28

Чучо

преди 8 години

До АнонименПредстави си, че съществуват хора, които не могат да си позволят лукса да "почиват от тежките си изпити", тъй като техните *** и татковци нямат възможностите да ги хрантутят и без проблем да им покриват всички разходи. Робска неробска, това е положението. Всеки един млад човек е нормално да се опитва да изкара някой и друг лев за следването си и да облекчи семейството си. Като в България не получават адекватен шанс, ще го търсят в чужбина. А вие благодарете на шанса, че не сте "роб

27

Анонимен

преди 8 години

мда -за цял месец бачкане в Бг -в сферата на туризма -при 12 -14 часови смени ,квартира и храна за ТВОЯ СОБСТВЕНА сметка се изкарват по около 600 лева НА МЕСЕЦ. затова великия бг туризъм има проблеми с персонала ..защо наште велики бизнесмени не предложат наамерикански студенти да работят за лятото по бг черноморието :)) -така де обмен -наши студенти в Сащ ,техни -в Бг ..а да бе парите парите .Не ги е срам младите -искат да работят за пари ,някое *** да им обясни как да работят за слава.

26

Анонимен

преди 8 години

По - добре с робска психика, отколкото свододен бай *** с 400 лева заплатка. Щот и във вория случай си роб, ама икономически!

25

Анонимен

преди 8 години

Да твърдиш, че е по - добре да живееш в България, вместо в САщ, е като да твърдиш, че автомобил с Марка лада е по - добър от такъв с марка Мерцедес.

24

spasov

преди 8 години

От коментарите се вижда,че тук пишат само руски *** или хора,които още бленуват за социалистическото минало,които никога не са ходили ли на бригада в Сащ или Великобритания и нямат грам представа как стоят нещата там,но трябва да си кажат дежурните глупости ,за Сащ и Русия.Аз съм ходил в Сащ само едно лято ,за мое съжаление.Да има работа,по някога се работи само на 1 по 10-12 часа ,без да броиш втората,ако имаш и искаш да работиш втора работа.Средната заплата за студенти е 11 долара.

23

:)

преди 8 години

Момчета, седнете си на задниците и направете нещо в Родината си. Много е трудно, наистина много.. но става. Като *** се живее далеч по-лесно, но лично за мен не е добра идея.

22

Анонимен

преди 8 години

тези които ходят да работят са с робска психикаи изобщо не смятат да станат висшисти-специалисти.Ако учеха сериозно, щеше да са изморени от изпититеи лятото щеше да си почиват.Сегашните висшисти повечето са на нивото на неггър от училище в геттото

21

бивш студент

преди 8 години

Но да оставим парите, ясно е, че там в САЩ сме роби, заплащането съощ вече в някои щати минимално е 10 долара на час, това някои тука го пропускат тактично в коментарите си. Направете си сметката добре и пресметнете колко ще изкарате за една седмица там, колко тук, пи положение, че и там, и тук имате текуи разходи от тип на квартира, сметки и т.н. На мен сметката ми показва, че тука като вече квалифициран кадър изкарвам там повече за седмица, отколкото тук за месец.

20

бивш студент

преди 8 години

Та много беше гадно там, за да замина теглих кредит 5000 лева - за билети, програмата и джобни. Всеки месец вкарвах чисто в сметката ми след данъци, наем и джобни над 2000 долара месечно. След завръщането ми в Бг, една голяма грешка, еглих чертата и бях останал с жалкатата може би за някои масони тук сума от 9000 лева. Много кофти е в САЩ, не ходете, бачкайте за 4 - 500 лева тука, за да не сте роби Аз ако мога пак е съм роб там, но добре платен роб, а не на изживяване роб тук, в БГ.

19

do Anonimen

преди 8 години

Mojei da mie6 4inii, pravi6 tosteri i kakvo li ne, no nakraq na sedmicata vzima6 pove4e pari kolkoto tuk za mesec kogato raboti6 sas vi6eto si obrazovanie. Az li4no imam "prestijna" rabota i vziamm na mesec kolkoto tam za sedmica, a povqrvai mi cenite v magazina sa edni i sa6ti. Taka4e predpo4itam da si prodavam teniski tam i ti da mi se smee6 s vi6eto si obrazovanie kak sam im rob, no az da se radvam na zaplatata si, a ti da se uspokoqva6 kolko ti e prestijna rabotata. tvoito e kompleks

18

бивш студент

преди 8 години

Индивидите, кито в по - долни коментари твърдят, че пари в САЩ не се изкарвали, могат да си заврат на едно место мнението.Аз лично преди 3 години избрах да съм роб, да мия чинии и да чистя стаи, 80 часа седмично, по 8 долара на час, отделно бонус в края на трудовия договор, отделно бакшиши, както и връщане на данъците след прибиране в България. Работата там ме научи да работя здраво, научих се на самодисциплина и ред, един вид съвременна казарма. Не е там за мамини синчета с меки китки!

17

Анонимен

преди 8 години

До АнонименНима един студен в България има шанс за професионално развитие у нас, още докато е студент ? Българските работодателите, ако няма някаква европейска програма, чрез която да лапат пари, въобще, ама въобще не се занимават със студенти. И от тук идва моментът - къде един млад човек може да поработи нещо (каквото и да е), да спечели някой и друг лев и да помогне на следването си и на семейството си ? При родните мутри по черноморието, където ще го мачкат по всякакъв начин или в САЩ ?

16

Анонимен

преди 8 години

Някакъв отдолу сравнява т.нар. "РАША" със "САЩ". Дежурната мантра на тъпанарите - що бягали в САЩ, а не в Русия. Само едно тъпо общество може да се хвали с това къде бяхали сънародниците му. И какво като бягат в САЩ? Какво работи един студент по медицина, икономика или инженер? Да не би да има шанс за професионално развитие? Или миеш чинии, обслужваш ходели, правиш тостери. Който е ходил нека каже честно. И после се прибираме и говорим колко е велика Америка. Въобще за балъци ли ни имате?

15

Kuko

преди 8 години

До ХА-ХА-ХА !Евтин роб си в България, пич. Работил съм по нашето море сезонно и в Америка на бригада. Токова гадно отношение към работника, където има у нас никъде няма. Родните работодатели гледат да се смачкат по всякакъв начин - работиш по 56 часа на седмица, мачкат те с отношението си по всякакъв начин и накрая ти мятат по 500 лева...а ако нямаш късмет и това може да не видиш. Това е сезонната работа в България. В "гадната" Америка токова нещо не може да се случи.

14

Анонимен

преди 8 години

Правила за бегълци в САЩ ;1-Къде да избягам след бригадата 2-Отваряне на банкова сметка там 3-Намиране на най добре платена работа в медицина,строителство или био фабрики за ваксини и тн 4-(най трудното)неподдаване на мисленето там за консуматорщина събиране на парички в сметка година след година и неинтегриране в дебилското им общество 5-Воля,Воля и смелост 6-Самолетен билет обратно за България след 5г и докарване на един куп пари по банков път който с друг план ХИЧ ДА НЕ СЕ ХВАЩА НА ХОРОТО

13

Ани

преди 8 години

В САЩ отсега да знаете един долар няма да изкарате освен ако не избягате от бригадата и да заработи като бял човек .Ама какво ще кажат свинете в посолството.Един долар инак няма да донесете.Трябва да работите там здраво минимум 5-7 години за да направите пари Трябва да независим умен и находчив да внимаваш в кой щат ще попаднеш Има страшно расистки и черни щати в които няма да изкараш пари и оцелееш.Първото нещо като отвориш сметка там е да измислиш в кой град да избягаш след бригадата

12

Анонимен

преди 8 години

Хора, не позволявайте децата ни да стават роби! Възпитавайте ги в труд. Нека от малки да работят, да не гледат телевизия и да не четат непроверени от вас книги! Да спазват вечерен час. Да бъдат под контрола ви всяка минута. Да правят абсолютно всичко, което им кажете. Да прибирате доходите, които получават за труда си и да им давате единствено храна и дрехи по ваша преценка.Правете всичко това, за да станат децата ни роби!

11

АМЕРИКАНКА

преди 8 години

До АнонименСТРАННО,ЗАЩО ,КАТО Е ТОЛКОВА ХУБАВА И ДОБРЕ ПЛАТЕНА РАБОТАТА В ХАМЕРИКАТА,НЕ СИ Я РАБОТЯТ ХАМЕРИКАНСКИТЕ СТУДЕНТИ?!

10

(-_-)

преди 8 години

Жалкото в цялата работа е това, че печелят на гърба на вашите деца. Това, че България няма какво да предложи на един млад човек е голям проблем. Още по-лошото е това, че повечето млади хора се стремят трайно да напуснат страната поради лошите условия тук.. Но, какво да се прави..

9

Анонимен

преди 8 години

Да работиш в саша за жълти 8 долара значи,че за тия пари ония взимат поне 16 ,24 $ правете сметка Свинщина е това.Дори тези 8 долара не ти дават.Жалки и противни в посолството взимат още 200 $ в такси за да те наплашат да не си търсиш правата.Вие сте за съд и процес г-да от амерериканско посолтво.Всяко дете трябва да ви съди за тройно сумата която не сте му платили!Вие сте в комбина с корумпирани местни фирми предлагащи ви най отвратителните оферти на нашите деца.Деца кажете какво изкарахте там