93

Анонимен

преди 12 години

Жената като е непушачка, как търпи мъжа-пушач години наред до себе си! ходенето в заведение ли им е проблема!Според "грижите" за заведенията и обществените места излиза, че народът живее по кръчмите :)))А разни ***, дето си влачат децата по заведения - проблема си е техен! До 10-11 вечерта доста дечица дремят, или мрънкат в заведения по масите на родителите си. Преди да ми сложите "-", огледайте се. Защо ли има люлки и катерушки в ресторантите, а?

92

Анонимен

преди 12 години

МЗ не може да тълкува и допълва Закон!!! Като се обжалват актовете и почват да падат-ще се събере съдебна практика.

91

до 108

преди 12 години

Ами и тях ще забранят ако имаше как. На запад хората в някои градове пуснаха хибридни автобуси - ток и гориво. А щом питаш дали може да запалиш, същото е и ако някой "льольо" те помоли да изгасиш цигарата ако му пречи дима. А за отказването от цигари имам друг случай - един приятел отказа цигарите преди 2-3 години и преди 2м. обиколихме 5 заведения докато намерим място в зала за напушачи. Човека не може и грам да понася цигарите и цигареният дим и се чуди как се е тровил преди с това.

90

Непознат

преди 12 години

Кофти работа!Сякаш някой ни плаща парите за цигари,крием се като децата от детската градина.Сумати хора има които ходят дрогирани из улиците,тях никой не ги вижда

89

200

преди 12 години

Имаше мнение,че пушачите били възпитани и никога не ходели в зоната на непушачите.Че то там ходи ли някой,тази част от заведението обикновено хваща паяжини.Непушачите се премиряват,за да са в компанията,да стоят при пушачите.Едните правят компромис,а другите сега пищят че те са едвали не измъчени.

88

ха

преди 12 години

Аз съм пушач от години. За три години бях спрял и странно защо никога не ми е пречил дима. Щом аз мога да се съобразявам с непушачите и да питам удобно ли е да запаля, така и те ще се съобразяват с мен. С нищо не съм по-малко от тях. Работя, вадя си парите, сам си купувам цигарите, поел съм си риска, но ми е кеф. Разни льольовци дето пищят като ощипани моми като им замирише на дим да ходят в гората да живеят. Дайте да забраним и автобусите дето ми пълнят колата с изгорели газове...баста !

87

До 101

преди 12 години

Всичко е с някакво отрови с разликата, че като си ги хапваш на никой не насълзяваш очи със твоята димилка, не ми всмърдяваш храната и не излизам от сладкарница от зона непушещи, като *** ***.

86

до 100

преди 12 години

Ами единия като пуши а другия е непушач в къщи какво правят??? Всеки в стаята си ли??? Ха хахаха! Ама хубав пример даде!

85

..

преди 12 години

До 96 - напълно съм съгласен с теби доводите ти. А и много мои приятели отказаха цигарите от около година насам. До @94 - тези, които плащат тротоарно право са по-малките кафета. Заведенията за хранене обикновено си имат тяхна лятна градина, предполагам те не плащат подобни такси. А клубовете - какво толкова, хората просто ще пушат навън. Поне сега няма да смърдя на ... след излизане, че то не са цигари, пури и не знам си какви глупости. Не веднъж съм си тръгвал заради дима в клубовете.

84

АНОНИМЕН

преди 12 години

НА НЕПУШАЧИТЕ КАКЪВ ИМ Е ПРОБЛЕМА ДА ПУШИШ ИЛИ НЕ Е ВЪПРОС НА ЛИЧЕН ИЗБОР И КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН СИ Е НЕГОВ ПРОБЛЕМ ПИСНА МИ ОТ ПСЕВДО ТРЕЗВЕНИЦИ И ХОРА НЕ ГЛЕДАЩИ ПО ДАЛЕЧЕ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НОС МАКАР И ДЪЛЪГ

83

111

преди 12 години

Безценно е да видиш как пушачите се изнсят на групички през 15-20 мин да пушат извън заведението.Направо това замества всякакво ходене на цирк или подобни мероприятия.За едно кафе за левче можеш да се насладиш на представлението.

82

да бе да

преди 12 години

Пушачите ще се отказват и стават все по-малко, непушачите няма да бъдат тровени и тормозени! Лелеее, сега като станем едни здравии! Ще фалират онко-болниците, много от погребалните агенции и гробищните паркове!......Абе хора, не виждате ли, че на пакетче с 50 грама бисквити има изписани по 12-13 съставки! За тумблираните меса, палмовите "сирена" и избелените или "почернени" уж "диетични" хлябове -да не говорим! Всичката я Мара втасала ...Прах в очите!Вместо с акциж бюджета ще се пълни с глоби

81

Анонимен

преди 12 години

Зала за пушачи и зала за непушачи е огромна глупост. Отива мъжа с жена си на заведение и тя сяда в залата за пушачи, а той сяда в залата за непушачи или обратното. Това схващат ли го тези, които искат такива зали? Или даже сядат в различни заведения - едното за пушачи, а другото за непушачи. В крайна сметка двамата са били на заведния - глупостта понякога е отчайваща.

80

Веселина

преди 12 години

Добре, аз съм непушач. До преди 1ви юни в едно столично заведение за хранене имаше 2 тераси -една за пушачи и една за непушачи. Щом искаш отвън - сядаш. сега, след въвеждането на забраната и двете тераси са за пушачи. Щом си непушач - стой си вътре и така се радвай на хубавото време! Ако седнеш навън, "на въздух" вятърът ти носи отвсякъде приятния тютюнев дим. Еми струва ми се, че пак непушачите са леееко дискриминирани! Аман вече!

79

до 95

преди 12 години

убиват те колите,заводите които изпускат вредни газове химиите с които тъпчат почвата за да отглеждат плодове и зеленчуци, инфлацията те убива

78

Анонимен

преди 12 години

Вчера бях в едно заведение и имаше повече хора сега когато имаме право да дишаме. Имаше трима=четирима, които от време на време се измъкваха навън да пушат, но толкоз. Само дето заведението още вонеше след дълги години овоняване.

77

Анонимен

преди 12 години

Не разбирам какво удоволствие прави на едни да тровят други и когато им се забрани да ги убиват, те вият на умряло, че им били нарушени правата?!

76

кръчмар

преди 12 години

Вярно , че досега имаше зали за пушачи , но това беше дискриминация към тези заведения , които нямаха възможност да обособят такива ли просто попадаха в категория , която не им се разрешава , а това са огромно количество от заведенията в страната. Големия рев в момента идва от нощните заведения при които действително е въпрос на оцеляване . Законът пак е непълен и толерира заведения с открити площи , нормално нали плащат тротоарно право на държавата !

75

Иван

преди 12 години

Някой да отговори на този сложен въпрос: Непушача по-ДОБЪР и по-СТОЙНОСТЕН човек ли е от непушача? Тръгнете от тази отправна точка и ще стигнете до съвсем други отговори, а не до дребните заяждания.

74

Анонимен

преди 12 години

Какъв им е проблема на пушачите?! Досега с цигарите си те забраняваха на останалите хора да посещават заведнеията. Сега когато на всички е разрешено да посещават заведенията, пушачите нещо мрънкат! Защо? Никой не ви забранява да посещавате заведенията?