28

Глупавия бачкатор

преди 9 години

Ниската заплата е причината България да е конкурентно-способна до някаква степен. Благодарение на това по-инициативните и хората с предприемачески дух печелят от това :-)Отделно нивото на повечето ни "специалисти" е такова, че и 400лв са им много. Пак казвам, които е кадър няма да се навие да бачка за 600лв, а ще измисли нещо, за да печели повече. А неставащите постоянно ще се оплакват колко малко им плащат и колко лош е шефът.

27

Анонимен

преди 9 години

Ами целия "бизнес" започва да реве като вдигат минималната заплата. Това е достатъчно показателно за качеството на т.н. "работодатели". Защото ако не бяха в сивата икономика и осигуряваха служителите си на реалната заплата, изобщо нямаше да се вдига шум. Съответно този шум не е "индикатор" за нужда от проверки от страна на "институциите". Колкото до острия недостиг - той е само в главата на работодателите.

26

?!

преди 9 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?02381

25

se

преди 9 години

Само национализация ще оправи дережето! Пълна национализация и въвеждане на диктатура! Иначе тая свободия ни води към лош край като народ!

24

11111

преди 9 години

До Монархистаха ,те пък виатнамците и арабите трева пасът....Ще се пескачат да идват да работят за *** български робовладелец за 400-500 лева...Ситурво и визов режим ще въведем...Нека си говорим сериозни нища

23

хъш

преди 9 години

Българския работодател веднага като реализира първата малка печалба и си купува черен джиБ, намира руса кифла и става дебел като ***. В DE например хората имат традиции в бизнеса, инвестират в кадри и квалификацията им. Има върховенство на закона. Работи се макар че и там има изключения но като цяло хората знаят за какво работят и знаят за какво плащат. Тук обаче е блато и няма изгледи да се оправи докато не изпука това поколение което помни БКП и онова с първите чалги. Бог да пази България

22

до 10-ти

преди 9 години

Ами хората си държат на цената.Браво на тях,значи не са ***!

21

меринджей

преди 9 години

"бизнаса"и управляващите в БЪЛГАРИЯ да се позамислят малко и да вдигнат заплащането,защото както вървят нещата след време всичките им кандидати за работа ще са от "новите българи"бате.А както знаем те са с 8 клас най-много с професия "общак".А и дори да вземе бизнеса от някой от "новите българи" те не работят за безпари както старите българие .Все пак имат и странични "социални доходи"....... :)))))) Щом "бизнеса" сее *** след време ще жъне ла....й...на

20

синдикалист

преди 9 години

Нашите пишман работодатели никога няма да повишат заплатите на работниците и специалистите. Единствения начин е Държавата да повиши минималната заплата. Например 400-500 евро и тогава ще стане работата .

19

Срамота!!!

преди 9 години

В нашата невероятна "немска" фирма за авточасти в Русе на начинаещите инжинери плащат по 400- 500 лева... освен ако не са от Разград! Тогава им се плаща доста повече! Как да стоят младите българи в сраната при такова отношение на робовладелците?

18

Анонимен

преди 9 години

В по-големите градове отдавна заплатите са доста по-големи от 600-800 лв. Това, че статистиката е изкривена, е единствено от това, че работниците се осигуряват на доста по-малко от това, което взимат. Във фирмата, в която работа, общо взето ни осигуряват на около 50% от това, което реално взимаме.

17

Анонимен

преди 9 години

викнете за тия пари някое чукче , или някой от бивша Югославия или от Русия , и като не му платиш , което е мечтата на много български работодатели и ще те намеря като Немцов с 4 куршума

16

Анонимен

преди 9 години

А бе то за подобни заплати и *** не се хващат, чакайте баламите. А иначе, това че ще внасяме кадри от Индия и Бангладеш е пълен мит. Те и сега там си получават по-големи заплати от българските. А който е кадърен и му се емигрира ще иде в САЩ, Канада, ЮК, а няма да се забие в *** за 600 лева.

15

antrax

преди 9 години

Да ама истината е друга. Търсят ама за без пари.По мои наблюдения обаче нещата са комплексни. От една страна работодателите масово са селски тарикати. От друга страна масово работниците не предлагат голямо качество и ефективност. Факт е и че има и изключения. Точно заради тези изключения, които отдавна са отишли да работят в по-добри условия, сега феодалите търсят но няма. Честито другари ама попарата си е ваша.Живи и здрави и успех в реализацията на всички онези, които не ги мързи и не чакат.

14

икономист

преди 9 години

Какъв работодател може да е човек , който пръска стотици хиляди за фолкаджийки и пиянски оргии. Това е временно забогатял от бело .

13

Анонимен

преди 9 години

Това е хубавото на Европейския съюз - работници колкото искаш. Кеш ти германци, кеф ти англичани, кеф ти французи. Не виждам какъв е проблемът да се опитат да внасят и по-качествени кадри от горе-споменатите страни.

12

Анонимен

преди 9 години

Хаха ще си работите сами, аз за под 1000 лева не работя. Като гледам и баламите, които го правят са напривършване.

11

Анонимен

преди 9 години

Бизнеса искал , бизнеса искал , някой да му подготви добри кадри 5 години, и после да му бачкат за 600 -800 лева. Нема Баце , или плащаш добре , или се чудиш защо добрите кадри са при другите . На минимална заплата и другото на ръка ,без осигуровки , айде у лево , бе леваци . Мечтателите за добър живот ,отидоха в ЕС ,а хората които искат да се борят тук , няма да ви работят за смешни заплати , ако ще да се *** . Търговски представител , кредитен консултант на %, ще набирате пенсионери вече

10

българин

преди 9 години

Като фирмите търсят-развързват кесиите плащат и купуват.Ако намерят.Защото за програмист,както и за инженер и лекар се учи много години,вече е платено и след това хората трябва и заплати да получават.И докато чуждите фирми още от студентската скамейка ги вземат нашите още живеят с мисълта,че ще намерят евтина работна ръка.Затова всички млади висшисти бягат.

9

Т. Георгиев

преди 9 години

Заплатите са много прилични. Само че тук наистина кадърните хора са малко - тези, които разбират и могат, отдавна напуснаха.И не си въобразявайте, че ИТ специалист се става лесно. За да станеш добър компютърджия ти трябват някъде към 10-тина години практика и доста сериозно четене.