30

към коментар№14

преди 13 години

Звучи правдоподобно и хубаво да осъдиш човека, който те унижава и ти плаща жълти стотинки за къртoвския труд, който полагаш и даваш всичко от себе си. Но, освен, че не е направено, като хората друг е въпроса, че в повечето случаи, който е осъдил работодателя си го връщат на работа. Въпроса вече се измества във съвсем, друга посока и хич не е за пренебрегване. "А, сега отново съм на същата работа, как ще работя, след всичко, това с този човек?!"

29

до 24

преди 13 години

Браво! Много точно казано! И мене ме влудява това кой за каквото е учил! Всеки който работи, повтарям работи по 8 часа на ден - 40 часа на седмица не зависимо с какво образование е, трябва да може да си позволява да си плаща наема, ток, телефон, вода, транспорта, храна, облекло без да се замисля и да му остава някоя пара настрана. А от там нататък колкото по образован повече! Всеки който одобрява това да има работещи бедни е долен изверг и ми пожелавам и той да падне на дъното някой ден!

28

Анонимен

преди 13 години

Винаги съм казвала, че всичко е въпрос на мотивация!!!!За тия срамни подаяния - дето като платиш тока, водата, телефоните и храната си фалирал и не знаеш дали ще събереш пари за лекарстава - не дай си боже - такава работа!!! Човек се чуди какво да направи, за да си палти дълговете, от къде да изкара пари, защото мизерните запалати са равни на лафа - "Плащам си за да работя!!!!!!

27

Анонимен

преди 13 години

На служителите в общините държавните служители полиция , прокуратура съд и др им е забранено на работа да държат химикал защото като заспят може да си изкарат окото и е предпоставка за трудова злопулука.

26

G

преди 13 години

Раличке, не ми се прави на много работна, с една статия на седмица и ти искаш да вземеш 2к на месец. За тия пари, които се предлагат от великите БГ работодатели се чудя даже как има още хора да им се връзват. Аз лично за по-малко от 1500лв на месец няма да си мръдна и малкия пръст. То затова в Европа минималната заплата е 1000 евро, защото има закони, тук е една комунистическа мафия, която ползва народа за роби.

25

От 8 До 14

преди 13 години

Приятелю,много добре си постъпил като си успял да заминеш в чужбина!В момента и аз се опитвам да направя същото,но за съжаление вече е доста трудно :( Тук няма никакъв смисъл,просто трябва да минат доста години за да стане България нормално място за живеене,ако изобщо стане някога..!

24

 &alt;/

преди 13 години

Тия софийски юпита са ми били винаги много интересни. Искам да те питам авторе, а ти като се погледнеш, колко работиш? Днес доста ли работи, а вчера, повече ли работиш от шивачките, които се късат за 240 лв на месец и работят на 15 часови смени. В моята техническа професия взимам > 3к, обаче ей такива като тебе дето нищо не правят и обобщават как българина дето бачка за 240 лв на месец и не може да си плати хляба е мързелив... ще те взимат дяволите

23

Далай Лама

преди 13 години

Дали българите работят малко, защото заплатите им са малки или обратното ?Май по-скоро е обратното ? ;-)

22

 &alt;/

преди 13 години

Най-*** твърдение е, че ако беше учил си щял да изкарваш повече, ами не може всички да са докторанти и да имат по 3 магистратури, някой трябва да събира кошчетата, да кара маршрутка, такси - срамна работа няма! Още по-тъпо е: "ти си видял какви са условията като си кандидатствал", ами видях ги, имаше точно две обяви, като не ми харесват да стоя без работа, а? Авторът живее в негов си измислен свят, нещо големите префърцунени корпорации ви изпиват мозъка, *** малко в родопско село, да видиш жи

21

Омекотител

преди 13 години

Истината е, че трудовата дисциплина ни куца, а отношенията служител-шеф са на примитивно равнище! Масово служителите са по-интелигентни и способни от ръководителите си, вместо да е обратното- това е предпоставка за нездрава работна среда! Но и масово виждам мрънкащи хора, които не смеят да заявят и да обосноват исканията си за по-добри условия за труд и заплащане! Запретвайте ръкави и бачкайте здраво, друг начин няма, а ако не Ви оценяват- сменяйте работата, рано или късно ще Ви оценят!!!

20

Анонимен

преди 13 години

До автора и всички новоизлюпени юпита! ОК, всеки знае какво получава, все пак договор подписва, но много хора са работили на места където не са им давали на време заплатите или даже не са им давали някоя друга заплата и за даден момент седят при даден работодател само и само защото този им изсипва жълтите стотинки на дадена дата и им се е издължил. Някой от вас работил ли е и да чака пари или пък да не му платят за труда? Кофти е повярвайте ми и то доста! От такива излизат после перфектни роби!

19

Дражко

преди 13 години

Еврика!Открихте "топлата"вода!!!Естествено,че шамара който може да удари народа на родните политици,стараещи се всячески да утежнят живота му е хората да работят по-малко и некачествено!Бил съм в чужбина и смело заявявам,че тук в България, експлоатацията е по-голяма!Защото там работиш и по 12 часа,но знаеш за какво!От там и целите са ти постижими!Тук и да имаш цел-с тези доходи си провален тотално!От там и презумцията-"Що да се напъвам?"Пък и като вижда човек,що"лапачи"има из политиците.....

18

Гошо Тъпото

преди 13 години

Работи Иванчо,чифлика е...твойй;казал Гошо *** на комшията койтотръгнал рано с жена му,да прекопат...тиквите на полето.

17

до 14

преди 13 години

Това е всеки път разправия с работодателите ми! И накрая аз от джоба си трябва да плащам осигуровките си. А да те питам ще осъдиш един работодател с късмет втора, а после как ще си намериш работа? Коя фирма наема хора, които съдят работодателите си?

16

Анонимен

преди 13 години

А бе - ей....ГЕЙ. Ти същият, който си написал статията.Много ми е интересно как ще получиш повече, ако работиш повече, и то при работодател, който е определил , че не само ще получаваш малко, ами не ти го и дава !?!?!?Това за жалост е реалността в Бг, освен ако не си държавен служител, където няма нищо общо между работа, заплащане и спане .......

15

Анормален

преди 13 години

В БГ 5% от прихода на фирмата са за работнииците ,а в Европа над 40% !

14

Анонимен

преди 13 години

До 8Така,и от моя и твоя коментар стигаме до следната истина. Работодателя,не дава заслужените заплати на работника,осигурява го на мин. работна заплата. Укрива реалните доходи. Не плаща реалните данъци на държавата. Нали на това му казваме ,шеметно забогатяване за едни,и лош стандарт за други. Да но,всички мълчат за тия неща. Никой до сега не е подал сигнал,срещу работодателя си. А срещу държавата,всеки реве.

13

a4o

преди 13 години

Гадните използвачи все мънкат, че не работим затова в ЕС българите са най -търсени за тежката работа !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12

каубой

преди 13 години

А дали кравата дава по-малко мляко защото я храним по-малко или я храним по-малко защото дава по-малко мляко?

11

Анонимен

преди 13 години

Докато промяната не дойде от работодателите и не слезнат на земята и се държат с работниците си нормално и им дават от време на време повишение, бонусче и пр. Работниците ще работят с неудоволствие и няма да са продуктивни. Виждаме как чужди компании създават благоприятна среда и хората се скъсват от бачкане - явно проблемът не е в българския манталитет на работник, а в този на работодател!