97

до 89

преди 12 години

Ами 97 *** БСП като сринаха лева и обезцениха спестяванията на всички пенсионери това не е ли геноцид? тогава обедняха пенсионерите.преди това всички имаха някой лев заделен.

96

селянин

преди 12 години

Правилно добре са си пенсионерите особено тези червените ***.Вземат по 700стотака работят на още по две места.Внуците им кой министър кой зам министър при Бойко Борисов на такива увеличение не им трябва само сатър.

95

Гошо Тъпото

преди 12 години

Който е здрав и в кондиция,да се върне към корените ни,към...земята.Тя пустее и ни...чака,селата ни пустеят изоставени,а столицата вече е..луднала до към 2-та милиона и тежкияотровен смог.България винаги се е възраждала от...разрухата с възраждане на традициите ни,свързани със земеделието.Гладен и жаден никой няма да...остане,независимо от възраста,ако няма алтернатива в големия...град;по добре на село но сит,отколкото гладен и смачканв града и ..просещ социални помощи.Вилните зони ни чакат.

94

Дражко

преди 12 години

***!

93

r

преди 12 години

тоз пък неориентирания Тотю с неговата безработица от 0,0000001 %

92

пенсионер по стаж

преди 12 години

Тенкю, тенкю , министре, ще се видим в ада !!!!

91

серГЕЙ Станишев

преди 12 години

В българия пенсиите са били винаги мизерни! Особено при нашето управление при Виденов. А сега е криза!

90

Анонимен

преди 12 години

Скок ама колко ще е тоя скок 2 лв или 5 лв ама като се дигат цените що не ги замразите до 2015 да не се вдигат *** gerb

89

rumen221

преди 12 години

Приятели, (лекция за политици)Пари за пенсионната система, има и при днешните нива на вноските, но!. Дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна- Капиталова лична (но, защо частна?)- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който се плаща КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата Социалното осигуряване!!!Парите за пенсии и здраве са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си изпълняват Конституционните задължения. Как ли - като:1. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система2. Държавата поема изцяло, чрез бюджета, Конституционното си задължение за Социални помощи по Чл.51 от К-ятаДнес:1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия, КОИТО СЛЕД ТОВА умишлено фалира и парите за пенсии изчезват в личните и сметки Това е и Главната причина за съществуването на Сивата икономика, неплащаща социалните си задължения и които фалират веднага, ако бъдат осветени (ето това се нарича Параграф 22) - ЗАТОВА КАТЕГОРИЙНИТЕ ПЕНСИИ, КОИТО МОГАТ ДА ПЛАТЯТ ЧАСТНИТЕ ФОНДОВЕ, СА ПО 40 ВМЕСТО ПО 400 ЛЕВА!!!2. Чрез Противоконституционния (Чл.60) "Таван" на осигуровките, годишно от задължителните социални системи се крият над 1 милиард лева..., а от Девидентите (обложени само с 5% ДОД?!?!?) и доходите от наеми, се пестят още толкова...3. Любимите на чиновниците и бизнесмените Квази пари, като ваучери, "безплатни дрехи", пътувания и т.н., също не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво макар, че получаващите ги бабаити крадат, като за световно, а се лекуват и получават пенсии със всички оставалиИ накрая: - Това, че някой днес някой чичко паричко има големи доходи не означава, че утре не може да ги загуби..., та нали фалиралите фирми са мършата, която храни оцелелите, до следващата кризаПо Конституция ужким всички сме равни, но изглежда както и при Комунизма, някои са По-равни

88

До 69

преди 12 години

БСП вдигна 2 пъти пенсийте с по 20% (ако не бъркам). Баща ми се пенсионира точно тогава. Първото увеличение не успя да хване, но второто му дойде добре. Когато ГЕРБ вдигне пенсийте с общо 40% за целия си мандат, тогава ще призная, че ги е грижа повече за народа. До тогава за мен те прилагат геноцид спрямо нашите родители.

87

геноцид

преди 12 години

...Осъвременяване на пенсиите ще има най-рано през 2013-2014 година, потвърди в парламента АНТИ - социалният министър Тотю Младенов.....

86

динко

преди 12 години

на маикати герберска ***

85

80

преди 12 години

Ti na kakuv se pravish be smeshko

84

динко

преди 12 години

мрисни гербери и *** подкрепя6ти герб си4ки сте за белене

83

Анонимен

преди 12 години

Че от кога БСП се загрижи за пенсиите ни?Защо ли веднага на ум ми идва цинизма и ехидната усмивчица на Масларова,когато хората още по тяхно време живееха като скотове!

82

Анонимен

преди 12 години

Всички червени *** да го духат сополив

81

tasdasd

преди 12 години

dasd

80

wiktor

преди 12 години

Коментарите под тази статия показват стряскаща липса на елементарни познания по икономика :)

79

до 72

преди 12 години

Зад монитора се правиш на голям мъж ,а Червен ***

78

Shark

преди 12 години

*** ***, герберска и на тоя нечистоплътен алкохолик, пожелавам му да додйе време когато ще живее с минимална пенсия. Да го питам аз него има ли родители и те с какви пари живеят!!!! мизирници долни. И тоя народ гласува пак за тях. Заслужавате си всичко което правят, и тепърва ще правят. Изборите манипулираха, лъжат на всяка втора дума, а вие пак ги избрахте. Няма сега да се оплакванте, стадо овчо такова!!!!!!