25

Невен

преди 9 години

Правилата са за всички и както един човек описа, когато ходиш в чужбина или ходиш групово или преди това правиш проучване. Иначе глобата за екстра багажа е пълна глупост - дано някога я премахнат, създава повече недоразумения отколкото ползи.

24

Аз

преди 9 години

Принципно е нормално като отиваш за първи път на чуждо място е да се информираш как да стигнеш от т. А до т. Б - маршрути, разписания и от къде и как да си вземеш билет, колко струва и какво да го правиш. Все пак има интернет. Друг е въпросът дали тази информация е лесно достъпна за чужденци А иначе контрольорите е ясно, че са ***...те ако ставаха за нещо нямаше да са контрольори...

23

Анонимен

преди 9 години

Така, да попитам аз Центъра за Градска Мобилност, като сте толкова отворени, защо не ходите да глобявате в рейсовете които ходят в *** махала ? А ? Нали сте много отворени и си вършите работата ? *** на които са им дали една значка и си мислят че вече са велики. Айде да не започвам с това че в 90% от случаите няма от къде да си купиш билет, а на шофЕра му дреме , дъни чалга, пуши си

22

Pesho

преди 9 години

Изобщо не е странно, че билетите се дупчат. Това го има навсякъде, особено из Европа. Дори чужденецът за пръв път да ползва градския транспорт на София, той вижда, че има в себе си билет без дата и час и най-вероятно трябва да направи нещо с него. Как са написани табелите, на какъв език и т.н. няма нищо общо с излагането пред чужденците. Цялата навигация в градския транспорт и особено в метрото е все едно са я поръчали в някой китайски гараж и я е проектирал индиец, който не е стъпвал в София.

21

Анонимен

преди 9 години

Българинът е гладен ***! А чуждениците са били от СТО ГОДИНИ насам касички. На простакът му е все тази, дали се излага или не. Той дори не знае какво означава излагане. В тази ситуация дори закони и правила не помагат. Тази простакела е можела с жестове да обясни на чужденеца, че билетът се перфорира. А между другото, в коя година живеем, че до ден днешен билетите се перфорират, а? Един касов апарат на шофьора и да разпечтва билет с дата и час и билета да важи 1 час промерно. Жалка работа!

20

.

преди 9 години

Това е първият добър текст, който виждам в този сайт. По темата - всички знаем контрольорите какви лешояди и мизерници са. И на мен ми се е случвало да виждам как налитат на неразбиращи чужденци, а как толерантно пропускат други "хора".

19

чужденци без билети

преди 9 години

Отидете във Франкфурт да видите как ловят чужденци без билети. С бой. Викат полиция и тя с бой ги сваля и ги опандизва. Няколко пъти съм наблюдавал подобни сцени.

18

Балканска черта

преди 9 години

Бай *** винаги и навсякъде се излага!В чужбина никога не казвам че съм от гетото на Европа!

17

XXL

преди 9 години

С Е Л Я Н И Я ;(

16

Bit

преди 9 години

Адски траспорт.Веднъж искам да видя глобен ***, това ще е топ новина!!!

15

Pimp C

преди 9 години

За първи път когато посетих Швейцария преди няколко години , във влака не знаехме че предварително се маркира билета , кондуктора видя че сме чужденци любезно ни обясни да не се повтаря и не ни глоби и стотина , правилата са правила , но много преди това сме общество.

14

Анонимен

преди 9 години

Като не може да се движи с рейс, да не е кацал със самолет, разглезени западняци!

13

ххх

преди 9 години

Това с дупченето отдавна го няма в европейските страни. Има електронно маркиране на билетите, или са за разстояние/време. Тогава с един билет може да сменяш транспорт, стига да е в рамките на дадено време. А тук трябва да си купуваш билет за всяко превозно средство, дори за по 1 спирка.Отделно - в нормалните страни човек може да доплати на котрольора, ако е нередовен по някой от параграфите, а не да го теглят за дрехите да слиза някъде си, да викат полиция и т.н.

12

Димитър

преди 9 години

Не е редно да оправдаваме безусловно чужденците. И във Франция и в Германия има достатъчно "гратисчии" и дори понякога да ти простят ,в повечето случаи ще те глобят доста солено и въобще не ги интересува дали имаш или нямаш валута. Намират начин да съберат дължимото.

11

Ганя Балкански

преди 9 години

*** "завършения селяндурин", който обижда всеки друг на "селянин", без себе си. Никога не е спирал, да се излага!

10

Анонимен

преди 9 години

иска ми се много неща да напиша но не искам да се нервира, и за това само ще се ИЗПЛЮЯ,,,и то със храчка ..толкова ми се гади .....

9

от сидни ав$$тралия

преди 9 години

"Кога ще ги стигнем германците?"ха аз германците съм ги задминал. Колкото и да съм живял в западна европа знаех че за Ав$талия западна европа е по мизерна и по изостанала но не можех да си го представя и не го вярвах наистинаКогато дйдох тук се убедих че наистина е така. First class world, заплати, стандарт, градовете са по челните места, а Ав$тралия е за 4-та ПОРЕДНА година най добрата страна за живеене в света според световната класация. нашите градове са на челните места по други класации

8

Апостол Апостолов

преди 9 години

В Германия няма информационни табели в метрото и са ме глобявали като поп. Стига с това дупедавство и чуждопоклонничество! Като не ви харесва България, разкарайте се оттук, да ви е.а майката!

7

Циганин

преди 9 години

Кацам на Терминал2 преди година и търся да си купя билет за градския и какво се оказва ,че на Т2 НЕ ПРОДАВАТ билети *** там ,оттам ти говорят *** там ,оттам пък те изпращат на Т1 , КАЧВАМ СЕ В АВТУБУСА и питам шофьора за билет и ... той нямал -естествено ) ,ЕДНА наша ми подсказва да си купя 2 билета и за куфара ,че тя миналият път си изпатила с багажа и платила глоба . По този маршут не се продавало билети ,че всички били свързани и шофьори и проверяващи и ... Абе убава работа ама българска .)

6

Анонимен

преди 9 години

Мале, същите тия списвачи на статията или тези които я оправдават сигурно са на мнение, че всеки чужденец може да си кара пиян в България, само защото не е знаел и на летището не му е било написано с главни букви на неговия си пиян език!