80

Apis

преди 13 години

До 78. Да човече и аз се надявам за това и аз заради това съм дошъл на работа и не се отчайвам. Горе главите хора, ние нямаме от какво да се срамуваме колкото и да се опитват да ни го втълпяват.

79

до 77 Вера

преди 13 години

Не знам, Верче, как ги направи тези изводи, но в Гърция нали знаеш кой управлява в момента? Социалистите. Никой не ти говори, че ниските доходи са мерило за просперитет, просто доходите трябва да съответсват на икономиката и производителността на труда. Като се опапат кредитите пак си си на мизерния хал, че и много по-зле. Вече никой няма да финансира Гърция, просто защото те изяждат и изпиват всичко, вместо да инвестират и да произвеждат. За съжаление това е мечтата и на средностатистическия БГ

78

Вера

преди 13 години

Само 15 години останаха!Едно нищо!Какво са 15 години от нашия живот-ние ще живеем най-малко до 200 години.Можем да почакаме,децата и родителите ни също.Еми така е като сме най-умните на света...

77

ИСТИНАТА

преди 13 години

Ето в тези цифри се крие ИСТИНАТАТези цифри са САМО ЗА ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ ... към 2011.Брутният държавен дълг на БЪЛГАРИЯ е бил 2.851 млрд. евро в края на януари, показва статистиката на БНБ..Брутният държавен дълг на ГЪРЦИЯ е бил 310 милиарда евро. Ако включим държавен + частен дълг за България е 37 млрд евро , а за Гърция 403 млрд евро.При положение,че построяването на всички магистрали в България би ни струвало 10 млрд евро, ВИЕ ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА КАКВА Е РАЗЛИКАТ МЕЖДУ 3 И 300 МЛРД ДЪЛГ.

76

до 73

преди 13 години

Не знам защо си толкова злобен, никой не се радва на гръцкото забатачване, но то е факт. Наскоро гледах френско предаване, в което говореха за Балканите, там нарекоха България "филтърът на Балканите", свежият въздух на тези географски ширини.Говореха за нас, че сме единствената спокойна и последователна държава и според тях сме тези, които ще са първи тук. Да, ние не го виждаме, изморени сме, изтормозени сме, но не сме мегаломани и затова няма да сме втора Гърция. Ние ще сме много по-добри.

75

Вера

преди 13 години

Хайде да намалим заплати и пенсии-даже да ги направим нулеви,за да станем най-проспериращата страна в света?От долните коментари схванах такава тенденция.....Болни мазохистични мозъци......Псевдоикономисти,зомбирани от Основи на социалистическата икономика и плановото стопанство.Простаци сте вие!

74

smoke_chiba_chiba

преди 13 години

до 47. Веднага ти отговарям. Между 5 и 10 години България ще задмине Гърците по стандарт. Причината е че Гърция ще свива своите разходи а икономиката ще върви надолу. Не че ние ще имаме някакъв феноменален ръст но след 5-10г. ще се "срещнем" с тях. Естествено тезата ми има една условност - ако дотогава не дойдат на власт крадливи *** и турчета.

73

Анонимен

преди 13 години

Тук като гледам как някои хора се възхищават на великите византийци, които по цял ден се излежават, получат си помощи за щяло и нещяло, 13-та, 14-та и т.н. заплата, пенсионират се рано, абе като цяло са издигнали в култ мързела и ми става ясно защо българската икономика буксива при положение, че тук имаме огромен потенциал. Просто българина все чака някой да го отглежда, а ако може и да мисли вместо него ще е идеално.

72

до 64

преди 13 години

Моля за извинение,вероятно не се изразих достатъчно точно.Имах в предвид в един предишен пост че се прочухме там с присъствието си в криминалните хроники,друг е въпроса доколко става въпрос за "българи".Иначе свалям шапка на хилядите българи,които робуват за да изхранят семействата си благодарение на високия кредитен рейтинг и прекрасния икономически климат в нашата родина.

71

МегаАлександрос

преди 13 години

Много сте ми смешни като почнете да разсъждаватем колко били зле гърците..Блоковете в които живеете изглеждат като бомбардирани..Повечето българи не са ходили на ресторант от години..Да не говорим колко не са виждали море през живота си..Улиците ви са разрушени, мръсни и прашни.. Паркирате си колите по разбити тротоари осеяни с кучешки фекалииИзоставяте си децата по домовете...Как може изобщо да разсъждавате колко били зле гърците?..първо погледнете себе си и на какво прилича България..

70

Анонимен

преди 13 години

Вие не искате да разберете, че точно заради големите си привилегии са на този хал. Защото ги нямат тези пари, а Гърция не е САЩ. Гърция е островна, земеделска държава, а решиха да живеят сякаш са в Кувейт. И сега някой трябва да плати сметката, защото само социални привилегии не стигат, за да се наречеш силна икономика. После "и след тях потоп", щото 2 поколения си живяха добре, без никаква мисъл за следващите. Това не е държава с мисъл за бъдещето, ако беше сега нямаше да са така.

69

Анонимен

преди 13 години

Ха,какво чакат тези от Брюксел?Защо не ги махнат от ЕС,за да се отърват от тези лапачи!

68

до 49

преди 13 години

Не ме разбирай погрешно, аз не искам гърците да стават зле или по-зле от нас. Но за всеки, който разбира малко от макроикономика и финанси е пределно ясно, че Гърция я чака доста мрачно бъдеще. Не искам да съм лош пророк, но в близките месеци и години ще се усети огромна разлика в жизнения стандарт, самочувствието и бита на обикновените гърци. Ще има приватизация, ще има разпродаване на активи, поглъщания и сливания, което евентуално ще доведе до растеж в дългосрочен план.

67

Вера

преди 13 години

Чакайте още 10-15 години.После още толкова,след като чакахте 22 преди това.А?ДО ДОШЛО ВРЕМЕ ДА СЕ УМИРА !?!!!!ЯЗЪК ЗА ЧАКАНЕТО!Вие сте абсолюююююююююютни ***!!!!!!!През това време другите народи си живеят добре и вървят напред.

66

до 58

преди 13 години

Действителността е малко по друга ...Скоро един приятел ми вика .. Знаеш ли че преди си мислех , че не може да става по лошо защото нямам пари , но сега разбрах ЧЕ Е МНОГО ПО ЛОШО ДА ДЪЛЖА ПАРИ ОТ КОЛКОТО ДА НЯМАМ.Та и гръцката работа същата.. Да там доходите са им по високи , но това да натрупаш дългове от 300 - 400 млрд евро за последните 20 години не е за пренебрегване . Всичко е въпрос на време да им писне на ЕС и МВФ и да им върне драхмата да им приватизира държавата и тогава да стачкуват

65

страшно

преди 13 години

Когато Меркел каза че мисли да опрости дълга на Гърция немците побесняха и тя бързо се отказа от думите си. Така че гърците да не се надяват. :)

64

Анонимен

преди 13 години

Най-интересното и показателно за състоянието на Гърция е че въпреки започналото усвояване на гигантския заем, гърците отново генерират огромен бюджетен дефицит в рамките на над 10% от БВП на страната. В момента лихвите по кредитите в Гърция започват от 20% на годишна база и се очаква да растат, което ще затормози гръцката икономика допълнително - очаква се в средващите 5 години гръцката икономика да изпадне в тежка рецесия с годишно свиване на икономиката в рамките на рекордните 5-6%.

63

БГ

преди 13 години

Това е целта. Да се дават все по-големи кредити на гърците да не могат да ги върнат и накрая дори народа да не иска политиците ще почнат да продават. :)

62

57

преди 13 години

"И защо се изнася първо утайката,която ни създава почвата за да ни мразят?"Не можеш да си позволяваш по този начин да обиждаш хора, които се стремят да осигурят препитание за семействата си! Нима вършат нещо нередно? Тук като останат - какво?! "Великите" български "работодатели" им предлагат заплати до 200 евро, дори им казват, че са им много! В по-лошият случай са без никаква работа, защото са създадени "прекрасни" условия за инвестиции...

61

LOS PALMAS

преди 13 години

da jivee bulgaria nai dobrite IKONOMISTI SA BG TE