255

Анонимен

преди 8 години

До До 313Ами нали демокрацията и пазарната икономика са най-ефективните системи, защо вече 27 години най-ефективната система не може да се справи с корупцията, прокуратурата и полицията въпреки че последните две едва ли имат толкова голяма вина за тежкото полижение при най-ефективната система. 27 години корупцията се шири в най-ефективната система, и това е разбираемо, защото и на запад корупцията е не по-малка. Какво правим тогава?

254

Анонимен

преди 8 години

До АнонименПълни глупости, ако ще и 100 пъти да напишеш дивотията, че през 1939 година българите са били 4ти по доход в Европа, истината е, че България тогава е била една от най-бедните страни в Европа.

253

Анонимен

преди 8 години

"Пречат ни корупцията, крадливите политици, прокуратура, съд и полиция. Това ни пречи, а не Европа."Да речем, че от утре като с магическа пръчка всичко с политиците, прокуратурата и полицията се оправи и тогава както. От къде ще намерите няколко стотин милиарда ако не и повече за да изградите модерна производствена база и организация както на запад и да имате конкурентоспособна икономика вместо да внасяте а българите да стоят безработа или да работят за центове.

252

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен312 Ти да не си бил свидетел?Официалната статистика сочи :4- място в Европа по национален доход на глава от населението!Виско развито земеделие за времето си , високи добиви. Частна земя...Няма мутри и евромутри, рекетьори и т.н.Това може и да е бедно, ама май не много?...Ти явно си 9-септемвриец.

251

Анонимен

преди 8 години

"Хаха...аз не съм чул за западна компания, която ако бг компания и предложи по-евтини и качествени суровини или материали..."Няма и да чуеш. България е толкова затънала, че никога няма да изплува. За да достигнем тяхното ниво на организация и автоматизация на производството ни трябва една богата африканска колония която да ограбваме поне 100 години и тогава ще можем да излезем на западния пазар и да предлагаме конкурентни стоки на западни клиенти, дотогава ще мизерстваме в ЕС.

250

До 313

преди 8 години

До АнонименЧе, кой ти пречи да се развиваш бе, Man?? :)))Пречат ни корупцията, крадливите политици, прокуратура, съд и полиция. Това ни пречи, а не Европа.Но...все на нас, някой друг ни виновен.

249

Анонимен

преди 8 години

До Фалит на честносттаНе сравнявай България по времето на Борис и България в момента- на посткомунизма, мутрите, олигарсите и руските ***. След 1944г. честните и интелигентните хора са избите, а след тях, вече 80г. ни се насадиха селски комунисти, които само знаят да крадат.Все едно да сравняваш Елада, с настоящата Гърция.

248

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 309Трябват частни инвестиции, а не мутрозахранки!Ако нещо е фалирало, то е защото някой финансира краха му.В природата няма вид, който се бори да умре от глад и няма как ние Българите да сме първия.Трябва да ни оставят да се развиваме, а не да ни пречат.

247

Анонимен

преди 8 години

България да не е фалирала 1939 година при цар Борис със доход на глава от населението на 4-то место в Европа.През 1939 България беше бедна аграрна страна, една от най-бедните в Европа, впрочем и сега сме най-бедни.

246

До 309

преди 8 години

До АнонименХаха...аз не съм чул за западна компания, която ако бг компания и предложи по-евтини и качествени суровини или материали...от друга западна компания, тя да предпочете да купува пак от западната..само, защото не трябва да се допускат бг компаниите на запад.Пичове...много сте далече от истината...липсват ви елементарни знания по Макроикономика и ФИнанси. Също и как функционират пазарите.Чули-недочули нещо по тв Алфа и вече имате мнения по световните икономически въпроси.

245

Фалит на честността

преди 8 години

До Анонимен 301България да не е фалирала 1939 година при цар Борис със доход на глава от населението на 4-то место в Европа.Софийския Университет е дарение от фалиращите братя Георгиеви, които са закъсали от липса на еврофондове.Като даваш на крадците милиарди честните хора фалират - ПРАВИЛО!Но май давам много акъл, няма сми...

244

Анонимен

преди 8 години

До АнонименЗНАЧИ АКО СЕ СПРАТ ЕВРОПАРИТЕ, ИКОНОМИКАТА ЩЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ИСТИНСКА , ДА СЕ РАЗВИВА И ДА ХРАНИ НАРОДА.Няма да стане. Няма производство - всичко се внася. Технолгиите са толкова напреднали, че западна Еврпопа произвежда 10 пъти повече откокото и е необходимо и може да ни залее със стоки. Никой няма да произвежда защото за да се изгради производствената база както на запад са нужни стотици милиарди. А и западните фирми няма да допуснат конкуренция.

243

Анонимен

преди 8 години

До До 296Техните фирми са тук, благодарение на пазарната икономика и свободната търговия. Те идват тук с техните компании, ние търсим техните пазари и се опитваме да бъдем конкурентниЗащо ни накараха да затворим Козлодуй, бяхме конкурентни и продавахме ток. Сега клиентите на затворените реактори на Козлодуй купуват ток от белгийски и френски AEЦове.

242

Анонимен

преди 8 години

ЗНАЧИ АКО СЕ СПРАТ ЕВРОПАРИТЕ, ИКОНОМИКАТА ЩЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ИСТИНСКА , ДА СЕ РАЗВИВА И ДА ХРАНИ НАРОДА. А ТО ИНАЧЕ - ФАЛШИВАТА ИКОНОМИКА ХРАНИ САМО ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА, ЗА ДРУГИТЕ АКО ПАДНЕ НЕЩО ОТ МАСАТА. И ЗА КАКВО НИ Е ТОГАВА МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА?ако държавата фалира е по-добре, тогава всички ще се хванат на работа и нещата ще потръгнат.Ами какво ще стане ако Европа фалира (по едно време беше на косъм)?

241

парите са всичко

преди 8 години

До Анонимен294 Мислиш ли, че само аз знам какво да се направи?Има много , които знаят, но няма как да стане.Ако Европа дава милиарди на когото не трябва , няма как да стане. Аз съм мравка не мога да се боря със слон.Мога да ти кажа , ако на мен ми дадат един милиард какво ще направя.Ама тези които крадат 19 милиарда евро на година от корупция в България съгласно статистиката, ги виждаме какво правят.

240

ДО 303

преди 8 години

За това Европа даде милиарди на малък и среден бг бизнес- да му помогне да се адаптира към европейското каество.А, доводите ти са, меко казано, смешни. По тази логика, никой, никога не трябва да започва бизнес, защото, виждаш ли, имало други компании на пазара, които са там от 30г.Компании се създават, развиват и т.н. Европа не ти е виновна. Имаш някакъв проблем, но той няма общо с Европа.

239

Анонимен

преди 8 години

До Злото Евро<->БНещо забравяш, че България не е Швейцария!Та...свали си розовите очила.Швейцария е сила, благодарение на швейцарците България е ***, благодарение на българите.Никой не ти изнася парите в чужбина. Компаниите си пплащат данъците тук, дават заплати на българи, които след това те харчат в бг икономиката и т.н.Спрете с това, че чуждите компании били ни ограбвали страната. Смешно е. Ами, да направят българите българско Метро, била и ИТ компании...

238

300

преди 8 години

Не е възможно нашите наскоро създадени, едва прохождащи, неопитни, неконкурентоспособни компании с 5-10-15 годишна производствена история да се конкурират успешно с компаниите от Западна Европа с 50-100 и повече годишен стопански опит, с модерни технологии, с висококвалифициран и дисциплиниран персонал, с развита разпределителна мрежа, с усвоени отдавна пазари, с престижно име и традиции. България е обречена на мизерия ако остане в ЕС.

237

Анонимен

преди 8 години

297 - ЗНАЧИ ПРОБЛЕМЪТ Е НАПЪЛНО НЕРЕШИМ ДОКАТО ВЕЛИКАТА ПАРТИЯ И ВЕЛИКИЯТ ВОЖД СА НАЧЕЛО.При това положение е безсмислено да се хаби енергия тук - и от умните , и от интелигентните, и от селяните и от другите там.

236

Анонимен

преди 8 години

Ти май не разбираш, че ако не е Европа, България ще фалира.Това е ясно на всеки. Без еврофондовете България ще рухне. В момента се симулира икономика като се въртят парите от тези фондове. Това разбира се не е случайно, България има особена геостратегическа позиция и е предвидена да бъде изкъсо контролирана за да служи за военна база и в същото време като депо за евтина работна ръка.