135

Мислещ

преди 11 години

137, или Кико-куруригу, изглежда не си наясно много с историята. Има МНОГО сериозни историци-християни. Образовай се малко. :-).

134

Анонимен

преди 11 години

Кой евангелия са аретични и кои не е определено на Никейския събор през 325г. Тогава също е обсъждана и природата на Исус, т.е. човек, бог и т.н. Тогава в общи линий са положени основите на църквата. Тогава напълно се е игнорира и това което семейството на Исус е правело и мислело преди това (по негово време). Той е имал мисля бяха 3 братя, които също са проповядвали след "смърта" на Исус, но никъде няма да прочетете какво са проповядвали нали.

133

Анонимен

преди 11 години

Религията няма нищо общо с църквата. Всеки сам избира в какво да вярва.

132

Анонимен

преди 11 години

Баси колко е удобно. Заличени са, доказателства няма ама вие вярвайте в тях...хахахахахахааБлажени вярващите без да са видели, а :))

131

До 135

преди 11 години

Да атеист съм и въпроса съм го задал точно.А тези историци които са го "доказали" на какво се уповават? На господ?

130

?!?

преди 11 години

Това се знае отдавна, но не се говори по въпроса по обясними причини. В Юдея преди 2000 години един мъж може да носи званието рави (учител), единствено ако е женен. Жена му е била най-вероятно Мария Магдалена, нарочена за "блудница" от църквата. По тогавашните норми жена, е може да се разхожда с чужди мъже без да е роднина с някой от тях. В противен случай бива убита с камъни за леко поведение.

129

v

преди 11 години

Нищо ново под слънцето, подобни текстове и колебания е имало още във 3-4 век, така и се появяват сектите, който просто не издържат на истинското Християнско учение, неговите догми,свидетелства и са заличени и забранени, защото лъжата е смърт за душата. Истинските Евангелия са написани в 1-ви век в рамките на 1 човешки живот, така, че правете си сметка.

128

Кико историко

преди 11 години

Цървулане, 'сериозните' историци са атеисти по презумпция. Тия дето твърдят, че е имало Христос, Мохамед и Шива и още куп пророци и месии са леееко несериозни...

127

Смяхххх

преди 11 години

До ИсторикХахаха ти ако си историк с тези твърдения си хвърли дипломата и тъпчи върху нея :)

126

Анонимен

преди 11 години

Исус не е имал жена . Има тривида любов в психологията - обичта подобна тази като майка към детето си, ерос или още амор - сексуална любов, и агапе - Божествена любов. Исус се е отнасял към хората по третият начин . към всички без изключение .

125

Мислещ

преди 11 години

132, всички сериозни историци, независимо дали са атеисти или вярващи или агностици твърдят, че е съществувал като историческа личност.

124

Анонимен

преди 11 години

А имало ли е Исус?

123

Анонимен

преди 11 години

Не, не съм читател! Сега остава да намерите и баща му! Продължавайте с търсенето и дано срещата ви с него да е по-скорошна!

122

Анонимен

преди 11 години

121, днес в обществото е действащ секуларисма - т е църквата е отделена от властта, и на практикане играе никаква роля в живота на хората освен да извършва обреди . може би сега нейното влияние е най слабо откакто съществува , да не кажа че то е почти нулево. и това дава отпечатък на обществото - сега живеем най зле даже по зле от средновековието , защото сега чумата и проказата е в душите на хората. обществото от корена до върха е прогнило и умирисано

121

До 114

преди 11 години

Стига си пелтечил, ами смели фактЪ, че до 4- ти век е имало 60 евангелия и нито една Билблия.

120

Мислещ

преди 11 години

Наистина и да е решил да има жена, Иисус не би сгрешил, дори да е обичал някоя от последователките си, но Той е имал много по-велика цел и е оставил всичко.Така че цялото това с дали е имал жена е безмислено.Пък и понеже е знаел откъде идва и това тук би било много малко за Него.

119

До 122

преди 11 години

Каз се Карън Кинг, ти си писател, не си читател, нали?

118

DEMOCRATOS

преди 11 години

eto Оригиналната дума и значение на ЦЪРКВАТА :en.wikipedia.org/wiki/Ecclesia_%28ancient_Athens%29

117

dp

преди 11 години

Ми белким вдъхнови Дан Браун да напише още някоя забава :-).

116

Анонимен

преди 11 години

Аз не разбирам на какво отгоре списващите тук, смятат мнението си за меродавно и искат да го наложат навсяка цена? "Неграмотни учени", може да наричата анонимниците, занимаващи се с мъжът и жената интимно, в случаят говорим за човек, който се занимава с материята на християнството на високо ниво, без жълти книжки и фанатизъм. Възможно ли е текста да е автентичен, възможно ли е да е датиран грешно, какво би променил в представите ни? Без правилните въпроси нямаше да щракате в мрежата сега...