86

Светльо

преди 13 години

... ама ти много нагъл все да ставаш. Откъде знаеш къде и какво плащам? Да не си ми личен телохранител?

85

До 99

преди 13 години

Ти също нямаш контрол над държавните пари приеми го. Имаме контрол само със своя глас. И ти гласуваш за повече пари за БАН, аз гласувам-против.

84

анонименс

преди 13 години

мисля че не сте за този форум тука сме само профани ...с цялото ми уважение господин Професоре :)

83

Тони

преди 13 години

До Светльо:Ако плащаш и ти данъци става, но ти не плащаш. Така, че нямаш право да ми говориш!

82

проф. И. Аврамов

преди 13 години

Най ясна представа за ползата от научните изследвания в БАН можеш да получиш от експертно мнение. Европейската Общност финансира изследвания които заслужават това по мнението на експертите й. Чрез конкурси (там нашите връзки не важат) сам БАН е получил с 50% повече финансиране от всичките 56 университета на България. За съжаление това са пари за апаратури, консумативи,... но не и за заплати или поддръжка на сграден фонд. Според ЕО тях трябва да плаща държавата.

81

Анонимен

преди 13 години

Е как не давам. Нали давам на държавата а вие от нея искате пари?????? Под "от нас" имах предвид "обикновенния човек"

80

Dido

преди 13 години

Нещо ме обърка - хем не искаш да споделиш разработките си като млад учен от БАН защото от тях вадиш пари,хем протестирате за пари от държавата, хем не искаш пари от държавата.Хем си в неплатен отпуск,а получаваш пари от проект по който работиш,очевидно личен.А когато не си в отпуск кога работиш по този проект?Извън работно време?И защо като служител на БАН нямаш достатачно проекти които да носят пари и да не си в неплатен отпуск?

79

Име

преди 13 години

Ъъъ, да, някои сме чували за Френската академия на науките, английската академия на науките (която се казва всъщност не ААН, както вие предполагате, а The royal society), а също така и за немската академия на науките Леополдина. Твърдението ви, че тези държави нямат академии на науките и затова правят истинска наука е леко (меко казано) неточно.

78

анонименс

преди 13 години

ей няма ли да се разкараш вече бе не искал пари от него а от кого искаш бе *** нали ний ви храним децата за какво ревете Борисов от джоба си ли да ги извади? да се махаш оттука..отивай си там в германия ..хахахха

77

Светльо

преди 13 години

... да но ти не можеш да искаш да не даваш данъци. Ти нямаш контрол над тях. Приеми го.

76

Do 89

преди 13 години

Ок. имаш право за авторското право. Но и не можеш да искаш пари от нас за да защитиш ТВОЕТО авторско право. България не печели нищо от това освен може би гордост че българин е открил нещо. Какво спечели България от това че Джон Атанасов откри компютъра? Дори да има нещо значимо в БАН, търсете спонсори другаде. Не можете просто да кажете "работим над нещо дайте ни спонсорство".

75

Светльо

преди 13 години

Знаеш ли ТОНИ, не си ти човекът, който си в правото да разполагаш изцяло с парите си. Част от парите ти винаги ще отиват за научни дейности (дори и това да са жълти стотинки), част от тях винаги ще отиват за чиновниците в държавната администрация с дебели кореми, с част от твоите средства депутатите се возят със скъпи коли.А ако мислиш, че левчето за наука е пари за глупости - значи си невежа.

74

Светльо

преди 13 години

Към Lehr: По цял свят има такива структури като П.У.Т.. и разни измислени университети. Просто напиши в Гугъл едно Diploma mill и ще ти излезнат много интересни резултати. В САЩ нещата са уникални... имат университет по астрология, институт по креационни науки (че светът е създаден за седем дни).Въпросът е, че в САЩ на фона на много измислени вузове, има Харвард... има Корнел, има Уни Северна Каролина и прочие... в България най-добро уни си е СУ, но много изостава от западния свят и той.

73

ТОНИ

преди 13 години

До Светльо (84)Виж това "левче" за което говориш, не го изкарваш ти да казваш за какво ще си го харчим.Аз пари за глупости не давам и не ми е все едно!

72

Lehr

преди 13 години

То ако се погледне, публикациите на целия "Нов Български Университет" са колкото на министъра - я има една на човек, я не, и са с 0 цитата. Но - вече имаме и Пернишки, така че съревнованието по бездарност ще е велико!Но не се отнася само за БАН, СУ, НХА - цялата научна и културна общност е представена като тегоба за държавата и "честния данъкоплатец" - дето го няма.От хора, назначили Шкумбата за консул в Чикаго - толкова могат... какво да очакваме? Разруха за България!

71

norm

преди 13 години

Ако работиш с колеги от немски университети,би трябвало да знаеш,че там в университетите се прави наука,а не в някакво измислено "***".А точно твоята нелогична и неистова подкрепа за БАН ме кара да се съмнявам.

70

ЗЪЛ УЧЕН

преди 13 години

ОТКРИХ НОВА ОТРОВА ТЪРСЯ СПОНСОРИ

69

Доктор Менгеле

преди 13 години

Ученици, Пенсионери, Учени = ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ

68

.

преди 13 години

dnes ne e li rabote den,a.Dneshnite nadnizi daite na Ani Salich.

67

Любомирчо

преди 13 години

Ми търсят ги ама държавата не ги търси достатъчно. Аз лично съм работил с колеги от институтът по сеизмология и има страхотни впечетления. Тези хора успяха да настроят апаратура доставна от Швецарска фирма и успяха да решат проблеми които дори на производителя отнеха 2 месеца те се справиха за 2 седмици. Не ви ли е срам да поставяте всички хора под един знаменател. Тези хора работят при гадни условия само и единствено защото да се посветиш на науката е призвание и малко хора го могат.