37

Анонимен

преди 11 години

Истината е, че държавата не прави нищо, за да стимулира лекарите да си вършат работата- недобра база, скапано оборудване, ниски заплати. Затова кадърните лекари или бягат от България още щом завършат или търсят начини да го направят на по-късен етап. Тук болшенството са вече некадърници без сърца.Да не дава Господ да ти се налага да се нуждаеш от тях.

36

онбашията

преди 11 години

свиквайте, по-зле ще става, като останат 5 лекаря на кръст

35

ан

преди 11 години

ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ В МУТРЕСТАНИЯ ВЕЧЕ НЕ СТРУВА И ПУКНАТА ПАРА. ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ СЪС ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС. СЕГА РАЗБРАХТЕЛИ КАКВОЕ СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ПО МУТРЕСТАНСКИ МОДЕЛ? СПОМНЯМСИ ПРЕДИ ДА НИ ДОКАРАТ ХАМЕРИКАНСКАТА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ КАК СЕ ВЗИМАХА СПЕШНИ МЕРКИ ЗА ХОРАТА В БОЛНИЦИТЕ И БЪРЗА ПОМОЩ. ИМАШЕ ЕДИН СЛУЧАЙ КОЙТО СИ СПОМНЯМ ПРЕЗ 70 те ГОДИНИ НА СПУКАН АПЕНДИКС. АКО ТОГАВА ДОКТОРИТЕ РАБОТЕХА КАКТО СЕГА ЧОВЕКА НЯМАШЕ ДА ОЦЕЛЕЕ. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОГАВАШНИТЕ ЛЕКАРИ ЧОВЕКА ОЩЕЕ ЖИВ.

34

Blago

преди 11 години

Интересно ми е ако беше получил пликче с прилична сума дали пак щеше да говори, че човека вече е "пътник" или щеше да му виси на главата на петата минута (все пак от единия край на Благоевград, до другия се стига точно за толкова време).Грижете се за здравето си хора, недейте да попадате в ръцете на тези алчни безсърдечни ***!

33

Жо до № 22 Петров

преди 11 години

НЕ СТАВАШ ЗА ЛЕКАР, г-н Петров, не ставаш. Като ти чета разсъжденията- не ставаш за лекар.За тази професия, освен знания, трябва и голямо сърце.

32

тими

преди 11 години

а тук в България нашите лекари едно че няма вече кадърни такива а и се обърнаха като едни обикновени продавачи на пазара и първата им работа е да започнат да се пазарят като на пазара за пари евтини търгаши това са нашите лекари сега които неги интересува дали си осигорен за тяь наи важното е ако могат да изкарат от теб пари

31

Калин

преди 11 години

Лунгури смахнати ..като не сте подготвени за какво здравеопазване ревете ве

30

Анонимен

преди 11 години

не е ВЯРНО ПРИ БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ СМЕ БЛАГОДЕНСТВАЩИ - ВИЕ НЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ ВЕСТНИЦИ. ТАМ ВСИЧКО Е ОК И БАТМАН БОЙКО Е НАВСЯКЪДЕ И НИКЪДЕ. ТОЙ САМО РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ И ТОВА МУ Е МНОГО. ГОВОРИ ЗА ЕДНИ АСФАЛТИ ДЕТО СЕ РУШАТ СЛЕД НЕГО.СЪС СТРАШНО ТЕМПО СЕ РАЗВИВА СИВАТА ИКОНОМИКА И СЕ УНИЩОЖАВА ДРУГАТА.ЕЖЕДНЕВНО ДОКТОР ЗАМИНАВА ЗА ВЕЧНА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ В ЧУЖБИНА ЗАЩОТО УСЛОВИЯТА И ЗАПЛАТАТА ПРИ ГЕРБ И БОЙКО СА УНИКАЛНИ. НЕЗНАМ ЗАЩО ПЛАЩАМЕ ТИЯ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ - ЗА ДА ХРАНТУТИМ ТИЯ *** АДМИНИСТРАТОРИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА И МЪРЗЕЛИВИТЕ ДОКТОРИ КАТО ПОСОЧЕНИЯ. ТО И ПРАВОСЪДИЕ НЯМА И ТРЯБВА ДА ГРАБВАМЕ ТОЯГИТЕ И ДА ГО РАЗДАВАМЕ.

29

коки

преди 11 години

според мен това е измислица на журналистите за да предизвика негативни реакции!! Майка ми е в здравната система от 40 години, тя никога не е отказала помощ на човек, без да иска нищо в замяна. Но наистина има големи *** в здравеопазването! Но според мен тук е преувеличено, според мен и най- големия *** доктор няма да каже "Защо ме викате, този човек е вече пътник", журналистите да не са били там! И жалко за човека!

28

ТУКА ИМА -ТУКА НЯМА

преди 11 години

КОЙ *** РАЗРЕШИ НА ДОКТОРИТЕ ДА РАБОТЯТ НА 2-3 МЕСТА . ЕТО ТОВА Е РЕЗУЛТАТА. ОТ 9 ДО 13 ЧАСА Д-Р ИВАН Е В 1-ВА ГРАДСКА , ОТ 13 ДО 18 ЧАСА Е В 5 ОБЩИНСКА , А СЛЕД 18 ЧАСА Е КОНСУЛТАНТ В ОРЛАНДОВЦИ. ТИЧАТ ДОКТОРЯТА КАТО ПЧЕЛИЧКИ ОТ ЦВЯТ НА ЦВЯТ , НО НЕ ДА НИ ЛЕКУВАТ А ДА СМУЧАТ КАТО КЪРЛЕЖИ ПАРИТЕ НИ. ОТДЕЛНО ПРИБИРАТ И ПАРИ ПОД МАСАТА -КОЕ ДАРЕНИЕ , КОЕ БОНУСЧЕ . В КРАЙНА СМЕТКА СИ ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ , НИЕ ПАЦИЕНТИТЕ ЗАПЪЛВАМЕ ТРАПОВЕТЕ В ГРОБИЩАТА. ДОКОГА БЕ УПРАВНИЦИ -*** ЩЕ НИ МОРИТЕ

27

СПИРИДОН

преди 11 години

ИНФОРМАЦИЯТА Е ПРЕДСТАВЕНА ДОСТА ТЕНДЕНЦИОЗНО, ЗА ДА СЕЕ ОМРАЗА. РЕПОРТАЖЪТ Е ОРЯЗАН, ЗА ДА НЕ СТАНЕ ЯСНО ОТ КАКВО Е БИЛ БОЛЕН ЧОВЕКА. УТРЕ ВЕЧЕ ТАЗИ ТЕМА НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА, ЗАЩОТО ЩЕ СТАНЕ ЯСНО, ЧЕ И БЛИЗКИТЕ СА ЗНАЕЛИ, ЧЕ ВОДЯТ ЧОВЕКА В БОЛНИЦА ЗА ДА ПОЧИНЕ ТАМ, А НЕ В КЪЩАТА СИ И ПРИ СЕМЕЙСТВОТО СИ.

26

Human

преди 11 години

.... и аз, като човек препатил от нашите медици, мога да кажа, че всичко ще се потули. Аз съм чакал по 3 и повече часа да дойде лекар да ме прегледа. А наглостта и НЕчовещината, безморалното приказване на лекарите в БГ го знаем всички. Аз също съм бил пряк свидетел на лекар, който отказва дори да прегледа пациента... и само казва, че бил вече пътник. Или изключително неморалната логика, че няма смисъл да се лекува болен човек на 50 и нагоре години. Лекари убийци! Дано някой убие тях!

25

:(

преди 11 години

Нямат право да говорят и да реагират така. Те са лекари - и 1% шанс да има, трябва да се борят и да направят каквото им е по силите, а не да отписват хората само на "база опит" - без изследване и т.н.

24

мак

преди 11 години

няма ли някой да вземе мерки за безобразието на лекарите ,операцийте който правят без да има нужда и всички безумни неща който вършат клетвата която са дали спазват ли я - не

23

тими

преди 11 години

аз затова съм си направил международна здравна карта плащам 25 долара на месец но получавам пакет за 25 хиляди долара и важи за целия свят но тъй като най близо ми е турция ходя там и се чудя защо един лекар не се намери да ми поиска някакви пари лежал съм в тяхна болница не говоря за апаратурата дето я имат от най високо ниво и там има частни и държавни болници но между тях няма разлика в нивото на заплащане отношението на лекарите в нито една болница не се различава и никои не иска и лев

22

Иван

преди 11 години

Като няма специалисти ще бъде така. В Англия и Щатите за да се отиде на специалист се чака от 2 до 8 месеца. За съжаление. Братовчедка ми в САЩ чака 8 месеца за холтер, чака 5 месеца, дойде си у на си го направи. Ако си плати човек там ( а то е много скъпо) става до 1 месец, пак не веднага.

21

Анонимен

преди 11 години

Близките няма какво да се канят да съдят болницата. Това няма да помогне. Трябва да я взривят заедно с ***, които работят в нея.

20

1313

преди 11 години

колкото вината е в някои доктори, които са загърбили човешкото в себе си толкова е и на самата система. Пример - единствения спешен кабинет УНГ в цяла София се намира в ИСУЛ, но доктора , който работи в него се явява и на повикване от клиниките в болницата. Миналата седмица стоях 4 часа пред кабинета , през които в него изобщо нямаше доктор, защото шиела ухо първо а после консултирала нещо си. През това време деца повръщаха и пищяха пред кабинета от болки в ушите, а една възрастна жена само дето не изкървя през носа, докато мъж на средна възраст на носилка хриптеше и се бореше за въздух в очакване на доктора, докато накрая някакъв друг специалист, минавайки се провикна Абе приемайте го тоя човек, ще го изтървете тука на коридора! През цялото време сестрата само заучено повтаряше не знам кога ще се върне доктора, има работа в отделенията. И това е спешен кабинет!

19

rument

преди 11 години

Петров - никой няма право да решава живота на друг,тези хора са дали клетва да спасяват човешки животи,а ако това беше твоя баща?????????????

18

Калин

преди 11 години

Петров не се пробутвай .. върви да мериш кръвното на някоя норвежка баба .. и гледай да разбираш от апарата!!че там като те погнат отърване няма