоя референдум....ако знаете само колко измами стават със благословията на власт имащите....И всички измами са за сметка на данъкоплатеца.

192

Анонимен

преди 7 години

Б*ти тнусния манипулатор....от поне 6-7 години явно има амбиции за политиката и почна да кани САМО силно пристрастни коментатори и сега гледам и математиката му куца...

191

PD

преди 7 години

Референдум може да опита да предизвика всеки! Само трябва да се напъне да реши проблема с организацията по събиране на подписи.Ако се подпишат 500 000 "глупави" под "неясни и ***" въпроси е редно "умните" да се замислят колко точно са умни.И за капак всички дружно да си кажат мнението.А на ЦИК работата е да обяви резултата безпристрастно, щото утре като стане каквото има да стане, няма да има не чух не разбрах и така и наредиха политици и служители, ами ще се аде сопа на всички подред.